Viikon 21 tulostuutti!

Lahden Suunnistajat ovat taas kilpailleet kuluneen viikon aikana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa.

Suomen joukkueeseen maailmancupin avaukseen Ruotsiin valittu Elisa Mattila teki debyyttinsä aikuisten arvokisoissa torstaina henkilökohtaisessa sprintissä ja sijoittui kilpailussa 32.sijalle. Lauantain knock-out sprintissä Elisan matka stoppasi karsintaan 10sekunin päähän erävaiheeseen pääsystä. Maailmancup-viikonlopun viimeisessä startissa, sprinttiviestissä, Elisa oli aloittamassa Suomen nelosjoukkuetta. Elisa avasikin osuutensa hienosti ollen aivan kärkiletkoissa mukana, mutta joutui lopussa taipumaan jääden 1min 14s aloitusosuuden nopeimmalle Lina Strandille tullen kuitenkin hienosti sijalla 14. ja osuutensa toiseksi nopeimpana suomalaisena vaihtoon.Kuva: IOF / William Hollowell)Suomessa Viestiliigakausi jatkui Kangasalla Hämeen Rastiviestissä, missä LS-37 naiset pitivätkin puna-sini-valkoisia värejä komeasti näkyvillä ja nappasivat kauden ensimmäisen voiton! Karoliina Ukskoski avasi lahtelaisten viestin totuttuun tapaan upeasti keulassa tahtipuikkoa heiluttaen ja pääsi lähettämään Anna Närhen kakkososuudelle keulapaikalta. Anna kertoi taistelleen suorituksensa alussa suunnistushaasteiden kanssa, mutta sai menon ensimmäisten rastien jälkeen rullaamaan. Minna Kauppi starttasi ankkuriosuudelle neljänneltä sijalta 2:44 kärjen takana ja aloitti hurjan takaa-ajon. Jo ensimmäisessä väliajassa Minna oli nostanut LS:n värit toiselle sijalle ja saavutti keulassa menevää SK Pohjantähteä koko ajan. Ankkuriosuuden nopeimmalla ajalla Minna nosti Lahden joukkueen keulapaikalle radan loppuosassa ja naisten ykkösjoukkue sai tuulettaa loppusuoralla yhdessä.Ykkösjoukkueen lisäksi myös naisten kakkos- ja kolmosjoukkueessa nähtiin hienoja suorituksia ja annettiin viimeisiä näyttöjä kohti Venlojen viestiä. Lopputuloksissa Lahden kakkosjoukkue sijoittui sijalle 34 ja kolmosjoukkue sijalle 38.Kuva: SSL/Marko KantanevaMiesten viestissä ykkösjoukkueen avaajana oli LS:n pitkäaikainen Sveitsin vahvistus Philip Von Arx. Philip toi tasaisen suorituksen päätteeksi Lahden joukkueen vaihtoon sijalla 12. Toisella osuudella viestiä vienyt Petteri Huikko oli virittänyt itsensä huippuvireeseen ja nosti joukkueen huikealla takaa-ajovedolla ja osuuden nopeimmalla ajalla kolmannelle sijalle. Aiemmin keväällä mm. koronasta kärsinyt Juha Sorvisto aloitti ankkuriosuuden vahvasti, mutta joutui vauhdikkaassa viestissä taipumaan loppua kohden muutamille joukkueille tuoden Lahden värit maaliin sijalle kelpo sijalle 9.

Kuva: SSL/Marko Kantaneva


Miesten kakkosjoukkueen matka jäi kesken jo ensimmäisen osuuden alkumatkalla Mikael Fabritiuksen ikävän loukkaantumisen takia. LS-37 lähettää tsempit ja toivottaa pikaista toipumista Mimmille! Samoin Lahden kolmosjoukkue jäi ilman tulosta hylätyn suorituksen seurauksena. Miesten nelosjoukkue sijoittui lopputuloksissa sijalle 65 ja vitosjoukkue sijalle 72 lähes 100 joukkueen joukosta.Elisan lisäksi viime viikolla Suomea oli edustamassa LS-37 myös Tuula Tjäder tarkkuussuunnistuksen EM-kisoissa, jotka kisattiin Suomessa, Espoossa. EM-kilpailujen parasarjan ohjelmassa oli kaksipäiväinen normaalikilpailu eli PreO sekä viestikisa. Normaalikilpailun ensimmäisen päivänä Tuula sijoittui sijalle 20. Perjantain normaalikilpailu jatkui ja Tuula teki parasarjan päivän parhaan suomalaistuloksen ollen 5 ja nostaen itsensä kokonaiskisan sijalle 11 toiseksi parhaana suomalaisena. Viestissä Tuula sijoittui Suomen joukkueen kanssa kuudenneksi.Kuva: SSL/Timo Mikkola


Viikonloppuna kisattiin myös muita kilpailuja, joissa Lahden Suunnistajien värit olivat esillä! Muun muassa Kouvolan Inkeroisissa kisattiin Terhon Keskimatka, jossa voitot ottivat H50 sarjassa Vesa Forsblom sekä H85 sarjassa Esko Ranta. Mitalisijoille nousivat myös Eikka Kiljunen napaten H12 sarjan kakkostilan sekä Juha Kiljunen H55 sarjan kolmanneksi sijoittuen. Hämeen suunnalla Henri Määttä urakoi Viestiliigan jälkeisenä sunnuntaina Rasti-Nokian Kevätkeskarilla hyvä tasoisessa pääsarjan kilpailussa sijalle 15. Myös Pohjoi-Savoon oli lahtelaisia lähtenyt kilpailemaan, kun Veijo Tahvanainen sijoittui H80 sarjan toiseksi Kuopio Games:ssa. Onnittelut menestyneille ja kohti seuraavia kisoja ja tapahtumia!