Logon ja visuaalisen ilmeen suunnittelukilpailukutsu

JUKOLAN VIESTIN 2018 LOGON JA VISUAALISEN ILMEEN SUUNNITTELU

Lahden Suunnistajat -37 ry ja Hollolan Urheilijat -46 ry ovat saaneet vuoden 2018 Jukolan viestin järjestelyoikeudet. Todennäköinen ajankohta on 16.–17.6.2018. Kilpailualue sijaitsee Hollolan Hälvälässä vanhan lentokentän maastossa.

JUKOLAN VIESTI on yleisnimitys 7-osuuksiselle miesten suunnistusviestikilpailulle ja 4-osuuksiselle naisten kilpailulle, jolla on myös oma nimensä, VENLOJEN VIESTI. Jukolan viesti, yksi maailman suurimmista suunnistuskilpailuista, kilpailtiin ensi kerran vuonna 1949 Helsingin seudulla ja siitä lähtien joka vuosi ympäri maata. Siten seurayhtymällämme on ilo järjestää 70. Jukolan viesti.

Tasokkaan ja juhlavan tapahtuman rakentamiseksi pyrimme käyttämään Jukolan viestin valmisteluissa 2015-18 alueemme parasta osaamista. Tavoitteenamme on tehdä Jukola 2018 hankkeesta Päijät-Hämeen yhteinen yhteisöllisyyttä ja suunnistusurheilua sekä liikuntakulttuuria laajemminkin edistävä hanke.

Merkittävä osa Jukolamme onnistumista on toimivan ja samalla maakuntaamme kuvaavan näyttävän ilmeen luominen tapahtumalle kutsukirjeistä palkintojen jakoon. Siksi julistamme suunnittelukilpailun, jonka tavoitteena on luoda

1) Jukolan viestin logo ja nimi
2) Visuaalinen ilme tapahtumalle ja sen rakenteille

1) Logon suunnitteluperusteet sekä nimen esitys

 • keskeisenä osana tulee olla Jukolan viestin logo, jota koskevat tiedot löytyvät
 • linkistä www.jukola.com/tietoja-tapahtumasta/logot/
 • logon käyttöoikeudet omistaa Kaukametsäläiset ry eikä sitä saa käyttää ilman heidän lupaa muihin tarkoituksiin
 • logon tulee soveltua käytettäväksi painotuotteissa, banderolleissa ja tienvarsimainoksissa samankaltaisena
 • logon yhteydessä esiintyvää Jukolan viestin nimeä ei ole vielä päätetty, joten suunnittelun perusteena käytetään nimeä Lahti-Hollola ja vuosiluku 2018, nimeä tulee voida tarvittaessa vaihtaa. Suunnittelukilpailuun osallistuvat voivat tehdä lyhyesti perustellun esityksen Jukolamme nimestä. Esimerkkejä nimivaihtoehdoista ovat; Salpaus-, Päijät-, Tiirismaa- ja Tiiris-Jukola.
 • Jukolan viestin 2018 organisaatio saa kaikki logon käyttöoikeudet
 • esityksen tulee sisältää logon värimäärittelyn ja lyhyen heraldisen kuvauksen

2) Visuaalinen ilme

 • yhtenäisen ilmeen luomiseksi toivomme saavamme taloudellisesti järkevästi toteutettavia ideoita
  • henkilöstön pukeutumiseen kilpailukeskuksen toiminnoissa
  • (toimitsijat ja palkintojen jaon hoitava henkilöstö),
  • Jukolan portin ja television haastattelupisteen rakentamiseen muihin kilpailukeskuksen rakenteisiin ja opas- ja mainostauluihin, banderolleihin jne

Lisää suunnitteluperusteita ja esimerkkejä menneiltä vuosilta on löydettävissä Jukolan viestin verkkosivuilta www.jukola.com. Esimerkiksi aiempien vuosien Jukolan raportit sisältävät runsaasti kuvia tapahtumasta. Jukolan viestin 2018 suunnittelua koskeva tiivistelmä ja arvojen määrittely ovat löydettävissä Lahden Suunnistajat -37 verkkosivuilla www.ls37.fi/Jukola2018.

Kilpailuun osallistuvat suunnitelmat tulee lähettää 31.12.2015 mennessä osoitteella anniina.niiranen(@)gmail.com.

Kilpailussa ei jaeta varsinaisia palkintoja (rahapalkintoja tvs.). Logon suunnitelijaksi valittu henkilö tulee kuitenkin saamaan Jukolan markkinoinnissa nimensä esille. Voittaja kutsutaan myös kutsuvieraaksi Jukolan viestiin 2018.

Lisätietoja antaa Anniina Niiranen, puh. 044 286 5745, anniina.niiranen(@)gmail.com.

Jorma Aherto
Jukola 2018
040 501 2779
jorma.aherto@gmail.com