FinnSpring-viesti avaa Viestiliigakauden 2023!

Kotimainen kilpailukausi saatiin todenteolla käyntiin viime viikonloppuja ja tulevana viikonloppuna isketään perinteisen Varsinais-Suomen kevätklassikon FinnSpring-suunnistusviikonlopun kimppuun. FinnSpring suunnistetaan tänä vuonna  Sauvossa Osamalahdessa 22.-23.4.

Lauantaina 22.4. suunnistetaan henkilökohtainen pitkän matkan kilpailun, joka on samalla World Ranking Event (WRE) sarjoissa M/W21E. Lauantain kilpailu on myös nuorten eliittisarjojen INOV- 8-liigan osakilpailu.

Sunnuntaina 23.4. vuorossa on viestisuunnistuspäivä eri sarjoissa. FinnSpring-viesti avaa myös Viestiliiga kauden 2023. Lahden Suunnistajat -37 lähtee Viestiliigan 1.osakilpailuun kahdella naisten joukkueella ja neljällä miesten joukkueella.

Naisten joukkue tai tuttavallisemmin LS-D ovat niittäneet menestystä aiemmilla Viestiliigakausilla, kruununa vuoden 2021 kokonaiskilpailun voitto! Naisten tiimi on vahvistunut jälleen tälle kaudelle, joten kotisohville riittää varmasti jälleen jännitettävää. Miehissä ailahtelevuutta joukkueen suorituksissa on ollut turhan paljon ja se paras tulos Viestiliigan osakilpailuista ja erityisesti kokonaiskilpailussa on jäänyt hieman piippuun, vaikkakin Jukolassa joukkue onkin esittänyt lähes sitä parastaan.

Viestiliiga ja viestien kokonaisuuden merkitys nousee jälleen tänäkin vuonna erityisen tärkeään rooliin niin naisissa kuin miehissä. Tämä tulee esille myös joukkueen johtajien Virpi “Vipe” Remahlin ja Matias “Hero” Sankarin mietteistä ennen viestikauden alkua.

“Viikonlopun Viestiliigan avaus on koko tiimille kauden kotimaisen kisakauden avaus, johon lähdemme luottavaisin mielin tekemään tämän hetken parasta ja katsomaan mihin se riittää. Tavoitteena on hillityn hallitut suoritukset, joista jää hyvä mieli jatkaa kautta. Alkukauden viesteissä testaillaan myös sopivimpia osuuksia jokaiselle. LS-D tiimissä on ollut sairastelua ja osa vielä pohjoisissa suksilla, joten FinnSpring-viestin joukkueita ja juoksujärjestyksiä on jouduttu viilaamaan viime hetkiin saakka. Kauteen lähdettäessä LS:n naisten tiimi on vahvistunut Sanna Kauppilalla ja Ansku Anjala palailee äitiyslomalta, joten koossa on entistä vahvempi joukko kovakuntoisia ja nälkäisiä naisia. Hienoa on, että meillä on naisissa selkeästi kv-menestykseen tähtääviä urheilijoita, toisaalta kokeneita ’viestisatsareita’ sekä nuoria urheilijoita oppimassa vanhemmilta, joista rakentaa menestyvät joukkueet. Tavoitteeksi on asetettu Viestiliigan voitto sekä menestyminen tärkeimmissä viesteissä 10-milassa, Venloissa ja SM-viestissä. Nähtäväksi jää, mikä on lopputulos” kommentoi naisten joukkueenjohtaja Virpi Remahl.

“Miesten ryhmä on kokenut talven aikana pieniä muutoksia seuravaihtojen myötä. Talven harjoittelukausi on sujunut miehillä vaihdellen, ja näin kauden alla on vielä muutamia kysymysmerkkejä. Uskon kuitenkin, että kun kisoja tulee alle, niin kysymysmerkit hälvenee. Viestiliiga kauteen lähdetään hyvillä mielin. Uskon, että joukkueemme ovat yllätysvalmiita, ja uskon, että hyvillä suorituksella voimme taistella top6 sijoituksista. Kauden päätavoitetta Jukolaa kohden kevään 3. osakilpailua ja 10mila toimivat hyvänä harjoitteluna. Jukolassa tavoitteena on taistella edelleen top20 sijoituksista Kokonaisuutena lähden kauteen kuitenkin luottavaisin mielin. Tunnen kaikki miehet ja tiedän, että jokainen tekee parhaansa joukkueen eteen. Tällä tavalla saamme aikaan parhaan tuloksen”, kommetoi miesten joukkueenjohtaja Matias Sankari.

FinnSpring:n kilpailusivuille pääset täältä.

Viestiliiga voit seurata tänä vuonna ilmaiseksi ISTV:n tai Ruutu-suoratoistopalvelun kautta. Ruudun lähtykseen pääset suoraan tästä.

Lähestys alkaa sunnuntaina klo 10.15. Naisten viestin lähtö klo 10.30 ja miesten klo 12.10. Ei muuta kuin kannustamaan sini-puna-valkonutut korkealla taas tämän vuodenkin Viestiliigassa!

Lahden Suunnistajat -37 FinnSpring-viesti 23.4.2023 (Viestiliiga 1.osakilpailu)

D21 (osuuspituudet: 5,6 – 5,7 km)

 

H21 (osuuspituudet: 6,7 – 6,9 km)