Omatoimirastit Lapakistossa 17.-23.5

Viikolla 20 suunnistetaan seuran pitkäaikaisen asuvalmistajan, Nonamen, isännöimillä omatoimirasteilla. Tällä kertaa suuntana on Kuohunkallion upeat maastot. Alueella mäkienpäälliset ovat hyväpohjaisia, mutta peitteisiä, joten tarkkana saa olla. Maastopohja on myös melko raskas, joten reisissä varmasti tuntuu reissun jälkeen. Näin keväällä jotkut maastonosat ovat parempia, kuin kartalta näyttäisi, kun lehti ei vielä puihin ole tullut.

A-radan pituus on 6,4 km, ja sille on pyritty tuomaan erilaisia suunnistustehtäviä lähdöstä maaliin. Matkalle mahtuu myös ei-niin mukavaa maastoa talven ja kevään aikana tehtyjen harvennusten takia. Pääpaino kuitenkin on Kuohunkallion hyväkulkuisessa, mutta haastavassa ja peitteisessä maastossa. A-radan kauimmaisten rastien luona on myös uusi hakkuu aukko, joka ei kartalle kerennyt.

B-radalla on matkaa 4,0 km, ja se kulkee koko matkan hyväpohjaisissa, mutta peitteisissä maastonosissa. C-radalle on pyritty löytämään alueen parhaat maaston osat, ja pituutta radalla on 2,5 km. Maastosta ei paljoa polkuja löydy, joten D-rata on pyritty suunnittelemaan maaston selkeimpien kohteiden mukaan. D-radalla on ehkä hieman normaalia enemmän haastetta, mutta kun karttaa lukee rauhassa, ja katsoo maastoa, niin selkeät suunnistuskohteet löytyvät. D-radan pituus on 1,8 km.

Omatoimirastit on tarkoitettu yksin tai perhepiirissä suunnistettaviksi, ei ryhmäharjoittelua. Tervetuloa!

Tapahtuman sivu Rastilipussa