Jukolasta paras sijoitus sitten 60-luvun

Ilian, 2022 Jukola

LS:n miesten ykkösjoukkueen nousujohteinen sijakehitys sai jälleen jatkoa kun Jukola juostiin Mynämäellä la-su yönä. 10 vuotta sijoitus on nyt joka vuosi parantunut tai vähintään pysynyt samana ja kuusi sitä edeltävääkin vuotta oli selvä positiivinen trendi. Tällä kertaa parannusta tuli vajaan vuoden takaisesta 5 pykälää, sijan ollessa 16.

Jukola 1-2 menestys
LS:n 1- (sin.) ja 2-joukkueen (pun.) menestys historian saatossa

Joukkueen managerina toimiva Matias on tietenkin tyytyväinen positiiviseen trendiin, mutta myös tämän kisan kohdalla vahvaan joukkuesuorittamiseen. Joukkueesta ei heikkoja lenkkejä löytynyt, mutta samat kolme positiivista kohtaa nousi niin nettisivutoimituksen, kuin Matiaksenkin mieleen.
1) Ensimmäinen ei ole mikään varsinainen uutinen, mutta kerrottakoon se silti: Philipp teki jälleen huikean aloituksen. Kangasalla hän tuli vaihtoon sijalla 12, Napapiirillä 18 ja nyt siihen keskelle 15.
2) Lyhyet osuudet syömähampaana: Kuten Areenan video (aika 37:07) ja etenkin audio (aika 4:54:08) kertoo, neljännen osuuden jälkeen Aki tuntui olevan melkoisen tyytyväinen. Topi ei haastatteluun päässyt, mutta komppasi hyvin yksinumeroisella osuussijallaan.
3) Ankkurille kallisarvoista kovien paikkojen kokemusta: Ilian laitettiin uimakoulun jatkokurssilla suoraan syvään päätyyn. Hänellä on takana tasan yksi Jukola ja se ei tapahtunut ihan samanlaisen paineen alla (ei mitään pois LS:n 2019 4. joukkueelta). Nyt hänen takaa-ajoon lähti mm. kolminkertaiset MM-viesti ykköset Magne Dæhli ja Eskil Kinneberg. Jälkimmäisellä myös vyöllään esim. Jukolan voittoankkurointi vuonna 2017. Muutama virhe tuli matkalla, mutta lähtökohtiin nähden hyvä suoritus. Maaliviivan jälkeiset Ivar Lundanesin sanat Ilianille tiivistää asian hyvin: ”You were fast!”

Joukkueen tulos oli siis hyvä peilatessa edelliseen 50 vuoteen, mutta myös tähän kauteen. Ennen Jukolaa Viestiliigan sijoitus oli 11., nyt noustiin epävirallisesti sijalle 6.

Ykkösjoukkueen ulkopuolelta on nostettava vielä yksi suoritus. Vili oli seuran toiseksi nopein ankkuri ja ohitti 26 kaveria matkalla. Kova veto!