Iltarastit 28.5.2019 Vierumäki

suunnistajan kauppa oranssi

 

A-ja B-radat sisältävät pitkän siirtymävälin mökkikylän läpi. Muistattehan jättää mökkien piha-alueet rauhaan ja käyttää valmiita uria juoksuun. Golf-kentälle meno on kielletty uriakin pitkin. Asia on merkitty karttaan karttamerkein.

Vierumäen maastoa hallitsevat selkeät ja paikoin jyrkätkin korkeuserot, seikka joka kannattaa ottaa reitinvalinnassa huomioon. Kartan kuvaustyyli on askel yleistettyyn suuntaan eli kivien kanssa ei tarvitse näprätä. Kun kivi on kartalla, on se myös riittävän isona maastossa.

Ratojen loppuosa (erityisesti A-ja B-rata) sivuaa hyppyrimäen alastulorinteeseen sijoitettua purulla peitettyä lumen varastointialuetta. Tämä alue on merkitty kielletyksi alueeksi ja sinne ei saa mennä missään tapauksessa.

Rasteja ei ole ratamestarin mielestä piiloteltu, mutta näilläkin iltarasteilla rastimäärite on tarkoitettu luettavaksi.

 

Ratojen kuvaus:

A: Noin 6.5 km /11 rastia. Alkuosa radasta juoksuvoimaa mittaava. Maaston itäosa tarjoa paikoin hyvän näkyvyyden lisäksi suunnassa kulkua ja reitinvalintaa. Pitkä siirtymä radan loppuosassa ohjaa juoksijat Saarijärven puolelle maastoa, reitinvalinnat yksinkertaistuvat. Tai sitten eivät.

B: Noin 5km/ 8 rastia. Alkuveryttely, jos sitä ei ole tullut vielä tehtyä, sopii hyvin ensimmäiseen rastiväliin. Sen jälkeen seuraakin noin 2 km tervehenkistä ja vaativaa suunnistuspätkää. Lopun pitkä siirtymä tuo suunnistajat lähemmäs maalia, mutta vielä löytyy päänvaivaa parin rastin verran. Rata on iltarastikategoriassa (sopivan) vaativa

C: Noin 3.2 km/ 8 rastia. Rata suuntautuu Saarijärvi- Ahvenlammen maastoon. Uusi avohakkuu hieman laskee suunnistuksellista vaikeutta joten rataa tässä nyt voi paremmin luonnehtia sanallisesti=keskivaikea. Vaikeutta voi kompensoida lisäämällä vauhtia.

D: Noin 2 km /5 rastia. Tämän radan haaste syntyy korkeuseroista ja niiden ymmärtämisestä. Rauhallisesti edeten homma pysyy omissa käsissä vaikka aikaa kuluisikin. Jos sää on kuiva, niin kuivin jaloin tästä retkestä pitäisi selviytyä.

Rattoisia iltarastihetkiä

Tauno HaapasaariMaastossa puuskuttanut

 

Näiden rastien sponsorina toimii Noname. Käy tutustumassa Nonamen harjoittelu- ja kilpailuvarustevalikoimaan https://webshop.nonamesport.com/fi/

 

 

                               noname2018 150px