Hisu-SM-pitkältä mestaruus ja Lapin lumirasteilta voitto

Kuluvan hiihtosuunnistuskauden viimeiset kilpailut käytiin Lapin lumirastien merkeissä Ylitornion Ainiovaaran maastossa. Kolmepäiväisten kilpailujen lauantain pitkän matkan kilpailu oli myös kauden viimeinen SM-kilpailu. Olosuhteet Ainiovaaralla olivat erinomaiset: lunta noin metri, urat loistokunnossa, talvinen pakkaskeli ja auringonpaistetta koko viikonlopun ajan. Ratamestarit olivat suunnitelleet vaativat radat ja huomioineet eri matkojen (pe sprintti, la pitkä, su keskimatka) ominaispiirteet ratasuunnittelussa. Reittihärveli löytyy tulossivuilta.

LS:n hiihtosuunnistajia mukana oli pieni joukko. Marko Väisänen (H50) voitti kaikki osakilpailut ja lauantaina SM-kilpailun voitto tuli noin minuutin erolla seuraavaan. Lumirastien yhteistuloksissa Marko oli siis myös selkeästi voittaja. Juha Kiljunen (H55) oli SM-kilpailun 6. ja lumirastien yhteistulosten 8. Eikka Kiljunen (H13) oli perjantain ja lauantain kilpailuissa toinen. Sunnuntaina yhden leiman puuttuessa tuloksena oli hylkäys. H13-sarjassa ei kilpailtu SM-titteleistä.
Kuva: Länsi-Rajan Rasti

kuva: Länsi-Rajan Rasti