Helle vei mehut Kainuun päätöspäivänä, mutta hyviä sijoja saavutettiin silti!

Ensimmäisten joukossa metsään starttasivat takaa-ajona H20E-sarjalaiset, joista Allu kolmantena. Yksi takaa-ajajista sai Allun kiinni Allun tehdessä virheen, mutta Allu sai pitkillä jaloillaan tämän karistettua ennen maaliviivaa loppusijan pysyessä samana 3:na.

Savolaisen Jukka vastasi parhaasta yhteistulossijoituksesta suunnistaen toiseksi sarjassa H65AL jääden voittajasta 4 osakilpailun  jälkeen lasketuissa yhteisajoissa vain minuutin.

D16B-sarjassa Emma sijoittui yhteistuloksissa kolmanneksi. Ida suunnisti tasaisen varmasti koko viikon ja oli yhteistuloksissa hienosti 9. sarjassa D12. D13:ssa Iitu paransi viikon mittaan sijoitustaan juosten tänään jo seitsemänneksi parhaan ajan ja oli yhteistuloksissa muiden Kantoloiden tapaan 14.

H8RR-sarjalaisista Henkka voitti tänään Karon 2 sekunnilla. Yhteistuloksissa pojat olivat hyvillä sijoilla, Karo 14. ja Henkka 20. Oskarin H12-sarjassa oli tiukkaa minuuttitaistoa ja Oskari oli yhteistuloksissa mainiolla sijalla 27.

D21A-sarjassa Miia jatkoi tasaista tahtiaan sijoittuen yhteistuloksissa 6.:ksi. Vipe vastasi vetskunaisten parhaasta yhteissijasta ollen lopulta 4. D45A-sarjan Vipe menetti osakilpailuvoiton pummatessaan puoli minuttia viimeistä rastia ja jäi päivän voittajasta 19 sekunnin päähän. Periaatteessa virheettömän suorituksen D40:ssä tehnyt Koikka hyytyi puolen välin pitkällä rastivälillä ja teki tietoisesti varjoisamman, mutta huonon reitinvalinnan ja sijoittui sekä päivän- että yhteistuloksissa 6.:ksi. Sarkka jatkoi samaisessa sarjassa suunnistuksellisesti hyviä suorituksia, eikä myöskään pummannut, mutta helle ja viikko olivat vieneet parhaat mehut naisesta, yhteissija 23. D55A:ssa Eija jatkoi samoilla sijoilla ja rastiviikon yhteistulos oli 15 sija.

Veteraanimiehistä H60AL:ssä KooKoo piti pintansa kymppisakissa, ollen yhteistuloksissa 8. H65-sarjassa Eskon yhteistulos oli myös kymmenen parhaan joukossa eli 9. H55A:ssa Antti jäi niukasti 10-sakin ulkopuolelle ollen 13.

Gebardeista Lari sarjassa H21C teki rastiviikon virheettömimmän suorituksensa, mutta se ei riittänyt parantamaan yhteistulosta, joka oli 7. Gebardi-Kuntsi voitti ainakin kahdet pullakahvit tältä päivältä olemalla nopeampi radallaan kuin hiihtoliiton toimitusjohtaja omallaan sekä voittamalla Vipen loppusuoralla. Lisäksi Kuntsi vei rastiviikon Jarista 4-0 sarjassa H40A, yhteissijoitus 14. Gebardi-Jari kärsi ilmeisesti jonkin asteisesta auringon pistoksesta ja sen lieveilmiöistä ja jäi tänään kauas kilpaveli-Kuntsista, yhteissijoitus 26.

Vuokatin Helmessä rastiviikon päätösbankettia varten on vatsat jo täynnä grillilihaa ja ulkoporepaljussa odottaa uusi kupliva vesi. Tästä jatketaan saunan ja paljun jälkeen kohti viimeisiä tositaistoja: illan seurapelikilpailujen sarjaa, jonka rinnalla rastiviikon osakisat saattavat jäädä lastenleikiksi.