Iltarastit Hahmajärvellä 18.8.

Ensi tiistain rastit järjestetään pienellä maastoalueella päivitetyllä Hahmajärven kartalla. Kulkukelpoisuus maastossa on hyvä päijäthämäläisellä asteikolla tarkasteltuna. Erikoishuomiona mainittakoon että maastossa on mustikkaa paikoin erittäin runsaasti.
A-rata on maaston pienuudesta johtuen vain 5,1 km, toimii harjoituksena myös SM-keskimatkalle.
B-rata on 3,9 km, jossa kolmannes on haastavampaa suunnistusta ja loppuosa vauhdikkaampaa osuutta.
C-rata on 3,1 km ja on muutamaa väliä  lukuun ottamatta täyttä suunnistusta.
D-rata on 1,5 km ja tukeutuu kuviorajoihin ja polkuihin. Parhaat mustikkaosuudet osuvat tälle radalle.
Rastit jäävät metsään lauantaihin asti omatoimisuunnistusta varten.

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

  • Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille
  • Avaimet säilytetään itse, avainteline ei ole käytössä
  • Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastikärryllä
  • Metsään pääsee klo 17-19, joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli, aikaisemmin lähtijöitä on ollut yleensä eniten heti alussa. Paluu metsästä viimeistään klo 20.30.
  • Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen
  • Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen Paikan päällä käteisellä maksettaessa vain tasaraha on mahdollinen!
  • Silloin, kun omatoimirasteja on tarjolla, niitä suositellaan erityisesti heille, jotka kuuluvat mahdollisiin riskiryhmiin tai myös heille, joille tulospalvelu ei ole niin oleellinen ja tärkeä asia.