Hippo-suunnistuskoulu päätökseen hämäräseikkaillen

Hippo-suunnistuskouluun on osallistunut tänä vuonna lähes 100 lasta neljässä eri tasoryhmässä: Oravat, Ketut ja Hirvet sekä kisaryhmä Tsempit. Monipuolisia harjoituksia on ollut yli 20 ja niissä jokaisessa on ollut oma teemansa, jota erityisesti sillä kerralla harjoitellaan. Uutena suunnistusterminä monelle tänä vuonna tuli mm. “kirkon torni”, jolla tarkoitetaan lähellä rastia olevaa viimeistä selvää kohdetta, jonka kautta itse rasti on helpompi löytää. Myös rastivälin jakamista osiin harjoiteltiin useammalla suunnistuskoulukerralla. Suunnistuksen lisäksi suunnistuskoulussa on leikitty, pelailtu, harjoiteltu motorisia taitoja, spurttailtu leimausradalla sekä opittu kunnioittamaan luontoa (luontokasvatusta).

Harjoitusten ohella suunnistuskouluun on kuulunut Päijät-Hämeen Kompassi-tapahtumat, joissa kilpailemisesta kiinnostuneet lapset ovat päässeet kisaamaan alueen muiden seurojen lapsien kanssa. ForFun-sarjat ovat puolestaan tarjonneet kaikille mahdollisuuden osallistua näihin matalan kynnyksen tapahtumiin. Lisäksi keväällä iso joukko suunnistuskoululaisia kävi huvipuistoreissulla Särkänniemi-suunnistuksessa, jossa aamupäivällä kisattiin himotuista Näsinneula-pokaaleista ja iltapäivä hurviteltiin seurakavereiden kanssa huvipuistolaitteissa.

Suunnistuskoulun päättäreitä vietettiin lokakuun puolen välin jälkeen hämäräseikkailun merkeissä. Ennen pimeän tuloa suunnistuskoululaiset palkittiin Hippo-suunnistuskoulun diplomilla. Kauden aikana lapset ovat saaneet kerätä suunnistussuorituksista merkintöjä Hippo-passiin. Hippo-passin aktiivisesti täyttäneet palkittiin OP Päijät-Hämeen lahjoittamilla heijastavilla kengännauhoilla. Isommilla lapsilla on vielä lokakuun loppuun asti aikaa kerätä suunnistussuorituksia 100 suunnistusta -lomakkeeseen. Lisäksi kunniakirjoin ja erityispalkinnoin palkittiin muutamia lapsia, joiden koettiin erityisesti kehittyneen suunnistajana ja osoittaneen innostusta ja motivaatiota oppia lisää. Ohjaajista huomionosoituksen sai Orava-ryhmän ohjaajana toiminut Outi Mustonen.

Kunniakirjoin ja erityispalkinnoin palkittiin Elsa Koljonen, Alva Hannonen, Santeri Toimela, Iisakki Latonummi, Hilkka Jaakkola, Milja Milen ja Nilla Keskinarkaus.

Palkintojen jaon jälkeen oli vuorossa perinteinen Kristian Leppäsen ratamestaroima hämäräseikkailu. Tällä kertaa heijastinradalla oli tehtävänä tunnistaa erilaisia satuhahmoja sekä tietää niiden tarkempia nimiä. Seikkailujen päätteeksi herkuteltiin vielä berliininmunkeilla ja pillimehuilla.

Iso kiitos Hippo-suunnistuskoulun yli 20 ohjaajalle, ratamestareille sekä Päijät-Hämeen Osuuspankille yhteistyöstä!

LS-37 Hippo-suunnistuskoulu jatkuu jälleen ensi vuonna huhtikuun puolessa välissä. Talvikaudella on mahdollisuus osallistua 8-12 -vuotiaiden talviharjoitusvuorolle Kärpäsen koulun liikuntasalissa. Lisätietoa täältä.