Ensimmäiset metsärastit omatoimisena Merrasjärveltä 12.-23.4.

Olosuhteet ovat tätä kirjoitettaessa maastossa vielä kovin lumiset. Tällä kaudella omatoimirastien aikaa on pidennetty reilusti, joten lumi on jakson lopulla oletettavasti jo lähes sulanut. Alla oleva kuva on otettu lauantaina 8.4. Hiihtoladulle ei ole enää suksilla asiaa, joten sitä voi käyttää paluuseen maalista parkkipaikalle. Parkkipaikkana on Merrasjärven uimarannan parkkipaikka.

Kaikkien ratojen rastit ovat lähellä tai kohtuullisen lähellä koko talven kuljettuja polkuja. Kuitenkin A- ja B-radalla on pari lumessa kahlaamista vaativa rasti, sillä ne ovat kauempana poluilta. Nopeimmilta näyttävät reitinvalinnat eivät välttämättä ole nopeimpia, jos jumittuu yli polven korkuiseen hankeen.

Tälle kaudelle lanseerasimme D2-radan, jonka on tarkoitus täydentää ratavalikoimaa C- ja D-radan välissä. Se sopii hyvin nuorille ja aloitteleville suunnistajille.

  • A-rata 5,1 km 1:10 000
  • B-rata 3,9 km 1:10 000
  • C-rata 3,2 km 1:7 500
  • D2-rata 2,2 km 1:7 500
  • D-rata 1,5 km 1:7 500

Omatoimirastien kartat voi ladata pdf-tiedostoina Rastilippu-palvelusta ilmoittautumisen jälkeen. Karttoja on myös saatavana tulosteena sprintti-iltarastien (11.4.) ja metsärastien (18.4.) yhteydessä iltarastivaunusta tai LS:n toimistolta Tapanilan hiihtomajalta toimiston aukioloaikoina.

Tervetuloa rasteille!