Hennalan Mörköyllätys ja Sprintti-iltarastit lauantaina 17.10.

Lahden Suunnistajat -37 järjestää toistamiseen viime vuonna huikean suosion saavuttaneen Mörköyllätys-suunnistuksen yhteistyössä Apulandian kanssa lauantaina 17.10.2020.

Tapahtuma järjestetään jälleen Hennalan vanhalla kasarmialueella, joka tarjoaa turvallisen taajamamiljöön kartan kanssa liikkumiseen ja rastien bongailuun päivän hämärtyessä/pimentyessä. Tämä koko perheelle suunnattu, jännittävä Mörköyllätys -suunnistustapahtuma on täysin ilmainen kaikille lapsille ja perheille!

Hämärä- ja pimeäseikkailut ovat aina yhtä jännittäviä ja mukavia. Rastien löytäminen otsa- tai taskulampun valolla tuo aina pikkuisen lisää hauskuutta ja mielenkiintoa suunnistukseen. Kannattaa siis ottaa oma pieni tai miksei isompikin valaisin mukaan niin pääsee oikein todenteolla tunnelmaan!

Mörköyllätyksen taustalla on hyvin pieni Mölli Mörkö, joka asuu Hennalassa aivan Apulandian kulmilla. Nyt Mölli tarina jatkuu taas ja se on jälleen kerran seikkaillut kasarmialueella, sekä jättänyt arvoituksen ratkaistavaksi suunnistajille. Mölli on todella arvoituksellinen mörkö. Monikaan ei ole nähnyt Mölliä, mutta se tiedetään, että kiltti ja hyvin pieni se on. Ei siis ollenkaan pelottava, hieman hajamielinen vain.

Mörkösuunnistuksen yhteydessä on tietenkin myös normaalit sprintti-iltarastit. Tervetuloa sprinttaamaan hämärtyvään iltaan Hennalan entiselle kasarmialueelle klo 17.00 – 19.30 välisenä aikana. Ainakin myöhemmin illalla radalle suuntavien on hyvä varata kartanlukua varten lamppu mukaan.

 

MÖRKÖYLLÄTYS & SPRINTTI-ILTARASTIT OHJEET:

Ilmoittautumispaikka sijaitsee Apulandian pihalla. Opastus Hennalankadulta Paraatikadun risteyksestä (entinen kasarmialueen pääportti). Pysäköinti Paraatikadun eteläpäässä, josta pääsee suoraan ilmoittautumispaikalle. Huom Helsingintieltä ei ajoa Apulandian pihaan. Varothan suunnistajia ajaessasi Paraatikatua kohti pysäköintiä. Opastuksen navigointiosoite: Hennalankatu 260, 15700 Lahti

Suosikaa julkisia kulkuneuvoja, pyöräilyä tai kävellen saapumista!

Tapahtumakeskuskartta

Ilmoittautuminen tapahtuu Apulandian pihassa ja voit lähteä ratkaisemaan arvoitusta/sprinttisuunnistamaan kello 17:00-19:30 välillä. Radalta paluu viiimeistään klo 20:30!

Hennalan Mörköyllätys Sprintti-iltarasteilla on tarjolla A-, B- ja C-rata (Mörköyllätys-/perherata). Mörköyllätys-/ perherata on vain reilun kilometrin mittainen, joten se soveltuu erinomaisesti koko perheen voimin kiertämiseen, vaikka lastenvaunujen kanssa.

Näin toimit Mörköyllätyksessä:
Lue Mölli Mörön tarina täältä. ?
Ota varuilta mukaan otsa- tai taskulamppu. ?
Etsi kaikki rastit numerojärjestyksessä. ❌
Löydät jokaiselta rastilta kirjaimen. ?
Pistä kirjain mieleesi tai kirjoita vaikka kännykkään tai kartan reunaan.✏️
Maalissa löytämäsi kirjaimet muodostavat lopulta sanan, joka ratkaisee Hennalan Mörköyllätys-arvoituksen.?
Radan kierrettyäsi saat kivan mörköyllätyksen Apulandian pihassa!
Tsekkaa myös tapahtuman Facebook-sivut

Alla tarkempia tietoja sprintti-iltarasteihin liittyen!

 • normaalit ratavaihtoehdot: A (3,0 km), B (2,4 km) ja C/Mörköyllätys/perherata (1,1 km)
 • perheet ja alle 16-v sprinttailevat ilmaiseksi, muilta karttamaksu 6 €
 • A-radalle halutessassi myös irralliset rastinmääritteet.
 • A- ja B-radoilla kartan saa vasta lähtöhetkellä ja lähdöstä johtaa lyhyt viitoitus K-pisteelle
 • Sprintti-iltarastien A ja B radoille lähteviä suositellaan ilmoittautumaan ennakkoon Rastilippu-palvelun kautta!

Karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita (violetti rasterointi) ei ole merkitty maastoon, mutta niille meno on ehdottomasti kielletty. Muista myös, että oliivin vihreällä merkityille alueille ei saa mennä. Tumman vihreällä merkityt pensasaidat ja pensaikot ovat myös sellaisia kohteita, joiden läpi tai yli ei saa kulkea vaikka siitä pääsikin.

Luethan vielä yleiset ohjeet sprinttirasteihin liittyen https://www.ls37.fi/iltarastit/iltarastit-sprintti/ sekä sprintin kielletyt kohteet: https://www.suunnistusliitto.fi/kilpailu/saannot-ja-ohjeet/sprinttisuunnistuksen-kielletyt-ja-vastaavat-sallitut-kohteet/.

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

 • Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille
 • Avaimet säilytetään itse, avainteline ei ole käytössä
 • Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä radalta paluun jälkeen ennen paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastikärryllä
 • Radalle pääsee klo 17-19.30, joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli, aikaisemmin lähtijöitä on ollut yleensä eniten heti alussa.
 • Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen.
 • Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen tapahtumasi. Paikan päällä käteisellä maksettaessa vain tasaraha on mahdollinen!

Tervetuloa Mörköilemään ja sprinttaamaan koko perheen voimin!