Neljät ylppärit ja yhdet valmistujaiset

Perjantaina Johanna juhli lähihoitajaksi valmistumista pienellä porukalla. Ei kuitenkaan niin pienellä, ettei Koikka ja seuran virallinen juhlatestaaja Hirppa olisi mahtunut mukaan. Testi läpäistiinkin kirkkaasti. Terävimpänä kärkenä suklaakakku ja raparperilotta. Voi olla, että joutui santsaamaan.

Lauantain juhlakierros alkoi Mäntsälästä kun Niskasen Teemun juhliin lähti hiukan pienempi delegaatio. Hiukan kiirrelisen aikataulun johdosta joutui ruokapöydäss ns. Japeilemaan (eli olemaan ensimmäinen, ennen juhlakaluakin siis). Mutta etuilu kannatti. Varsinkin kinkkurullia (oliks ne kinkkua..?) joutui hakemaan toistamiseen. Ja ehkä myös vielä päivä tämän jälkeen SM-sprintissä saattoi niitä mennä pari evääksi.

Karavaani kulki seuraavaksi Lahteen ja tarklemmin ottaen Nikkilään. Aleksi oli houkutellut tuvan täyteen ja täältä löytyikin jo enemmän tuttuja kasvoja. Toisinsanoen testaaja ei ollut ainoa LS:n jäsen tiivistunnelmaisessa talossa. Suunnistusjuttua, lahjojen hämmästelemistä, todistuksen tarkastelua ja keittiössä vierailua. Täytekakun osalta kahdesti.

Seuraava pysäkki: Kirkkokatu ja Paxin pippalot. Täälläkin näkyi tuttuja LS-kasvoja heti eteisessä. Tässä vaiheessa testaajan maha oli jo kovilla, mutta pitihän tuo kaikkea maistaa. Mieleenpainuvimmaksi jäi kuitenkin Huusareiden juhlien vanha tuttu: Marskin juoma (olikohan tämän niminen?). Aina parhaita juomia kesässä. Toinen parhammiston jäsen talossa oli itse ylioppinut. Paxi nimittäin pisteli matematiikan kokeesta 66/60 päästen aina Lahden radioon asti tempullaan. Täydet pisteet matematiikasta on sen verta harvinainen tapaus, että Suomesta ei vuosittain löydy kuin muutama kymmenen vastaavaa henkilöä. Lahdessa tämä oli ainoa tapaus.

Viimeinen paikka sijaitsi Hollolassa. Sankarihaudalla aikaisemmin päivällä puheen pitänyt Tytti oli ainoa joka jätti sunnuntain SM-sprintin väliin (tulevina päivinä tärkeät katsastukset Slovakiassa ja Suomessa) ja täten oli ainoa jonka juhlat ei päättynyt heti alkuiltaan. Juhlijoita riittikin päivän aikana kuuleman mukaan n. 80. Sukulaisia, kavereita, hiihtäjiä, suunnistajia ja paljolti näiden sekoituksia. Tarjoilut olikin vieraille kohdillaan (joskin ruokailukunto alkoi hiipumaan testaajalla rankasti) ja jälleen jälkiruokapöydän antimet vei santsikisan. Täytekakku ja olikohan se nyt Daim-kakku vei voiton. Todistus oli kuitenkin ehkä vielä kovemman juhlimisen arvoinen. Tytyllä tuntuisi olevan älliä.