Kompassi-cup päätökseen Kiveriössä

Suomen Suunnistusliitto lanseerasi tälle vuodelle Kultainen kompassi-cupin jatkeeksi valtakunnallisen Kompassi-tapahtuma -konseptin, jota liitto toteuttaa yhteistyössä suunnistusalueiden ja -seurojen kanssa. Uudistuksen tavoitteena oli yhdenmukaistaa nuorisosuunnistuksen matalan kynnyksen tapahtumatoimintaa ja innostaa yhä useampaa osallistumaan. Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat lasten näköisiä tapahtumia lähellä, mukavissa ympäristöissä ja helpoilla radoilla.

Kompassi-tapahtumat ovat mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, tutustua kavereihin ja nauttia tapahtuman tunnelmasta. Kilpailu on varsinkin pienimmille lapsille myös leikkiä, joten menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite.

Päijät-Hämeessä kesän 2021 aikana Kompassi-cupia järjestivät LS-37, HU-43, AR ja RaVa. Kesällä kisattiin Vesivehmalla myös sarjakohtainen Kompassiviesti ja marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna on tarkoitus järjestää vielä toinen Kompassiviesti leiriviikonlopun yhteydessä Pajulahdessa. Viimeinen henkilökohtainen osakilpailu kisattiin maanantai-iltana Lahden Kiveriön kuntoradan maastossa LS:n isännöimänä. Nuoria suunnistajan alkuja oli mukana ilahduttavasti yli 100! Kaikki osallistujat palkittiin maalissa Kompassi-tapahtumien yhteistyökumppanin Finnsweet Oy:n metrilakuilla sekä Sinuhen uutuusleivillä. Loppuverryttelyksi oli tarjolla myös leimaus- ja tehtävärata.

Finaalikisassa LS:n väreissä oman sarjan voiton nappasivat Siiri Siikanen ja Elmo Kiiskinen 10-sarjassa, Saara Hirvonen ja Eevert Nurmela 12-sarjassa sekä Uma Lehtonen ja Tuomas Makkonen 14-sarjassa. Loppupisteissä sinipunavärit komeilivat palkintokorokkeella pronssikompassi-sarjassa, kun pojissa Elmo Kiiskisen kaulaan pujotettiin kultainen kompassimitali täydellä pistepotilla. Hopeakompassisarjassa LS:n tyttötrio Saara Hirvonen, Alli-Martta Ahonen ja Milja Haverinen otti upeasti kolmoisvoiton. Saman sarjan pojissa Eevert Nurmela oli tiukassa kisassa toinen. Vanhimmissa kultakompassisarjoissa Helmiina Nurmela ja Annlinn Gaasenbeek ottivat kaksoisvoiton ja poikien puolella Tuomas Makkonen otti voiton Sakari Mäkelän säestäessä kolmannella sijallaan.

Finaalikisan tulokset

Loppupisteet

Pronssikompassisarjan pojat: 1. Elmo Kiiskinen, 2. Juho Ala-Heikkilä 3. Lukas Lehtonen
Pronssikompassisarjan tytöt: 1. Lilja Salminen 2. Linda Breilin 3. Viivi Mutikainen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopeakompassisarja pojat: 1. Voitto Salminen 2. Eevert Nurmela 3. Eemeli Lammi
Hopeakompassisarja tytöt: 1. Saara Hirvonen 2. Alli-Martta Ahonen 3. Milja Haverinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kultakompassisarja pojat: 1. Tuomas Makkonen 2. Veeti Mutikainen 3. Sakari Mäkelä
Kultakompassisarja tytöt: 1. Helmiina Nurmela (puuttuu kuvasta) 2. Annlinn Gaasenbeek 3. Siiri Honkanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Joonas Kemppainen

#suunnistus #nuorisuunta #tapahtumattähtäimessä #kompassitapahtumat #kompassicup