Viikkorastit Tiirismaalla 11.-17.5.

Tiirismaan maastotyyppi on hyvin monipuolinen, niin ovat radatkin. Kuljettava pohja vaihtelee hyvin kivikkoisesta pehmoiseen sammaleeseen. Ajankohtana aikainen kevät antaa mahdollisuuden suunnitella ratoja sellaisille alueille, joissa ei olla iltarasteilla useisiin vuosiin käyty, monille jopa täysin tuntematonta suunnistusaluetta (kuten ratamestareille). Mikä voi hämmästyttää, koska Tiirismaalla on järjestetty paljon iltarasteja eri seurojen toimesta. A- ja B-radoilla päästään juoksemaan muinaisen Tiirismaan talon viljelysalueilla. Alueen tunnistaa kiviröykkiöistä ja -aidoista.

Tiirismaan maasto on runsaalla käytöllä, minkä vuoksi alueelle on muodostunut paljon uusia polkuja ja uria, joita kaikkia ei ole kartalla. Ottakaa tämä huomioon suunnistaessa. Parkkipaikka on näitten poikkeusolosuhteitten takia Televisiotien ja Arvi Hauvosentien varrella. A- ja B- radan lähtö ja maali sijaitsevat lähellä Pirunpesää ja D-radan lähtö ja maali aivan pysäköintialueen läheisyydestä. D-radalla on käytössä eri kartta kuin A- ja B-radalla. A- ja B-radalla lähtöön/maaliin parkkipaikalta on 700–800 m.

A-rata/Taitorata on 6.2 km, 16 rastia, pitkä ja vaativa. Nousua ja monipuolista suunnistustehtävää tarjoava rata. A-rata ja Taitorata tulevat samassa tiedostossa, josta voi tulostaessa valikoi kumman radan haluaa tai halutessaan voi tulostaa molemmat. Taitoradalla kartalta on poistettu kaikki polut.

B-rata on 4.3 km, 11 rastia. Osa pisteistä haastavia, mutta lähellä rastia on selkeä tukipiste, joka on rastin takana tai edessä. Usealla rastivälillä voi tehdä isoja kiertoja polkuja pitkin lähelle rastipistettä.

D-rata on 2.0 km, 6 rastia. Rata tukeutuu polkuihin ja rastipisteet ovat hyvin lähellä polkuja. Polkuja on kuitenkin maastossa paljon, mikä luo oman haasteen.

Karttamaksu on 5€, mutta alle 20-vuotiaat, valmennusryhmiemme jäsenet, iltarastien kausikortin lunastaneet, sovitut yhteistyökumppanit sekä muut sovitut tahot suunnistavat edelleen ilmaiseksi.HUOM! Rastilippu-palveluun on nyt lisätty uusi toiminto, jonka avulla voi heti maksun jälkeen itse ladata kartan palvelusta. Rastilipussa voi tulostaa karttansa vain kertamaksun suorittavat. Tämä tapahtuma löytyy Rastilipusta suoraan tästä linkista. Kausikortilla maksavat, alle 20-vuotiaat sekä muut edun saajat voivat ilmoittautua toimistoon viikkorastikarttojen postituslistalle. Seuraavan viikon kartat lähetetään aina automaattisesti listalla oleville pyytämättä. Sovitut yritykset pyytävät kartan erikseen toimistolta. Rastipisteissä on jälleen oikeat rastiliput koodeilla ja ne ovat metsässä koko viikon ma-su. Jos lippuja viedään, ilmoitattehan asiasta toimistoomme toimisto@ls37.fi tai somekanavissamme!

Toimi seuraavalla tavalla:

  1. Rekisteröidy ja kirjaudu sisään Rastilippu-palveluun osoitteessa https://www.rastilippu.fi/, josta löydät kaikki kuntorastit.
  2. Valitse Päijäthämäläiset iltarastit
  3. Valitse sen viikon tapahtuma, joka on kulloinkin voimassa ja ilmoittaudu. Ratavaihtoehtoja on tällä kertaa 3 kpl: A 6,8km, B4,6km ja D 2,2km. Lisäksi voi tilata ns. Kaikki rastit -kartan ja suunnitella itselleen sopivan radan.
  4. Maksa 5€:n iltarastimaksu Rastilippu-palvelun kautta tai seuramme tilille IBAN: POP-Trio FI38 5612 1120 3225 62. Käytössä myös Sporttipassi (E-passi), Easybreak ja Smartum e-maksut.
  5. Tulosta kartta suoraan Rastilippu-palvelusta maksettuasi tai lähetä sähköposti ja ratatoiveesi osoitteeseen toimisto@ls37.fija saat paluuviestinä radan tulostettavaksi (Huom! työntekijämme on toimistolla vain ma-pe klo 9.00-14.00)

Tulosta kartta ensisijaisesti kotona, mutta jos siihen ei ole mahdollisuutta, voit noutaa kartan Tapanilan Hiihtomajalta toimistostamme arkisin klo 13.00-14.00 välillä. Huom! Tapanilan muut toiminnot ovat kiinni ja ovet lukossa, joten ilmoita hausta etukäteen.