Venlojen viestissä ykkösjoukkue mahtavasti sijalle 6

Lukkari-Jukolan Venlojen viestiin starttasi kaikkiaan kahdeksan LS-Dominaattorijoukkuetta 1367:stä lähteneestä, kirkkaimpana tähtenään ykkösjoukkue, jonka tavoite oli top 3:ssa.

Ykkösjoukkueen avasi loistavia avauksia koko kauden juossut Karoliina Ukskoski. Karo kertoi jännityksen olleen aivan huipussaan lähtöä odotellessa, mutta 15 kiväärin pamauksen (lähtölaukauksen) jälkeen jännistys hälveni, kun pääsi matkaan ja Karo teki sen, mitä avausosuudella pitää tehdä saapuen vaihtoon totuttuun tapaan kärkikaletkassa sijalla 10 (+54).

Karoliina Ukskoski

Toiselle osuudelle oli valittu Minna Kauppi jätättämään muut joukkuueet. Minnalla suunnistus oli hanskassa, mutta hän kaipili parempien koipien perään. Pistoskin oli iskenyt kovassa puristuksessa kesken matkan. Sijoitus nousi silti upeasti kolmanneksi (+56).

Minna Kauppi

Kolmannella osuuden viestin viejä Anna Närhi itki jännityksestä jo ennen starttia ja vaihtoon saavuuttuaan helpotuksesta onnistuneesta suorituksestaan ja siitä, että ehti kuntoutua h-hetkeen mennessä päästessä avaamaan juoksukauden vasta tammikuussa. Edes loppupätkällä kalautettu polvi ei haitannut adrenaliinipiikissä menoa. Anna vaihtoi samalla kolmossijalla kuin lähti (+3:36).

Anna Närhi

Elisa Mattila lähti matkaan jännittävästä paikasta ja kertoi tehneensä alussa pientä, muttei ratkaisevaa hermovirhettä. Kilometrin jälkeen alkaneet vatsatuntemukset häiritsivät osuutta. Nämä kaksi osatekijää vaikeuttivat suorituksen rauhoittamista ja sitten tuli pari isoa virhettä, jotka tiputtivat Elisan aivan kärkitaistosta. Elisa toi joukkueen kuitenkin hienosti maaliin LS:n historian toiseksi parhalla kuudennella sijalla (+9:06). Top 3 antaa odotuttaa itsenään ensi vuonna Porvoossa.

Elisa Mattila

Kaikki dominaattorit saivat hyväksytyn suorituksen ja sijoitukset olivat seuraavat:

2. joukkue (Tytti ja Lotta Kirvesmies, Eerika Riutto, Anna Pradel) 66.

3. joukkue (Annrita Scalzotto, Emmi Kiljunen Saara Kukkonen, Essi Ylioja) 119.

4. joukkue (Leena Keskinarkaus, Aino Simola, Anniina Taipale, Maiju Lehtonen) 209.

5. joukkue (Anu Nurmela, Mari Tuokko, Kirsi Koivuniemi, Anna-Lea Rantalainen) 204.

6. joukkue (Noora Kivikko, Iida Peltonen, Jenni Leppänen, Anna Mashina) 287.

7. joukkue (Tinka Kankaanpää, Aino Kuusela, Sari Sundqvist, Outi Mustonen) 508.

8. joukkue (Annlinn Gaasenbeek, Sari Liikonen, Kirsi Arvela, Maria Palo-Järvinen) 445.

Kuvat Kimmo Hirvonen