Iltarastit siirtyvät lauantaille ja 2.10. juostaan rogainingia Pesäkalliolla

Tarjolla on 4 eri sarjaa: 1 h, 2 h, 3 h ja 4 h. Poikkeuksena lokakuun rastien alkamisaikaan, rogainingin lähdöt tapahtuvat klo 10-12.

HUOM! Lähdöt klo.10-12!!!

Lyhyemmillä matkoilla ehtii kiertää hyvin tuttua polkurikasta Pesäkallion alueetta, ja ne sopivat aloittelijoille ja lapsiperheille. Halutessaan lyhyemmilläkin radoilla voi hyvin suunnata vähemmän käytetyn Takkulan ja Soltinjärven suuntaan. Kokeneet suunnistajat ja retkeilijät pääsevät nauttimaan haastavista ja vähemmän tutuista alueista jopa Arkiomaanjärvelle asti. Alueen pohjoisosan kartoituksesta on kulunut aikaa, eikä se ole täysin ajantasainen. Joitakin oleellisia hakkuualoja on karttaan lisätty tänä syksynä tai ne on merkitty kielletyiksi alueiksi.

Rogainingissa eri rasteista saa eri määrän pisteitä. Rastista saatavan pistemäärän voi päätellä rastin tunnuksesta (joka on merkitty karttaan rastiympyrän viereen):

rastikoodit 20-29              20 pistettä,

rastikoodit 30-39              30 pistettä,

jne.

Rastit saa kiertää vapaavalintaisessa järjestyksessä ja tavoitteena on kerätä valitussa määräajassa mahdollisimman monta pistettä. Rogaining on yleensä joukkuelaji. Nyt kuitenkin toivotaan jokaisen suunnistajan käyttävän emitiä, vaikka onkin suositeltavaa kulkea joukkueena. Jos maaliin tulee määräajan jälkeen, vähentää jokainen alkava minuutti suunnistajan saamia pisteitä 20 pistettä/min. Jos määräajasta myöhästyy 15 minuuttia tai enemmän, ei saa ollenkaan tulosta. Suunnistettaessa pitää siis toistuvasti varmistaa, että ehtii maaliin ajoissa!

Muista ottaa tussi tai kynä ratasuunnitteluun sekä kello metsään mukaan.

Kartta on kokoa A3 ja mittakaava on 1:15000. Tarjolla on myös A3 kokoinen kartta mittakaavassa 1:10000, josta puuttuvat kaikkein kaukaisimmat rastit pohjoisosassa. Tämä kartan eteläosa (Holma-Pesäkallio-Soltinjärvi) voi riittää jopa 3 h sarjaan lähteville.

Kisapaikalla ilmoittautuminen ja karttojen jako alkaa klo 9.30 ja loppuu klo 11.45. Lähtö metsään tapahtuu klo 10-12 välisenä aikana, turvallisuuden takia kannattaa hyödyntää koko aikaväli. Ajanotto alkaa normaalisti nollauksesta (lähtöleimauksesta). 3 h- ja 4 h-sarjalaisille suositellaan lähtöä klo 10-11, sillä maali sulkeutuu jo klo 15.00

Huomaa että lähtö sulkeutuu poikkeuksellisesti jo klo 12 (normaalisti lokakuun rasteilla lähdöt ovat klo 11-13). Tulethan paikalle ajoissa, jotta saisit miettiä reittejä rauhassa ennen suunnistustehtävän alkamista.

Rogan tulokset eivät tule Rastilippuun, vaan tulokset ja rata-analyysi ovat nähtävissä Ls37.fi-nettisivulla muutama tunti kilpailun päättymisen jälkeen.

Koronatartuntojen välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

-Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille
-Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastivaunussa
-Metsään pääsee klo 17-18.30 (lokakuussa lauantaisin klo 11-13, poikkeuksellisesti rogainingissa 2.10. klo 10-12), joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli. Paluu kesällä metsästä viimeistään klo 20.00, lokakuussa klo 14.30 ja rogainingissa 2.10. klo 15.
-Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen
-Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi.

Tervetuloa suunnistamaan!