Teemu Niskaselle tarkkuussuunnistuksen SM-kultaa – viikonlopun kisakuulumisia 

Viikonlopun kisaputki alkoi jo perjantai-iltana, kun kevätklassikko Kevätyön Viesti kilpailtiin illan hämärtyessä Naantalin Merimaskussa. Lahden Suunnistajilta viivalla oli 4. joukkuetta. Naisten viestissä ykkösjoukkue Anna-Kaisa Anjala – Sanna Kauppila – Karoliina Ukskoski sijoittui tällä kertaa yhdeksänneksi. Kakkosjoukkueen Virpi Remahl – Anna-Lea Rantalainen – Mari Tuokko juoksivat sijalle 35. Miesten sarjassa ykkösjoukkue Philipp Von Arx – Damiano Bettega – Tuomo Lahtinen sijoittuivat 42., kakkosjoukkueen Oula Järvensivu – Teemu Niskanen – Matias Sankari suoritus päättyi valitettavasti keskeytykseen.

kuva: Marko Kantaneva
Naisten ykkösjoukkue: Karoliina, Sanna ja Anna-Kaisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naisten ykkösjoukkueen avaaja Anna-Kaisa Anjala kommentoi suoritustaan seuraavanlaisesti: “Kisassa näkyi vielä suunnistustreenien puute. Vauhtia ja intoa löytyi enemmän kuin malttia. Muutamassa kohdassa en vain malttanut hidastaa ja lukea itseäni tarkasti rastille ja tuli virheitä hajontarasteilla.” Kakkososuudella viestiä vieneen Sanna Kauppilan kommentit: “Alla oli pitkä matkustus ja iltakisa. En oikein saanut suoritusta käyntiin. Taidollisesti hätäistä ja fyysisesti hissuttelua, pari ihan rehellistä rastinottovirhettäkin tuli. SM-maastoihin osallistuminen vei päähuomion tältä viikonlopulta, se jännitti niin paljon.” Usein avausosuuksilla nähty Karoliina Ukskoski pääsi tällä kertaa ankkuroimaan hämärtyvään iltaan. Karon kommentit osuudesta: “Se oli ihan hyvä, vaikkei mikään ihan tykkiveto. Sain napsia muutaman edellä menneen selän kiinni nii siitä sai hyvää boostia.”

Viikonlopun aikana kilpailtiin useammat kansalliset kilpailut. Muun muassa Uudenmaan Rastipäivien tuloslistoilta löytyi useampia LS-37 edustajia. Terävimpiä onnistujia olivat muun muassa Ari Anjala voittaessaan H65-sarjan kilpailun lauantain keskimatkalla, Pia Molnar D55-sarjan 3. sijallaan pitkältä matkalta.

Ahkerimmille tarjottiin sunnuntaina kolmea starttia Vehkalahden Veikkojen kansallisissa, kun samana päivänä kilpailtiin keskimatka ja Kompassi Cupin osakilpailu, sekä avoin AM-viesti, joka kilpailtiin pariviestinä. Lahden Suunnistajat edusti laajalla rintamalla erityisesti nuorten sarjoissa ja menestystäkin tuli runsaasti. Keskimatkan kilpailussa nuorten sarjoissa menestyivät mm. Maiju Lehtonen voittamalla D20 sarjan, D16 sarjassa Annlinn Gaasenbeek nappasi kakkossijan ja Helmiina Nurmela sijoittui neljänneksi. H14-sarjassa Eikka Kiljunen suunnisti kolmanneksi ja D14-sarjassa Celine Gaasenbeek sijoittui toiseksi. H12-sarjassa tuli tuplavoitto kun Tomas Lind nappasi ykköstilan Cedric Gaasenbeekin säestäessä toisella sijallaan. D10-sarjassa Hertta Siikanen voitti ja myös H8RR-sarjan voitto matkasi Iisakki Latonummen mukana Lahteen. Aikuisten sarjoissa Kirsi Kiiskinen (D40) ja Anu Nurmela (D45) voittivat sarjansa ja H40-sarjan voiton vei Petri Kiiskinen.

Uma viestiosuudellaan

Pariviesteissä H14-sarjan pojat nappasivat kakkossijan joukkueella Aatu Marttinen – Eevert Nurmela, H12-pojat Elmo Kiiskinen – Eerikki Hirvonen voittivat, D16-sarjan ylivoimaisen voiton nappasivat Annlinn Gaasenbeek ja Helmiina Nurmela ja D14-sarjan viestissä toiseksi sijoittuivat Celine Gaasenbeek ja Uma Lehtonen. D12-sarjan voittoon suunnistivat Siiri Siikanen ja Ella Hakkarainen. Aikuisissa H40-sarjan kakkossijalle juoksivat Juha Hirvonen ja Petri Kiiskinen, D40-sarjan joukkue Kirsi Kiiskinen – Anu Nurmela nappasi myös kakkossijan.

Annlinn ja Helmiina
Elmo ja Eerikki

Suunnistajiamme nähtiin myös viikonlopun aikana myös juoksukilpailuissa. Minna Kauppi ahkeroi BodomTrail-polkujuoksukilpailussa 21km matkan ja nappasi voiton kotiin. SM-maastojuoksuissa Sanna Kauppila sijoittui yleisurheiluseuransa, Salon Vilppaan väreissä 12. naisten 10km matkalla.

Teemulle SM-kultaa!

Viikonlopun aikana kilpailtiin myös tarkkuussuunnistuksen suomenmestaruuksista. Lahden Suunnistajien Teemu Niskanen niitti menestystä sijoittumalla ensimmäisissä SM-kilpailuissaan TempO:ssa 6. sijalle ja nappaamalla pääpotin, eli suomenmestaruuden normaalikilpailussa. Teemu kommentoi suorituksiaan seuraavasti: “Lauantai alkoi PreO:n ensimmäisellä osalla ja siitä tuli voitto. Oma ajatus oli ennen kisoja että nimenomaan TempO:ssa olisin parempi ja siinä oli tavoite olla top5. Lauantain iltapäivän TempO kisassa sitten lopputulos 6. mikä sekin ihan tyydyttävä. Sunnuntaina käytiin PreO:n toinen osa. Siihen sitten lähdettiin puolustamaan johtoa ja suoritus riitti puolustamaan lauantain johtoa. Jonkun verran riitti jännitettävää vielä kisan jälkeen protestien vuoksi, mutta ne eivät sitten loppujen lopuksi vaikuttaneet merkittävästi tuloksiin.” Onnea Teemu!

Jukola ja 10Mila lähestyvät kovaa tahtia ja LS-37 edustusryhmä leireili Porvoon seudulla ja hioi taitojaan kohti suurviestejä. Kiriapua saatiin muun muassa kiivastuneelta ukkometsolta, jonka mielestä suunnistajamme olivat eksyneet aivan väärään paikkaan.. Kohti uutta viikkoa!