Huimaa menestystä suunnistuksen superviikonloppuna

Suunnistuksen superviikonloppu alkoi lauantaina Valkeakoskella Nuorten Jukolan merkeissä. Lahden Suunnistajien ykkösjoukkue juoksi nousujohteisen viestin ja saavutti 19. sijan. Joukkoon sattui loistavia onnistumisia ja suunnistukselle tyypillisesti jonkin verran pummejakin. Kakkosjoukkue paransi edellisvuodesta ja oli maalissa sijalla 52.

Illemmalla aikuishuiput starttasivat samaan maastoon Hämeen Rastiviestin merkeissä. Ällässän väreissä kiisi sekä miehissä että naisissa 4 kovaa joukkuetta. Naisten puolella ensimmäinen osuus oli suoranaista huumaa, sillä kärkiletkassa tuli vaihtoon 3 Lahden Suunnistajien naista.

Elisa Mattila (1.joukkue), Ansku Anjala (2. joukkue) ja Anna Pradel (3. joukkue) nostattivat tunnelmaa todella korkealle. Toisella osuudella ykkönen otti paikkansa ja kakkonen ja kolmonen joutuivat taipumaan muiden joukkueiden tapaan. Kakkososuudella dominoinut Karoliina Ukskoski järjesti Anna Närhelle loistojuoksulla reilun eron muihin. Anna hoiteli ammattimaisesti ankkuroinnin ja maalissa päästiin tuulettamaan ihan täysillä! Ylivoimainen voitto ja liuta onnistuneita suorituksia ennen viikonloppuna juostavia Venlojen viestejä teki hyvää kaikille juoksijoille.

Miesten puolella tuli hiukan liikaa virheitä ja sijoitukset painuivat kymmenen huonommalle puolelle. Kakkosjoukkue oli ykköstä hiukan parempi ja sijoittui 14:ksi.

Sunnuntaina kirmattiin puolestaan Nuorten Jukolan maisemissa valtakunnallisessa nuorten Kompassitapahtumassa.  Parasta vauhtia seuramme väreissä piti kuvassa kiitävä Elmo Kiiskinen, joka nappasi upeasti 3. sijan H10RR:llä.Muita hienoja sijoja tuli myös, sillä D10RR:ssä Ella Hakkarainen oli 8. ja D12-sarjassa Uma Lehtonen oli 10. Viidentoista parhaan joukkoon ehtivät myös H12-sarjan pojat Eevert Nurmela (12.) ja Aaro Yrjölä (15.)

Aikuisten suunnistusliiga jatkui puolestaan knock-out sprinttien merkeissä Nokialla. Karoliina Ukskoski hienosti knock-out sprintin 5. Voittoon rajussa kisamuodossa taisteli Merja Rantanen, toinen oli Anna Haataja ja kolmas Aino Mänkärlä. Anna Närhen vauhti riitti hienosti semifinaaleihin ja Valtteri Kinnusen tie vei alkueriin. Hyvät suoritukset heiltäkin!

Kaikkien Valkeakosken kilpailujen tulokset löytyvät TÄÄLTÄ

Nokian knock-out tulokset TÄÄLTÄ