Omatoimirastit Tiirismaalla 24.5-30.5

Viikolla 21 omatoimirastit suunnistetaan Tiirismaan upeissa maisemissa. Alue on varmasti monelle tuttu hankalista rastipisteistään ja upeasta luonnostaan. Tällä kertaa saamme nauttia perinteisestä suunnistuksesta Tiirismaan upeissa maastoissa. Suunnistuksellisesti maasto tarjoaa paljon haasteita. Toivottavasti suunnistajat käyttävät hoksottomia ja varmoja pisteitä, joiden avulla rastille löytävät.

A-radalla on pituutta 6,3km ja se käy läpi Tiirismaan parhaita pisteitä vaikeista rinnerasteista aina supikkosuunnistukseen asti. Monipuolista suunnistusta on tarjolla ja suunnistajaa ei päästetä helpolla.

B-radalla on pituutta 4,2km ja haastavia rasteja ratamestari on laittanut useita matkan varrelle. Suunnistajan ei auta antaa ajatuksen herpaantua hetkeksikään, ellei halua nauttia metsässä olosta vielä hieman pidempään.

C-radalla on pituutta 2,9km ja alkuun on hieman polkuvoittoisempaa ja loppua kohden rastit ovat haastavampia ja pääosin vielä suhteellisen hyväkulkuisessa maastossa.

D-radalla on pituutta 1,6km ja sopii hyvin aloitteleville suunnistajille ja perheen pienimmille. Maastossa on paljon pieniä polkuja, joita ei aina ole kartassa asti, niin niistä ei kannata hämääntyä. Selkeisiin kiintopisteisiin kannattaa luottaa, mutta pääosin rata on selkeä.

Kevään jäljiltä metsä on myös paikoin todella märkä, mutta radat välttelevät pääosin märimmät alueet hyvin.

Parkkipaikkana toimii Tiirismaan ulkoilualueen parkkipaikka.

Omatoimirastit on tarkoitettu yksin tai perhepiirissä suunnistettaviksi, ei ryhmäharjoittelua. Tervetuloa!

Lisätietoja rastilipussa