LS-37 NVii-relay 2021 – Uudet voittajat ja uusia kasvoja podiumille!

Vuoden legendaarisin sini-puna-valkonuttujen LS-37 NVii-seuraviesti taisteltiiin tänä vuonna Pajulahden urheiluopiston sprinttipyhätössä lauantaina 27.11.

Kilpailumaasto oli tyypillinen urheiluopiston maasto ja aluetta rikkoi monet erilliset rakennukset ja suuri päärakennus. Tämä ihmeellisyys meinasi varmasti sekoittaa monen pään vaikka se oli kutsussakin mainittu!

Kilpailun lähtöä jouduttiin siirtämään 15 minuutilla, jotta järjestäjät saivat lämmitettyä lämpömittaria niin, että lukemat nousivat noin 9 asteen pakkaslukemista vajaaseen 8 pakkasasteeseen. Näin kisa saatiin aloitettua NVii-relay 2021 pakkasrajojen puitteissa. Tämän 15 minuutin siirron aikana tuuli kuitenkin Iso-Kukkaselta yltyi ja tästä erityisesti hyötyivät ne joilla oli kyseenalaiset kisa-asut. Melkolailla tuuli tarttui osaan matkan varrella. Puvut puhuttivat siis, mutta kommentit olivat vain mallia, että “on käyty aktiivisesti lenkillä”, tuohon ei kyllä uskonut kukaan.

Lähdössä oli kulunutta sanontaa käyttäen suurta urheilujuhlan tuntua!

Kärjessä ensimmäiseltä osuudelta pörhälsi Eetu Granqvist, aivan kannoillaa hyvävoimaisilta näyttäneet ja kevyesti rullailleet Jani Hämäläinen ja Petri Kiiskinen!

Toinen osuus oli eristyisest nuorten tykistystä ja juhlaa!

Maastosta saamiemme tietojen mukaan tilanteet vaihtelivat koko ajan! Yleisörastilla tilanne oli juurikin niin tiukka kuin vain NVii-relayn olemukseen sopii! Kärki oli kasautunut yhteen. Tämä sama yhteinäinen letka kaarsi myös kohti vaihtoa ja ensimmäisinä etävaihtoläpsyt suorittivat Eevert Nurmela (liian nopea kameralle), Aaro Yrjölä, Saara Hirvonen ja Riku Hannula.

Kolmannen osuuden kärkikamppailusta muodostui mielekiintoinen Virpi Remahl, Anu Nurmela, Mika Väkeväinen vastaan Hermanni Latonummi! Eipä siinä paljon ollut muilla sanottavaa kun Hermanni napsi yksitellen sijoja ylöspäin kysyen matkalla aina ohitettavilta, että “onko nyt jo kärki?” Toimituksen saamien tietojen mukaan jostain syystä muut eivät pystynyneet vauhdissa vastailemaan Hermannille.

Ankkuriosuudelle päästiin järjestyksessä Karoliina Ukskoski, Joni Solonen, Anna-Kaisa Anjala. Hurjaan takaa-ajoon hyvistä iskuasemista pääsivät myös Petteri Huikko ja Mikael Fabritius. Tulospalvelun todella tarkkojen väliaikojen perusteella Huikko-Fabritius juna starttasi kahden tenniskentän pituuden verran Ukskosken perään.

Ankkuriosuuden alkumatkasta nähtiin harvinaista tönimistä ja repimistä Anjala-Huikko välillä. Huikko oli myös osallisena takalenkin porrasepisodissa, jossa tuuppijana vuorostaan oli Ukskoski. Huikon ja Fabritiuksen vauhti ei kuuleman mukaan kelvannut Ukskoskelle.

Pientä hämmennystä koettiin myös vaihtoaluuella Aleksi Anttolaisen toimesta, tai ainakin Niko Vaenerberg oli jostain syystä selkeästi nopeampi karttaämpäreillä, kuten kuvista näkyy!

Viestin loppuratkaisut nähtiin aivan maalisuoralla ja -viivalla. Lopulta koiruuksissakin mukana ollut Huikko rynnisti maaliviivan yli vain NVii-nastarin verran ennen komeaa loppuvetoa tehnyttä Fabritiusta. Kolmannesta sijasta nähtiin vieläkin rajumpi taistelu, sillä hurjan ankkurinosuuden vetänyt Juha Sorvisto laittoi vielä Ukskosken todella ahtaalle. Tilannetta käytiin läpi maalikamerasta, sen verta rinnakkain joukkueet maaliviivan ylittivät. Maalikameratuomiota ja Jurylle tulleita hylkäysehdotuksia, sekä protesteja käsiteltiin noin 7 minuutin verran ennen palkintojenjakoa.

Lopulta virallistakin virallisemmat tulokset saatiin selville ja palkinnot jaettiin juhlavasti kuuluttamon ja VIP-kutsuvieras-valvoja-jury-tulospalevlu Arvo Kantolan toimesta!

Kilpailun voittajaksi kruunattiin siis joukkue numero 6: Jani Hämäläinen, Saara Hirvonen, Mika Väkeväinen ja Petteri Huikko.

Upeasti hopealle kirmasi joukkue numero 5: Ari Hämäläinen, Elmo Kiiskinen, Helmiina Nurmela ja Mikael Fabritius.

Maalikameratarkastelu jälkeen voitto meni kuin menikin rinnan mitalla joukkue numero 4:lle Henri Arvela, Riku hannula, Hermanni Latonummi ja Karoliina Ukskoski.

Uudet voittajat siis leivottiin tämän vuoden NVii-relayssa. Muutenkaan Top 3:ssa ei ollut kuin yksi viime vuonna sinne yltänyt eli Saara Hirvonen. Eipä tarvitse olla kovinkaan suuri ennustaja, että tietää kenen joukkueessa Saara ensi vuonna juoksee.

NVii-relay tunnetaan perinteisesti hyvinkin ”leikkimielisenä” viestikilpailuna, jossa sijoituksilla ei ole niin merkitystä. Näin myös tänä vuonna. Helppoa, kivaa, eikä mitenkään hapokkaita ilmeitä!

Ja niitä fiiliksiä + ilmeitä voi tutkailla Petri Riuton ottamista kuvista!

Lisäksi tunnelmaan ja maalikamerakuviin voi jälkikäteen hypätä Instagramin puolelta!

https://www.instagram.com/reel/CWyxB8Flg3W/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTM1MzgwMjg5ODA2NjM2?utm_medium=copy_link

Kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille!

Ensi vuonna uudet kujeet ja uudet joukkueet!

?❤️?

#mennääneteenpäin #yhdessä #yksinkertaisesti #avoimesti