Dinosuunnistusta Pikkuveskulta

Lahden Suunnistajat yhteistyössä Granlund Lahti Oy:n kanssa haluaa luoda seikkailuja myös perheen pienemmille suunnistajan aluille ja  kaikille muillekin liikkujille. Kuten koululaisrastit Urheilukeskuksessa (rastit metsässä 12.huhtikuuta saakka) ja Tapanilassa (toukokuuhun saakka), nämä Dinorastit voi kiertää vapaasti haluamanaan aikana yksin tai perheen kanssa ja ihan ilmaiseksi. Puistorasteille pääsee myös vaunuilla pienempienkin lasten kanssa. Jos rasteja on viety, olethan yhteydessä suoraan toimistoon: toimisto@ls37.fi tai kirjoitat asiasta somekanavissamme. Dinorastit ovat metsässä näillä näkymin 19.4 saakka. Parkkipaikaksi suosittelemme Pikkuveskun parkkipaikkaa, joka on aivan lähdön ja maalin tuntumassa.

KARTTA: Kartan saa vain toimistoltamme fyysisesti tai tilaamalla sähköpostilla toimisto@ls37.fi, sillä alueen karttaoikeudet kuuluvat Lahden Taimelle.

  • Ota yhteyttä tai sovi tapaaminen Tapanilan hiihtomajan toimistoomme: toimisto@ls37.fi, joka on auki 9-14 välillä, iltapäivisin tai viikonloppuisin voi tiedustella myös karttaa minna.kauppi@ls37.fi. Karttojen nouto vain sovitusti!
  • Voit piirtää rastiväliviivat haluamillesi rasteille tai kiertää rastit numerojärjestyksessä (1-10). Voit siis käydä rasteja missä järjestyksessä haluat, joten dinoja voi etsiä monta kertaa!
  • Kartan alalaitaan on merkitty kaikki dinot, jotka metsästä löytyvät. Voit ottaa kynän mukaan ja merkitä ne dinot, jotka löydät!
  • Rastilippu löytyy rastiympyrän keskellä olevasta kohteesta.
  • Kierrä rata yksin tai perheen kanssa
  • Kartta ei ole täydellinen ja vain isoimmat kivet löytyvät maastosta. Rasti numero 2:lla ollut patsas oli poistettu, rasti on sen välittömässä läheisyydessä.

Rataesimerkkejä helpoimmasta vaikeimpaan:

Brontosauruksen pyrähdys 1,4km: Käytetään rasteja nro 1,2,3,9,10.

Stegosauruksen spurtti: Rastit mennään numerojärjestyksessä 1-10.

Tyrannosauruksen tuuppaus: 3,2km 1,9,4,8,7,6,5,3,2,10

HUOM! Sprinttikartta on isompi mittakaavaltaan ja 1cm vastaa 40 metriä luonnossa. Myös merkit ovat hiukan erilaiset kuin metsässä. Vihreät ympyrät ja pisteet kuvaavat puita, isot polut kuvataan ruskealla värillä, mustat ympyrät ovat patsaita tai muita ihmisen rakentamia pysyviä kohteita ja kartalta löytyy myös kiellettyjä kohteita, kuten vihreitä pensasaitoja, joita ei saa ylittää.

Vinkkejä suunnistukseen löydät esimerkiksi www.suunnistus.fi -sivustolta.

http//:www.suunnistus.fi  

Sprintin kielletyt kohteet löydät TÄÄLTÄ:

HUOM! Nämä rastit eivät ole tarkoitettu ryhmäliikuntaan. Kunnioittakaamme hallituksen päätöksiä.