Kinni ja Föhr Lahti-Suunnistuksen kokonaiskilpailun voittoon

Naisten kilpailussa kolmen kärki oli selvillä jo ennen 6,3 kilometrin radan puoltaväliä, kun kisan viimeisenä lähtenyt Kinni sai Paimion Rastin Inga Damben ja Kooveen Liisa Anttilan kiinni. Kolmikko juoksi kutakuinkin yhdessä maaliin asti ja Kinni kellotti voittoajaksi 52:55.

-Tänään oli helpompi päivä kuin eilen ja maastokin oli hyväpohjaisempaa, ensimmäisen Lahti-Suunnistusvoittonsa 2:20 marginaalilla ottanut Kinni kehui.

Dambe teki ainakin yhden huonon reitinvalinnan ennen Kinnin kohtaamista, mutta sai puolestaan Anttilan kiinni jo hieman aikaisemmin.

-Suunnistukseni taisi olla liian varovaista alussa, koska Kinnin ja Damben vauhti oli ihan sopivaa ja porukassa oli mukava mennä, Anttila pohti kisan jälkeen.

Sild pisti Föhrin tiukoille

Miesten kisassa toisen Lahti-Suunnistusvoittonsa pokanneen Föhrin kilpailu lähti takkuillen liikkeelle.

-En ollut alussa tyytyväinen suunnistukseen enkä fyysiseen suoritukseeni, loppua kohti kiristänyt Föhr analysoi.

Föhr oli Hiidenkiertäjien ja Viron maajoukkueen Timo Sildiä parhaimmillaan jäljessä yli kolme minuuttia. Föhrin loppurutistus kuitenkin auttoi ja maalissa 9,7 kilometrin jälkeen eroa oli enää 31 sekuntia Sildin hyväksi. Lauantain 51 sekunnin voiton turvin myös kokonaiskilpailun voitto jäi Föhrille.

-Aloitin taas liian kovaa ja virheitä alkoi tulla, kun väsyin kuumuuteen ja maastoon, Sild kertasi suorituksensa jälkeen.

Kolmanneksi suunnisti lauantain kakkonen Ukrainan Ruslan Glebov. Kokonaisajoissa eroa kertyi Föhriin reilu kolme minuuttia.

-Tänään ei mennyt niin hyvin kuin eilen, virheitä tuli. Kun Föhr sai kiinni, en pystynyt seuraamaan. Hän meni niin kovaa, Glebov kommentoi.

Kuvia Lahti-Suunnistuksesta