Lahden Suunnistajat hienosti sijalle 21 Napapiiri-Jukolassa

Venlojen viestin tapaan myös Jukolan viestissä oltiin mukana viidellä joukkueella. Seuran ykkösjoukkue oli matkassa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja kokeneelta joukkueelta oli lupa odottaa taistelua hyvistä sijoista. Jännittävä yö oli siis luvassa.

Philipp Von Arx aloitti totutun vakuuttavasti. Aloitusosuuksien erikoismies näkyikin TV-kuvissa kaikilla väliaikarasteilla ollen mukana kärkikahinoissa koko avausosuuden. PvA tuli ensimmäiseltä osuudelta vaihtoon sijalla 18 ja ero kärkeen oli 2:45. Mikael Fabritius jatkoi toisella osuudella vahvaa menoa. Vaihtosija Mikaelilla oli osuutensa jälkeen 22. Ero kärkeen oli kaventunut 10 sekunnilla ollen kokonaisuudessaan 2:35. Kolmannelle 16,4 km pitkällä osuudelle matkaan päästettiin Pauli Leinonen. Pauli painoi osuutensa vahvasti läpi ja vaihtosija kolmannen osuuden jälkeen oli 18 ja ero kärkeen oli 4:06. Aki Saaren vaihtosija lyhyemmän neljännen osuuden jälkeen oli 20. Ero kärkeen tämän osuuden jälkeen kasvoi 11 minuuttiin 46 sekunttiin. Viidennen osuuden Petteri Huikko on viime aikoina esittänyt vahvaa nousukuntoa ja hän jatkoi samaa menoa myös Jukolassa. Osuuden yhdeksänneksi nopein osuusaika ja joukkueen sijoitus nousi sijalle 16. Ero kärkeen Petterin jälkeen oli 11:50. Kuudennelle matkaan säntäsi kokenut Sorviston Juha. Juha piti lähtösijoituksen koko matkan ja vaihtosija kuudennen osuuden jälkeen oli 16 ja ero kärkeen 18:32. Huomattavaa on, että väliaikojen perusteella Juha on taivaltanut koko matkan yksin eron eteen ja taakse eli sjoihoin 15 ja 17 ollessa noin parin minuutin luokkaa koko matkan. Kova suoritus. Ankkuriosuuden itseoikeutetusti suunnisti Aleksi Anttolainen. Muutama maajoukkuesuunnistaja pääsi matkan aikana livahtamaan Allun ohi ja maalissa saatiin tuulettaa lähtönumeron mukaista sijaa 21. Onnittelut joukkueelle hyvästä suorituksesta! Sijoitus ei täysin itse juoksijoita tyydyttänyt, joten nälkää sijoituksen parantamiselle jäi.

Unkarilaissuunnistajan Maté Baumholczerin avaama kakkosjoukkue teki tasaista työtä läpi yön. Maté toi joukkueensa avausosuudelta vaihtoon sijalla 55 ja Hämäläisen Jani ankkuroi joukkueen lopulta hienosti sijalle 81. Kolmos- ja nelosjoukkueet kävivät kovaa keskinäistä taistoa läpi yön. Eroa joukkueiden välillä maalissa lopulta oli vain vaivaiset 10 sekuntia kolmosjoukkueen eduksi. Sijoitukset näille joukkueille olivat 150 ja 151. Antti Halmeen ankkuroima viitosjoukkue saavutti sijan 380.

Napapiiri-Jukolan tulokset. LS-37 ILS-37 IILS-37 III LS-37 IVLS-37 V