Lasten aluekupin finaali kisattiin aurinkoisessa syysillassa

Päijät-Hämeen Lasten aluekupin III ja viimeinen osakilpailu suunnistettiin Hollolassa Salpakankaan koulun takamaastossa maanantai-iltana. Aluekuppi on matalan kynnyksen suunnistustapahtumasarja eikä osallistujalla tarvitse olla kilpailulisenssiä. Kuppi alkoi kesäkuussa Asikkalassa jatkuen elokuun Oravapolkukisalla Orimattilassa. Nyt käydyssä finaalissa oli jaossa korotetut pisteet.

Kilpailuun oli ilmoittautunut reilusti yli 100 lasta, joten ei ihme, että urheilukentällä kävi aikamoinen vilske. Sää myös suosi ja aurinkoisessa syysillassa nähtiin hienoja suorituksia ja loppukirejä upouudella tartanilla. Ratamestari Juha Hirvonen oli loihtinut matalan kynnyksen kisaan sopivat radat ja moni ensikertalainenkin selviytyi hienosti suunnistustehtävistä.

Kaikki LS:n lasten suunnistuskoululaiset osallistuivat finaaliin ja monelle kisa olikin suunnistusuran ensimmäinen. Kommenteista ja ilmeistä päätellen, metsässä oli ollut kivaa ja kisaaminen ei ollutkaan sen ihmeellisempää kuin harjoitus. Myös pienimpiä Orava-ryhmäläisiä nähtiin lähtöviivalla saattajasarjassa, jossa huoltaja saa lähteä lapsen kanssa radalle. Ei mene kyllä kauaa, niin nämäkin pikkuoravat viipeltävät jo ihan itsenäisesti suunnistustehtäviä ratkoen.

Palkintoja oli pöytä täynnä. Yhteistyöstä kiittäen Lumonite, Päijät-Hämeen OP, Fazer Lahti ja P-H suunnistusalue.

Finaalikisassa sarjavoittoon LS:n lapsista ylsivät Elmo Kiiskinen (H9RR), Jenna Leppänen (D11-12TR), Helmiina Nurmela (D13) sekä Timo Koivuniemi (H13). Kisasivuilla lisää kuvia.

Finaalikisan tulokset
Väliajat Rastilipusta (valitse sarja ja oikeasta yläreunasta näytä väliajat)

Aluekupin yhteistuloksissa LS-37:n väreissä kolmoisvoiton nappasivat Elmo, Cedric ja Tomas (H9RR), Maija, Jenna ja Celine (D11-12TR) sekä Timo, Tuomas ja Sakari (H13). Omassa sarjassaan kokonaiskupin voiton nappasivat Nurmelan sisarukset Eevert (H11-12TR) ja Helmiina (D13).