Lahden Suunnistajat -37 valmiina Lukkari-Jukolaan!

IT`S HERE!

Suunnistajan joulu, juhannus, uusivuosi, synttärit ja kaikkien juhlien kombo eli Jukolan viesti saapuu taas luoksemme! Tänä vuonna normaaliin tapaan ja aikaan.

Lukkari-Jukola 2022 suunnistetaan tulevana viikonloppuna 18.-19.6. Mynämäessä/Nousiaisissa. Kilpailukeskus sijaitsee Mynämäen Urheilukeskuksessa.

Tämän vuoden Jukolan maasto on varsin monipuolinen, mutta samalla myös hyvinkin rikkonainen. Asuinalueet, pellot ja runsas ulkoiluverkosto tuo varmasti oman lisähaasteensa suunnistajille. Polkuja maastossa on jo nyt riittämiin ja siihen kun lisätään viestin aikana tulevat suunnistajien omat urat niin tarkkana saa todellakin olla.

Pääsääntöisesti maasto on kulkukelposuudeltaan erittäin hyvää ja vauhdikasta, eikä korkeuserotkaan ole valtavia. On toki huomoitava, että tämäkin vaihtelee maastoalueittain.

Mielenkiintoista on nähdä miten ratamestarit ovat maaston rikkonaisuuden ottaneet huomioon ratasuunnittelussa? Pitkää päätyyn, tulitikkuvälejä vai lyhyttä säksätystä? No ehkäpä joku näiden kombinaatio! Selvää on kuitenkin se, että taidollinen ja fyysinen puoli on oltava balanssissa, jokaisella venlalla ja jukolanjussilla!

Millä järjestyksellä ja mietteillä sini-puna-valkonuttujen 1.joukkueet iskevät Lukkari-Jukolan kimppuun?

LS-Dominaattorin ykköstiimi lähtee kamppailemaan Venlojen viestin kärkisijoista seuraavalla kokoonpanolla:

OsuusOsuuspituusNousuAika-arvioVaihto
1. Karoliina Ukskoski7,3–7,6 km170 m45 min14:45
2. Minna Kauppi7,8–7,9 km180 m47 min15:32
3. Anna Närhi5,8–6,0 km125 m34 min16:06
4. Elisa Mattila8,8–9,0 km195 m51 min16:57
Yhteensä30,5 km670 m2 h 56 min

2. joukkue juoksee järjestyksessä:

 1. Tytti Kirvesmies
 2. Lotta Kirvesmies
 3. Eerika Riutto
 4. Anna Pradel

3. joukkue:

 1. Annarita Scalzotto
 2. Emmi Kiljunen
 3. Saara Kukkonen
 4. Essi Ylipelkola

 

Jukola-kenraalin Hämeen Rastiviestin omiin niminsä hoitanut ja viime viikonloppuna Helsinki O-Gamesin keskimatkalla kovaa jälkeä tehnyt naisten joukkue lähtee varmasti yhtenä ennakkosuosikkina matkaan. Tässä on varmasti vähän myös, sini-puna-valkoiset LS-37 lasit päässä, mutta kyllä tuo kvartetti sen on näyttänyt ainakin kotimaisissa kisoissa, että vain taivas on rajana!

Mutta millä mietteillä itse joukkue vain noin vuorokausi ennen h-hetkeä!?

Joukkue lähtee tietysti hyvillä fiiliksillä matkaan. Lähdetään tekemään virheetöntä työsketelyä ja sitä omaa hyvää tekemistä. Joukkueen yhteinen tavoite on kolmen parhaan joukkoon! Uskomme täysin tähän! Minulla on täysin 100% luotto tyttöihin, kommentoi joukkueenjohtaja Virpi “Vipe” Remahl Mynämäeltä Venlojen-päämaljalta.

 

– Vähän jännittää, kun on niin hyvät joukkuekaverit ja mikä on oma päivän kunto. Toivotaan, että kulku on kohdillaan, kun oon juossut vähän niin kuin aikaa vastaan koko kevään ja toivoisin, että saisin sellaisen suorituksen tehtyä, ettei tarvii jossitella. Fiilis on hyvä ja mukava pikku jännitys tosiaan eli sehän tietää vaan hyvää! Joukkueella on hyvä pöhinä, rennoin mielin ollaan, pidetään hauskaa ja tiedetään, että menestysmismahdollisuudet on eikä sinne mitään lähdetä nöyristelemään. Juostaan täysillä ja pyritään mahdollisimman täydellisiin suorituksiin ja tottakai pyritään nauttimaan myös viestin huumasta, jatkaa joukkueen kolmatta osuutta vievä Anna Närhi.

Toimituksen muutamia nostoja Venlojen viestiin eli “seuraa/ pohdi näitä osio”:

– Missä menee riittävä ja hyvän avauksen ero?

– Ovatko paleontologit saapuneet myös Venlojen 2.osuudelle?

– Voiko kissanmintun voimalla raapaista n. 6 km 34 minuuttiin?

– Lisence to dominate like a queen!?

Venlojen viesti lähtö tapahtuu lauantaina 18.6. klo 14.00. ja voittaja tiedetään arvioilta hieman ennen klo 17

 

Miesten iskukykyinen ja nälkäinen ykköstiimi hyökkää Jukolan yöhön seuraavalla kokoonpanolla:

 

OsuusOsuuspituusValoisuusNousuAikaVaihto
1. Philipp von Arx13,8 – 14,0 kmhämärä/pimeä320 m73 min00:13
2. Aleksi Anttolainen 11,6 – 11,7 kmpimeä260 m62 min01:15
3. Pauli Leinonen14,9 – 15,0 kmpimeä/hämärä340 m79 min02:34
4. Aki Saari8,6 – 8,7 kmhämärä/valoisa190 m46 min03:20
5. Topi Anjala9,2 – 9,3 kmvaloisa210 m49 min04:09
6. Petteri Huikko14,4 kmvaloisa330 m75 min05:24
7. Ilian Angeli16,7 – 16,8 kmvaloisa390 m87 min06:51
Yhteensä89,7 km2040 m7h 51 min

2.joukkue juoksee järjestyksessä:

 1. Valtteri Rantala
 2. Valtteri Kinnunen
 3. Pyry Willman
 4. Tuomo Lahtinen
 5. Joni Solonen
 6. Tatu Leirimaa
 7. Atte Etula

Miesten joukkueiden tahtotila on kunnossa. Miehet on parsittu kasaan erinäisten vaikeuksien jälkeen ja Hämeen Rastiviesti osoitti jo, että hyvällä tiellä myös miesten joukkuekin on! Muutamat poisjäännitkään eivät ole hetkauttaneet miesten filistä ennen odotettua Jukolan juhlaa.

LS-Guysin Joukkueenjohtaja Matias ”Hero” Sankarilla onkin vahva luotto, että miehet pistävät jälleen parastaan juuri oikealla hetkellä!

– Haastavan alkukauden jälkeen viivalla on kilpailukykyinen ja näytönhaluinen joukkue. Viime metreillä asti oli muutamia kysymysmerkkejä urheilijoiden osalta ja valitettavia poisjääntejä loukkaantumisten takia. Jokainen juoksija on kuitenkin alkukauden aikana väläytellyt kovaa kuntoa, ja uskon että Jukola sytyttää miehiä vielä kovempaan menoon. 
Ennen kauden alkua joukkueena asetettiin tavoitteeksi TOP10 sijoitus Jukolassa, ja jo silloin se tunnistettiin kovaksi tavoitteeksi. Jokainen juoksija kuitenkin lähtee tekemään omaa parastaan, ja uskon, että niillä suorituksilla ollaan mukana tavoitteen mukaisilla sijoilla. Joukkueenjohtajana olen tyytyväinen tulokseen, kun jokainen urheilija tekee sujuvan ja ehjän suorituksen. Maaliin tulon jälkeen näkee mihin se riittää, loppupeleissä näinkin pitkä kilpailu on pienistä asioista kiinni, ja sijat vaihtelevat pitkin kisaa. Siitä kuitenkin lähdetään, että viime vuoden sijaa parannetaan. 
Tämän vuoden Jukolaa varten ei olla suurempaa leiritystä pidetty, koska maastotyyppi on melko tuttua joka keväisistä Varsinais-Suomen kisoista. Maasto on nopeaa, ja polkujen, peltojen jne. rikkomaa, ja uskon, että erot tulevat pysymään pieninä melko pitkään kisassa.
Tunnelma joukkueessa on H-hetken alla hyvä, ja joukkuehenkeä yritetään edelleen nostaa ennen kisaa. Uskon, että joukkue on valmis taistelemaan tavoitteen mukaisesta sijasta, vaikka rinnalle asettuukin monta kovaa joukkuetta.

Myös ykkösjoukkueen rutinoitunut ja vahva aloittaja Philipp von Arx on valmiina taistoon ja taktiikka on selvillä!

– Waiting for some rather fast Jukola where it’s all about do good performances especially on the bare rock hills. Everybody can run on the paths/open land in between, so I think it’s there were you gain gain time. Goal is (like always) to do a very solid opening for the other boys. Of after getting back on position 12 (2019) and 18 (2021), a similar performance is my goal. Of course the position isn’t the most important, but the gap to the very front (or the gap to the 2nd one behind me 😉

Of we course trying to be better than lat two time (21 and 21), but the goal shouldn’t be the position but that we do 7 solid performances, then that will sum up to the good result in the ranking.

Jukolan viestin lähtölaukaus tapahtuu lauantaina 18.6. klo 23.00 ja Jukolan viestin voittaja tiedetään varhain sunnuntai aamuna hieman ennen klo 7.00.

LS-37:ltä lähtee yhteensä kahdeksan Venla-joukkuetta ja seitsemän Jukola-joukkuetta. LS-37 muiden tiimien alustavat juoksujärjestykset voi käydä tarkistamassa täältä.

YLE välittää tuttuun tyyliin molemmat viestit suorana! Viritä siis vastaanottimet jälleen sini-puna-valkoisin värein ja kannusta LS-37 joukkueet huippuvetoihin Lukkari – Jukolassa!