Viikon 24 omatoimirastit Soltinjärvellä

Viikon 24 (14.-20.6.2021) omatoimirastit juostaan Lahden Pesäkallion tanssipaikan (Hepolammintie 41) tuntumasta Soltinjärven hienossa maastossa niin kuin vuoden 1954 Jukolan juosseet hyvin muistavat.

Karttaa on vuosien saatossa korjailtu ja se on pääosin paikkansa pitävä. Harvennushakkuut ovat tehneet joistakin vihreistä alueista vähemmän vihreitä, mutta käyrät ja mäet ovat vielä kohdillaan. Niitä onkin kuntoilijalle ihan riittävästi tarjolla. Kesäkuu on tuonut varvikkoon jo aavistuksen rehevyyttä ja aikaa matkantekoon kuluukin luultavasti totuttua enemmän.

Lähtö ja maali on sijoitettu maaston puolelle. Kartan keskellä on kielletyksi merkitty yksityinen suojelualue ja toisaalla kielletyksi alueeksi merkitty asuntoalue. Toivomuksena on, että kiellettyjä alueita kunnioitetaan niin päästään toistekin tänne suunnistamaan.

Pysäköintiä varten on käytössä Hepolammintie. Huomatkaa kuitenkin Hepolammintiellä oleva pysähtymiskieltomerkki 200m matkalla. Eli pysäköidään liikennesääntöjen mukaisesti.
Maastossa on varsin runsaasti rasteja, koska haluttiin suunnitella kukin rata omien vaatimustensa mukaisesti. Omatoimirastien lisäksi maastosta löytyy (jos löytyy) samanäköisiä lisärasteja, jotka kuuluvat järjestävän seuran viestiharjoitukseen tiistaipäivälle.

Radat:
A-rata: 7 km/ 11 rastia
B-rata: 4.1 km/8 rastia
C-rata: 3 km / 7 rastia
D-rata: 1.9 km / 4 rastia
Kaikki- rastit kartta: 29 rastia, joista 5 pelkästään tiistaina käytössä olevaa ja tiistaina poistuvaa.
B-ja C-radoilla myös 1:7500 vaihtoehto

Ja muistathan, että omatoimirasteilla suunnistetaan yksin tai perheen kanssa, ei ryhmäharjoittelua.

Ratamestariterveisin
Tauno Haapasaari