Viestiliigan osakisan, Lakeuden viestin, voitto naisille ???


Viestiliigan 3. osakilpailu, Lakeuden viesti, kilpailtiin sunnuntaina 28.5.2023 Seinäjoen Nurmossa.

Naisten viestiss√§ ISTV:n l√§hetyksen selostaja Timo Saarisen ja asiantuntija Mikko Patanan paperilla ykk√∂ssuosikiksi nostaneen ?‚̧ԳŹ?:en joukkueen avasi luottoaloittaja Karoliina Ukskoski 24 sekuntia k√§rjest√§ sijalla 2. Karon kertoman mukaan hyvin meni, vaikka lauantain 2 starttia painoi hieman muutenkin raskaan, mutta kotoisan, suopursun seassa.

Toiselta osuudelta torjuntavoiton ottanut viestitaistelija Anna N√§rhi saapui vaihtoon +1:28 k√§rjest√§ l√§hett√§en tuoreet jalat omanneen ankkurin, Minna Kaupin, matkaan sijalla 15. Annalle sattui matkalle ‚ÄĚyks surkea reitinvalinta, mill√§ j√§in varmaan aika paljon ja tyt√∂t tuli kiinni siin√§. Muuten aika puhdas teknisesti, mutta fyysisesti ei ollu oikeen annettavaa ja etureidet kramppaili loppumatkasta. Mutta yritin roikkua mink√§ pystyin ja onneks ei nyt ton enemp√§√§ lev√§ht√§ny k√§rkeen eroa.‚ÄĚ

Minna vastasi odotuksiin ja toi j√§nnitt√§v√§lt√§ ankkuriosuudelta naiset viestivoittoon ???‚̧ԳŹ?. Minna kertoi, ett√§ radalla oli tiukkoja pisteit√§, eik√§ paljon luettavaa, joten v√§lill√§ menoa piti rauhoittaa. Sitten taas kaasu pohjaan ja lopussa v√§h√§n lis√§√§ kaasua ja se oli siin√§ ??.

Voitolla naiset nousivat Viestiliigassa toiselle sijalle 10 pisteen päähän Tampereen Pyrinnöstä.

Miesten ykkösjoukkueessa Tuomo Lahtinen teki virheettömän ja fyysisesti hyvän suorituksen vaihtaen avausosuudelta sijalla 45, +1.48 kärkeä jäljessä. Suurimmat vaikeudet matkalla Tuomolla oli löytää kivien koloista pudonnut emit, johon kului arviolta 40 sekuntia.

Toisella osuudella Petteri Huikko nosti 24 sijaa ja vaihtoi sijalla 31. +5:05 k√§rjest√§. Petterin kommentit: ‚ÄĚTaidollisesti hyv√§√§ tekemist√§. Muutama ajautuminen suov√§leill√§, mutta homma kontrollissa. Fyysisesti meno oli kuten ekassa autossani “Viat” Bravassa eli v√§lill√§ h√§visi tehot koneesta ja merkkivalot v√§lkkyi, mutta sitten taas v√§lill√§ antoi ihan kunnolla kyyti√§. Kartta oli v√§h√§n liian hyv√§ (koska T.Joensuun tekele) ja n√§kyv√§isyys maastossa my√∂s, joten pelk√§ll√§ suunnistuksella ei pitk√§lle menty. Loppuun se t√§rkein, nautin todella paljon. Ihanaa olla mukana gameissa.‚ÄĚ

Valtteri Kinnunen ankkuroi hienosti 14:nneksi nopeimmalla osuusajalla joukkueen lopputulokseksi sijan 21, +7:50 voittajajoukkue Ikaalisten Nousevan Voiman perässä.