Rogaining Pesäkalliolla lauantaina 1.10.

Ensimmäiset lauantai-iltarastit Pesäkalliolta 1.10. – tule suunnistamaan ja/tai retkeilemään rogainingiin 1, 2, 3 tai 4 tuntia.

9.30-11.30 ilmoittautuminen ja karttojen jako
10-12 metsään lähtö, ajanotto alkaa normaalisti nollauksesta (lähtöleimauksesta). 4h sarjassa lähtö viim. klo 11.
15.00 maali sulkeutuu.

Kartta on tulostettu kahdelle erilliselle A3 paperille, joissa tulostusalue menee reilusti päällekkäin. Rastimääritteet ovat vain eteläosan karttalehdellä. Lyhyemmillä radoilla pärjääkin eteläosan kartalla (Holma-Pesäkallio), mikäli ei nimenomaan suuntaa alueen pohjoisosiin. Kaikilla radoilla kartan mittakaava on 1:10000.

Kisapaikan osoite on Hepolammintie 41, 15240 Lahti. Pysäköinti kesäteatterin parkkipaikalla.

Rogainingissa rastit saa kiertää vapaavalintaisessa järjestyksessä ja tavoitteena on kerätä valitussa määräajassa mahdollisimman monta pistettä. Rastista saatavan pistemäärän voi päätellä rastin tunnuksesta (joka on merkitty karttaan rastiympyrän viereen): rastikoodit 20-29 antavat 20 pistettä, rastikoodit 30-39 antavat 30 pistettä jne. Jos maaliin tulee määräajan jälkeen (esim. ajassa 63 min 1 h radalla), vähentää jokainen alkava minuutti suunnistajan saamia pisteitä 20 pistettä/min. Jos määräajasta myöhästyy 15 minuuttia tai enemmän, ei saa ollenkaan tulosta. Suunnistettaessa pitää siis jatkuvasti varmistaa, että ehtii maaliin ajoissa! Ota siis kello metsään mukaan ja viivoitin ja kynä reittisuunnitteluun.

Lyhyemmillä matkoilla ehtii kiertää tuttua polkurikasta Pesäkallion aluetta ja ne sopivat myös aloittelijoille ja lapsiperheille. Halutessaan lyhyemmilläkin radoilla voi hyvin suunnata vähemmän käytetyn Takkulan ja Soltinjärven suuntaan. Kokeneet suunnistajat ja retkeilijät pääsevät nauttimaan haastavista ja vähemmän tutuista alueista jopa Arkiomaanjärvelle asti. Alueen pohjoisosan kartoituksesta on kulunut aikaa, eikä se ole täysin ajantasainen. Joitakin oleellisia hakkuualoja on karttaan lisätty 2021 syksyllä. Itse rastipisteet sijaitsevat ajantasaisella osalla karttaa.

Rogainingin tulokset eivät tule Rastilippuun, vaan tulokset ja rata-analyysi ovat nähtävissä Ls37.fi-nettisivulla viikonlopun aikana.

Tervetuloa suunnistamaan upeaan syksyiseen luontoon!