Hienoja suorituksia viikonlopun kisoista! Kisaraportti Klaaniviestistä ja koonti viikonlopusta

Taas on vilkas suunnistus viikonloppu takana ja nähtiin hienoja suunnistussuorituksia LS-paidassa ympäri maata.

Lappeenrannassa kisattiin Klaaniviestissä, joka oli Viestiliigan ensimmäinen osakilpailu. Aamulla oli vuorossa naisten viesti ja meillä oli nuori joukkue, mutta nuoret naiset juoksivat loistavasti! Avausosuudelta Annina tuli vaihtoon hienosti kuudentena. Kärkeen eroa oli vain +2:09. Maiju pääsi hyvältä iskuetäisyydeltä matkaan. Maiju juoksi kanssa hyvän juoksun kovassa seurassa ja saapui vaihtoon seitsemännellä sijalla. Kuumaan keliin ja kovaan paikkaan pääsi ankkuriosuudella Eerika. Eerika juoksi tasoonsa nähden hyvin ja varmasti virheitä välttäen ja sija maalissa oli upeasti kahdeksas. Kaikkiaan nuorelta triolta todella upea esitys ja tästä oli hyvä miesten jatkaa iltapäivän viestiin.

Helteiseen iltapäivään päästettiin miehet irti ja ykkösjoukkueen aloittajana toimi Mikael. Mikaelilla valitettavasti oksaan törmättyään tippui piilolinssi ennen ykkösrastia ja tästä alkoi taistelu näkemistä ja helteessä jaksamista vastaan. Taistelu oli pitkä, eikä se ollut helppoa muillakaan. Mies oli silminnähden pettynyt omaan suoritukseen. Sija oli vaihdossa 13. ja ero kärkeen kasvoi jo osittain huolestuttavaan +5:41, mutta toivoa ei oltu silti menetetty. Nimittäin pian kävi ilmi että maasto oli monille muillekin raskas, eikä virheiltäkään täysin vältytty.

Toiselle osuudelle pääsi irti Pauli. Paulin lähtöpaikka ei ollut täysin optimi, koska hän lähti täysin yksin metsään minuutin päässä edeltäviin suunnistajiin. Valitettavasti kakkosrastille vajaan kahden minuutin virhe pisti miehen koetukselle. Onneksi Pauli on fyysisesti ja henkisesti hyvässä iskussa, niin alun virheet eivät mieltä masentaneet, vaan päinvastoin. Täynnä taistelutahtoa Pauli rupesi napsimaan edellä menevien selkiä kiinni ja sijat nousivat. Raskas keli ja maasto vaativat miehestä kaiken, mutta onneksi Pauli jaksoi hyvin loppuun asti ja sijoitus vaihdossa upeasti viides.

Ankkuriosuudelle Aleksi pääsi loistavasta asetelmasta jahtaamaan kolmatta sijaa. Eroa kolmanteen sijaan oli vajaa kolme minuuttia, tosin kärkeen jo melkein 10 minuuttia. Aleksi halusi näyttää heikosti menneen Lapland O-weekin jälkeen että mies on kunnossa ja nälkä oli kova saada hyvä suoritus henkilökohtaisesti ja nostaa joukkue podiumille asti. Alku Aleksilla oli vahva ja 2,4km kohdalla yleisörastilla edellä menevään KR2 ja HS2 kaksikkoon oli n.40sek, mutta takana uhkasi kaksikko Nouski ja TuMe. Tosin Nouski oli hylätty toiselta osuudelta, mutta sitä eivät ankkurit tienneet. 4,5km kohalla Aleksi oli ohittanut edellä olleen kaksikon ja kilpailukeskuksesta ohi juostuaan sai kuulla, että tilanne on hyvä. Valitettavasti heti perään tuli noin minuutin edestä typeriä pieniä toilailuja, jonka seurauksena Nouski ja perässä tullut TuMe sai Aleksin kiinni. Aleksilla meinasi jalka painaa loppua kohden, mutta onneksi pää toimi. Erittäin loistavalla reitinvalinnalla lopussa Aleksi voitti takana olleet ja toi joukkueen upeasti kolmannella sijalla maalin viestiliigan avauskilpailussa. Kerta kaikkiaan upea suoritus koko joukkueelta raskaassa kisassa! Ensi viikolla uudestaan loistavia suorituksia.

Ykkösjoukkueen takana menikin sitten vähän huonommin. Raskas keli ja maasto teki tehtävänsä ja kakkosjoukkue oli maalissa 36. ja kolmos- ja nelosjoukkueen matka päättyi keskeytykseen ankkuriosuudella. Kaiken kaikkiaan onnistunut viestipäivä Lappeenrannassa.

Kisoja käytiin myös muuallakin tänä viikonloppuna. Rajamäellä kilpailtiin pyöräsuunnistuksen SM-kisoissa lauantaina keskimatkalla ja ja Hyvinkäällä sunnuntaina viestissä. Lauantaina ainoat mitalit olivat kultaisia, kun Tomi voitti H20 ja Vesa H50 sarjan. Sunnuntain viestissä Tomi ja Tuomo parivaljakko otti pronssia miesten pääsarjassa. Muita mitalisteja sunnuntaina olivat H80 sarjan kulta Antille ja Mikolle, H100 sarjan kulta Heikille ja Vesalle sekä parivaljakko Satu ja Päivi voittivat hopeaa. Onnea kaikille mitalisteille hyvistä suorituksista.

Viikonloppu meni kokonaisuutena loistavasti Lahtelaisten puolesta ja sen täydensi vielä Anjalan Arin ylivoima Varsinais-Suomen rastipäivillä Suomusjärvellä ja voitot molemmilta päiviltä H60 sarjassa. Onnittelut kaikille upeista suorituksista ja toivottavasti sama tahti jatkuu jatkossakin.