Iltarastit 11.8.2020

Tiistaina 11.8 iltarastit alkavat kello 17 ja suunnistamaan pääsee kello 19 sakka. Rastiliput jäävät metsään omatoimisuunnistusta varten lauantai-iltaan 15.8 saakka. Omatoimisuunnistuksen karttoja (7€) voi tulostaa Rastilippu-palvelusta.

 

Iltarastit järjestetään Pesäkallio-Holma kartalla ja parkkipaikkana toimii LSK:n P-alue Puhelinkadulla. Parkkipaikka on LSK:n työntekijöiden käytössä, joten paikalle SAA SAAPUA AIKAISINTAAN KLO 16.30. Tämän jälkeenkin lastauslaiturilla on rekkaliikenne, joten pysäköinti vain parkkiruutuihin.

 

Ratojen alku ja loppu ovat aikaisemmin kartoittamattomalla alueella. Viimeisen rastin tietämillä olevan ojan saa ylittää VAIN SILTAA pitkin.

 

Lähtöön on matkaa 600m ja sinne kuljetaan maalin ja viimeisen rastin kautta.

 

Ratapituudet ja rastien määrät ja kuvaukset:

A-rata: 6,1 km, 13 rastia – Radalla hyödynnetty maaston parhaita mäkiä ja metsäisimpiä osia.

B-rata: 4,9 km, 10 rastia – Rata käy myöskin maaston parhaissa osissa.

C-rata: 3,5 km, 9 rastia – Radalla tiukkaa suunnistusta rasteille asti.

D-rata: 2,6 km, 6 rastia – Suoraa on lyhin, mutta tukeutumalla polkuihin pääsee kiertämään lähes rasteille asti.

 

Iltarastien ja kaikkien kanssasuunnistajien turvallisuuden takaamiseksi noudatamme korona-ajan yleisiä ohjeita. Muistakaa, että mukana on myös riskiryhmiin kuuluvia suunnistajia!

 

Koronatartunnoilta suojautumiseksi ja välttämiseksi ota nämä seikat huomioon:

  • Sairaana tai yhtään huonovointisena ei saa lähteä mukaan iltarasteille
  • Avaimet säilytetään itse, avainteline ei ole käytössä
  • Käsidesiä tulee käyttää ennen ilmoittautumista iltarastikärryn luukulle sekä metsästä paluun jälkeen ennen metsästä paluun todentamista ja tulosten lukua iltarastikärryllä
  • Metsään pääsee klo 17-19, joten kannattaa hyödyntää koko aikaväli, aikaisemmin lähtijöitä on ollut yleensä eniten heti alussa. Paluu metsästä viimeistään klo 20.30.
  • Pidä riittävä etäisyys (2 m) muihin niin lähtö- ja maalijonoissa kuin rasteilla leimatessakin – anna rastilla olijalle leimausrauha ja pyri leimattaessa välttämään koskemista rastileimasimeen
  • Maksa mielellään Rastilippu-sovelluksessa etukäteen Paikan päällä käteisellä maksettaessa vain tasaraha on mahdollinen!
  • Silloin, kun omatoimirasteja on tarjolla, niitä suositellaan erityisesti heille, jotka kuuluvat mahdollisiin riskiryhmiin tai myös heille, joille tulospalvelu ei ole niin oleellinen ja tärkeä asia.