Valvojan lausunto LaSu 2016

Maasto:

Tämän vuoden Lahti-Suunnistus maasto on pääosin hyväpohjaista. Nyt ei ole reheviä horsmikkoja eikä vattupuskia, vaan haastavia supikoita ja avokallioalueita sekä nopeita kankaita. Osassa maastoa kanervikkoa, joka vaatii kepeää polven nostoa.

Perjantain sprintti tarjoaa opiston ympäristössä nopeaa sprinttisuunnistusta kovalla alustalla, sekä hitaamman metsäosuuden pidemmillä radoilla.

Kartat:

Sprinttikartta on päivitetty kesänaikana lisäaitoineen. Kartta on selkeä ja hyvin luettava.

Lahti-Suunnistuksen (la-su) kartta on eri mittakaavoissa sarjasta riippuen. Kivikuvaus vähän vaihtelee, maaston itäosan runsaskivisellä alueella kartassa on vain ”isommat” kivet, vähäkivisemmillä alueilla pienemmätkin kivet ovat kartalla. 

Radat:

Sprinttiradat antavat varmasti haasteita kaikissa sarjoissa. Opiston alueen tuntemus saattaa olla  jopa haitaksi suunnistussuoritukseen. Radoilla runsaasti rasteja ja ristiinmenoja joten on syytä olla tarkkana oikealla reitillä pysymisessä.

Keskimatkan radat vaativat rytmitystä ja vaativaa suunnistusta loppuun asti.

Sunnuntain pitkällä matkalla reitinvalinnat tulevat korostumaan, varsinkin pidemmillä radoilla. Helteisellä säällä maaston  korkeuserot vaikuttavat ratojen fyysisyyteen.

 

Kokenut LS-37 kisaorganisaatio tulee pitämään Vierumäellä laadukkaat ja arvolleen sopivat kilpailut.

 

Matti Laitinen