Iltarastikausi alkaa tiistaina 4.4 – oletko valmis?

Aurinko on alkanut jo lämmittää mukavasti ja päivä pitenee vauhdilla. Nämä kevään merkit tarkoittavat myös, että nyt viimeistään on tullut aika kaivaa nastarit esiin talviteloilta, sillä Lahden Suunnistajien iltarastikausi alkaa tiistaina 4.4. Iltarastit on liikuntatapahtumien sarja, jossa kaikenikäiset ja -kuntoiset liikunnanharrastajat voivat kohentaa ja ylläpitää kuntoaan ja suunnistustaitoaan.

Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan iltarastit ajanotolla järjestetään aina tiistai-iltaisin (lokakuussa lauantaisin päivällä). Kalenterissa vuorottelevat perinteiset metsärastit ja sprinttirastit kaupunkiympäristössä. Sprinttirastien viikolla järjestetään lisäksi omatoimimetsärastit ilman ajanottoa. Tarkemmat tiedot iltarasteista löydät iltarastikalentereista (metsärastit ja sprinttirastit) sekä Rastilippu-palvelusta. Metsärastien sarja löytyy Rastilipusta nimellä “Päijäthämäläiset iltarastit 2023” ja sprinttirastit nimellä “LS-37 Sprintti-iltarastit 2023”. Lisätietoja iltarastien käytännöistä ja esimerkiksi eri ratavaihtoehtojen kuvaukset löytyvät verkkosivuilta kohdasta Iltarastit.

Iltarastien hinnat ja maksuohjeet löytyvät täältä. Paljon suunnistavalle kausikortti on kannattavin vaihtoehto – ostamalla kausikortti saat melkein 60 % alennusta, jos käyt joka kerta! Kausikortti sisältää osallistumisen kaikille em. iltarasteille (metsärastit, sprinttirastit, omatoimirastit). Muista myös 10-kerran kortti 70€ ja Osuuspankki Päijät-Häme tarjoaa asiakkailleen etuna 60€. Sen voi lunastaa seuraavasti:

Omistaja-asiakkaana voit ostaa iltarastien kymppikortin etuhintaan 60 € (norm. 70 €). Hyödynnä etusi OP-mobiilista:

? Näin lunastat edun OP-mobiilista!

1️⃣ Kirjaudu OP-mobiiliin

2️⃣ Valitse OP-mobiilissa oikeasta alalaidasta kohta Muut ja tämän jälkeen valitse Omistaja-asiakas.

3️⃣ Valitsemalla kohdan Kumppaneidemme tarjoamat edut sekä klikkaamalla OP Päijät-Häme löydät yhteistyökumppaneidemme tarjoamat valtakunnalliset ja paikalliset edut.

Luvassa on siis monipuolinen kattaus rasteja hienoissa ja vaihtelevissa maastoissa alkaen tiistaina 4.4 Jalkarannan alueella. Tiistaina on tarjolla korttelisuunnistusta 1:4000 sprinttikartalla, mutta kyseessa ei ole sprinttikikkailua vaan seurakoordinaattori Tuomo on loihtinut paljon reitinvalintavälejä. Parkkipaikkana toimii Tapanilan hiihtomajan alaparkki Mäkirinteenkadun päässä ja ilmoittautuminen hiihtomajalla.

Ratojen pituudet (linnuntietä):

A-rata 4,7km B-rata 3,1km C-rata 2,0km ja D-rata 1,1km

Tervetuloa suunnistamaan!

Harrastesuunnistusjaosto