Jukolan hakumenettely jatkuu 29.4.2014 esittelyssä!

Jukolan viesti on yksi maailman suurimmista suunnistustapahtumista ja maailman suurin viestisuunnistus. Jos kaikki menee niin kuin Lahden seudulla on suunniteltu, juostaan kisa Hollolassa vuonna 2018. Kisaisännyyttä hakevat yhteistoiminnassa paikalliset urheiluseurat, Lahden Suunnistajat -37 ja Hollolan Urheilijat -46. Jukolan ja Venlojen viesteihin osallistuu vuosittain  yli 16 000 suunnistajaa eri puolilta maailmaa.

Jukolan viestin hakumenettely käynnistyi helmikuussa 2013, jolloin mukaan kisaan ilmoittautui seitsemän hakijakandidaattia. Haun ensimmäisessä vaiheessa selviteltiin kunkin hakijapaikkakunnan kilpailuolosuhteita kesän ja syksyn 2013 kuluessa. Jukolan johtoryhmä ilmoitti marraskuussa Kuopiossa vuoden 2014 Jukolan tiedonsiirtokokouksessa odotetusti Lahden Suunnistajat -37:n ja Hollolan Urheilijat -46:n jatkavan Jukolan hakumenettelyn toiseen vaiheeseen. Haettavana ovat Jukolan viestit vuosille 2018-20. Varsinaiseen hakemusvaiheeseen on edennyt yhteensä neljä seuraa tai seurayhtymää, joten yksi hakija jäänee ilman järjestämisoikeutta. Jukolan johtoryhmän jatkoon valitsemat paikkakunnat ovat; Rovaniemi (Ounasvaaran Hiihtoseura), Kangasala (Kangasala SK), Mynämäki (MS-Parma) ja Hollola-Lahti (LS-37 ja HU-46). 

Seurat ovat jättäneet lopulliset hakemuksensa maaliskuun loppuun mennessä. Kirjalliseen materiaaliin tutustumisen jälkeen Jukolan johtoryhmän puheenjohtaja Juhani Sihvonen kiertää vielä hakijapaikkakunnat ennen Kuopio-Jukolaa, jonka yhteydessä julkaistaan sitten vuosien 2018-2020 Jukolan viestien järjestäjät.

Olemme valmistelleet hakemustamme määrätietoisesti ja tässä vaiheessa onkin jo syytä aloittaa sopivan iskulauseen kehittely omalle Jukola-hankkeellemme! Laittakaa siis tästä esimerkistä paremmaksi: “Suuntaa jääkauden jäljille Lahti-Hollola Jukolassa 2018!”