Hämäräseikkailu ja lasten suunnistuskoulun päätöstilaisuus

Tarjolla rastireitti-, tukireitti- ja normaalisuunnistusharjoitus pimenevässä illassa, joten otsalampulle tai taskulampulle on tarvetta (Harjoitus tehdään ryhmissä, joten ilman lamppuakin pärjää). Suunnistusharjoituksen jälkeen on tarjolla pientä purtavaa mehun kera ja samalla suoritetaan palkintojen jako kuluneen kauden osalta. Harjoituksesta tarkemmin seuraavassa.

Rastireittirata on noin 1,5 km pitkä ja matkan varrelle osuu 5 rastia. Lisätehtävänä suunnistuksen aikana on ratkaista koodi. Jokaiselta rastilta löytyy koodin palanen ja maalissa ratkaistaan mitä koodin takaa paljastuu. Tukireittirata on noin 1,7 km pitkä myöskin viidellä rastilla varustettu rata ja RR-radan tapaan koodin ratkaisu lisätehtävänä. Normaaliradan suunnistajilla on pistesuunnistus (Rogaining). Kartalla on viisitoista rastia. Jokainen rasti on pisteytetty joko 20, 30, 40 tai 50 pisteen arvoiseksi. Aikaraja on 30 minuuttia. Tavoite on kerätä mahdollisimman monta pistettä annetun aikarajan puitteissa. Ajan ylityksestä seuraa sakko, joten aikaa ei kannata ylittää. Rasteja saa kiertää täysin vapaassa järjestyksessä. Lisäksi rasteilla on yksi kirjekuori. Ensimmäisenä rastille tullut saa ottaa kirjekuoren mukaansa. Jokainen kilpailija saa ottaa kuitenkin vain yhden kirjekuoren. Kirjeen saa avata vasta maalissa ohjaajan annettua luvan. Kirjeen sisältä voi paljastua lisäpisteitä tai huonoimmassa tapauksessa rosvo voi viedä muutaman pisteen mukaansa. Matkan aikana avattu kirje johtaa hylkäykseen.

Lisäksi tietoa Leimausleiristä. Leimaus 2019 järjestetään 3.-6.6.2019 yhteistyössä SK Vuoksen ja Joutsenon Kullervon kanssa Imatran Kylpylän toimiessa leirin keskuksena. Leiri on mukava kesäloman aloitus koululaisille. Lisätietoja löytää seuran sivuilta osoitteesta https://www.ls37.fi/index.php/nuoret/leimausleiri-2019 Ilmoittautuminen seuran osalta on avattu ja ilmoittautumisia otetaan vastaan Tapanilassa.