Lahtelaisilla neljän mitalin SM-viikonloppu!

Lahden Suunnistajille neljän mitalin SM-viikonloppu!

Sini-puna-valkonutut saavuttivat neljä mitalia ja monta muuta hienoa sijoitusta kuluneena viikonlopun SM-pitkiltä!

Junioreista Helmiina Nurmela nappasi pronssia D15 sarjassa +1:38 erolla voittajaan. Mitali oli Helmiinan ensimmäinen SM-mitali. H15 sarjassa Timo Koivuniemi saavutti tasaisella ja onnistuneella suorituksella sijan 12 jääden plaketti sijasta vain reilun minuutin. D20 sarjassa Eerika Riutto suoriutui sijan 27 arvoisesti ja Ilari Virtanen H20 sarjassa sijan 40 arvoisesti.

Naisten pääsarjan seuraaminen oli jännääkin jännittävämpää sini-puna-valkoisin lasein katsottuna, kun Karoliina Ukskoski saavutti uransa ensimmäisen pääsarjan henkilökohtaisen SM-mitalin Elisa Mattilan säestäessä 7.sijalla. Karoliina sai jännittää pitkän päivän odottaen kilpailun viimeisiä maalintulijoita hänen startattessa jo sarjan puolessavälissä. Lopulta mitalikampailu kallistui Ukskosken puolelle ja tämän kovan menijän kaulaan pujotettiin SM-pronssia

– Maalissa tiesin, että nyt oli huippu veto. Mitään en muuttaisi. En pysty mainitsemaan yhtään virhettä matkalta ja olo oli fyysisesti jaksava maaliin asti. Tsemppasin itseäni, että varvauksen jälkeen täytyy olla skarppina, ettei väsyneenä sorru lopussa virheisiin. Ihan uskomaton fiilis tällaisen onnistumisen jälkeen. Kyllä tämä tuntuu lähes voitolta.

Karoliinan ero kisan voittajaan, Euroopanmestari Venla Harjuun oli +3:15 ja Elisan ero +5:47

Miesten pääsarjassa Lahden värejä edusti Pauli Leinonen, joka saavutti sijan 30.

Myös veteraanisarjoissa LS:läiset saavuttivat hienoa menestystä. Kirkkaimman mitalin kaulaansa sai H85 sarjan Suomen mestariksi kruunattu Esko Ranta. Ranta oli lähes kolme ja puoli minuuttia seuraavia kanssakilpailijoitaan nopeampi. D55 sarjassa lahtelaiset edustivat vahvasti kun Anna-Lea Rantalainen nappasi hopeaa, Virpi Remahl sijan 11 ja Pia Molnar sijan 12.

Top-15 sijoja irtosi enemmänkin kun Mikael Fabritius oli H35 sarjan neljäs, Markku Salo H80 sarjan yhdeksäs, Päivi Einonen D60 sarjan yhdeksäs, Kari Käyhkö H70 sarjan kymmenes, Mari Tuokko D40 sarjan 12. ja Kirsi Koivuniemi D50 sarjan 13.

Hieno viikonloppu, josta ei kauaa ehdi palautua, kun taas ensi viikonloppuna mennään SM-keskimatkan ja -viestin merkeissä!