Tapanilan suunnistusjuhlat

Vapun jälkeisenä tiistai-iltana oli Tapanilassa aikamoinen vilinä, kun iltarastien yhteydessä kokoontui niin Hippo-suunnistuskoulun lapset kuin aikuisten suunnistuskoululaisetkin. Vaikka sää ei tällä kertaa ihan täysin suosinut, niin illalla oli sopivasti sateesta pieni tauko. Märkä metsä ei tuntunut suunnistajia haittaavan, pikemminkin raikas sää vauhditti menoa!

Orava-ryhmäläiset harjoittelevat karttamerkkejä.

Lasten Hippo-suunnistuskoulussa oli viimeinen maksuton tutustumistapahtuma. Majan piha täyttyi innokkaista suunnistajanaluista ja hymy levisi kasvoille, kun majan sisältä ulos lasten seuraan asteli itse Henri-hippo. Ilta alkoi seremoniallisesti, kun seuramme julistettiin edelleen lasten ja nuorten tähtiseuraksi. Tunnuksen luovutti Suomen Suunnistusliiton auditoija Suvi Pelkonen ja Päijät-Hämeen Liikunnan ja Urheilun seurakehittäjä Jaakko Räty.

Lasten ja nuorten Tähtiseurat ovat seuroja, joiden toiminnassa näkyy ilo ja innostus. Seurassa edistetään lasten ja nuorten kasvua, monipuolisia liikuntaitoja ja urheilullisia elämäntapoja. Seuran kaikilla lapsilla ja nuorilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan kilpaillen tai harrastaen. Lisäksi Tähtiseurassa on hyvin toimiva hallinto ja seuran johtaminen tukee toimintaa. Seuran viestintä on esimerkillistä ja seuran ihmisistä ja toimijoista pidetään huolta.

LS-37 on edelleen lasten ja nuorten tähtiseura.

Alkuleikkien jälkeen sännättiin metsään rastien etsintään ja lopuksi tietysti vielä pääsi kirmaamaan leimausradalle. Lasten Hippo-suunnistuskouluun ilmoittautui määräaikaan mennessä noin 80 lasta. Ohjelmaa riittää pitkälle syksyyn asti.

Reilu parikymmentä aikuisten suunnistuskoululaista pääsi myös ensimmäiselle metsäharjoitukselle osaavien ohjaajien johdolla. Suunnistuskouluista saa hyviä vinkkejä etenkin suunnistustaidon kehittämiseen. Ja mikä mukavinta, paljon uusia kavereita!

Kuvia ja videoita tapahtumaillasta voit käydä katsomassa täältä.