Kompassi-leiri kokosi Päijät-Hämeen lapset Pajulahteen

“Kolmas kerta toden sanoo”, kun viimein parin siirretyn ajankohdan jälkeen pystyimme järjestämään Päijät-Hämeen suunnistusseurojen yhteisen Kompassi-leirin Pajulahdessa. Vaikka ajankohta marraskuun ensimmäinen viikonloppuna ei paras suunnistuksen harrastajille olekaan, niin leirille osallistui silti lähes 60 lasta ja parisenkymmentä ohjaajaa LS-37:sta, HU-46:sta, AR:sta ja RaVasta. Koko leirin kapellimestarin tahtipuikkoa heilutti Nurmelan Anu, joka jo hyvissä ajoin syksyllä suunnitteli ja aikataulutti ohjelmaa yhdessä muiden seurojen kanssa sekä teki tarvittavia varauksia Pajulahdesta.

Leiri alkoi Päijät-Hämeen kompassi-viestillä, jossa joukkueen muodosti kolme eri-ikäistä (12-10-14v.) lasta. Jokainen juoksi kaksi osuutta. Tällä kokeilulla saatiin enemmän joukkueita viivalle. Kompassi-viestin kilpailunjohtaja ja ratamestari Kirsi Kiiskinen oli suunnitellut Pajulahden pihapiiriin sähäkät sprinttiradat, jossa jokaisella osuudella pienet suunnistajat pääsivät myös yleisön kannustukseen. Viestissä oli suuren urheilujuhlan tunnelmaa, johon koostevideo myös johdattaa. Kultaiset ja pronssiset kompassimitalit pujotettiin LS:n joukkueiden (LS2 ja LS4) lasten kaulaan Asikkalan kiilatessa hopealle. Viestitulokset löytyvät leirisivuilta. Lisää kuvia ja videoita löytyy täältä.

Kompassi-viestin jälkeen leiri jatkui juoksutekniikkatreenillä ja Afrikantähti-suunnistuksella. Lapset saivat uutta oppia juoksutekniikkaan ex-kestävyysjuoksijatähdeltä Riku Marttiselta (HU-46). Afrikantähti-suunnistus olikin osalle lapsista tuttu Leimaus-leiriltä, mutta uudet muistisuunnistusrastit Pajulahden ympäristössä teki harjoituksesta kuin uuden.

 

 

 

 

 

Lauantain leiripäivä päättyi Asikkalan Raikkaan ideoimiin ja vetämiin yhteistoimintaharjoitteisiin, peleihin ja karttatehtäviin. Ohjelmassa oli mm. Harry Potter-polttopalloa, karttamerkkipantomimia, karttamuistitehtävä ja eläinjoogaa. Uimahallissa polskiminen kruunasi päivän ja aika monella tulikin uni nopeasti.

Sunnuntaiaamuna vielä päästiin viiden hengen joukkuein Rastivarsojen koordinoimalle Amazing Race-seikkailulle. Vihjeiden saamiseksi lapsilla oli tehtävänä mm. edetä lavoja siirtämällä, kääntää matto toisinpäin ja pohtia matemaattisia päättelytehtäviä. Kaikista tehtävistä sai siis vihjeitä, joiden avulla lopullinen aarrearkun sijainti saatiin selville ja myös koodi, jolla arkun lukko aukesi. Arkusta löytyi kaikille palkinto.

 

Kiitos kivasta leiristä ohjaajille! Oli ilmeisesti ollut kiva leiri 🙂

“Paras leiri ikänä”, sanoi lapseni.