SM-pyöräsuunnistusmitaleja ja kansallista suunnistusmenestystä

Suunnistuskausi on pärähtänyt toden teolla käyntiin ja Lahden Suunnistajia kilpaili viikonloppuna ympäri Suomea.

Pyöräsuunnistuksen SM-mitaleita jaettiin viikonloppuna sprintissä ja pitkällä matkalla. Sprintissä Tomi Nykänen (Jarmo Koskelan kuvassa) nappasi pronssia miesten pääsarjassa, Kirsi Arvela oli toinen (D50) ja Vesa Forsblom pronssilla (H50). Pitkillä matkoilla Niko Toimela ja Vesa Forsblom nappasivat vielä toisen pronssit.

Haukkavuoren keskimatkalla lauantaina Anna Närhi otti naisten kovatasoisessa pääsarjassa toisen sijan, Uma Lehtonen voitti D12-sarjassa,  Ari Hämäläinen oli H40-sarjassa nopein ja Pia Molnar oli toinen D55-sarjassa.

Viikonloppuna katsastettiin myös nuorten MM-kisoihin ja Pyry Willman otti sunnuntaina hienon 5. sijan Tervaruukinsalossa. Pauli Leinonen oli 5. miesten pääsarjassa ja Anna Närhi 4. naisissa.

Hennarasteilla nähtiin runsain joukoin seuramme värejä. Anna-Kaisa Anjala voitti naisten sarjan ylivoimaiseen malliin. Juha Matilainen voitti H35-sarjan ja Petri Kiiskinen H40-sarjan. Ari Anjala oli H60:ssa 2. H80:ssa Markku Salo nappasi voiton. D40:ssä Kirsi Kiiskinen oli kolmas ja D60:ssa Vuokko Kirvesniemi 2.

Nuorten sarjassa nähtiin myös upeita suorituksia ja ilahduttavan paljon sinipunavalkoisia värejä muutoinkin. Parhaiten onnistuivat seuraavat suunnistajan taimet:  H18:ssa Vili Väkeväinen oli 2. ja Pyry Pikkarainen 3.  D20:ssa Emmi Kiljunen voitti samoin D18:ssa Nella Leppänen ja D14:ssa Helmiina Nurmela. D12TR:ssä Ahosen Alli-Martta oli 2. ja Hirvosen Saara 3. D12:ssa Celine Gaasenbeek juoksi 3:ksi ja  D10RR Siiri Siikanen 2:ksi. H14:ssa Timo Koivuniemi oli 3. H12TR:ssä Nilla Keskinarkaus ja  H12-sarjassa Eevert Nurmela myös pronssilla. H10RR:ssä  Elmo Kiiskinen oli nopein ja Cedric Gaasenbeek 2.

Upeita suorituksia kaikilta, tästä on hienoa jatkaa kohti kuumaa suunnistuskesää!