Katsaus kuluneeseen viikkoon

Kulunut viikko oli tapahtumarikas suunnistustoiminnan saralla. Viikko sitten sunnuntaina alkoi kevätleiri, joka päättyi tiistaina l. vappupäivänä pidettyyn harjoitukseen. Kevätleiristä lisää lähitulevaisuudessa Puskarastissa sekä ensikertalaisen leirille osallistuneen blogikirjoituksessa.

Keskiviikkona Tapanilassa järjestettyyn Rastiseikkailuun otti osaa yli 300 koululaista ja illalla suunnistuskoululaisia liikkui samoilla radoilla noin 60! Tästä Virpi onkin erikseen kiitellyt tapahtuman järjestelyihin osallistuneita ilmoitustaululla sekä sähköpostitse.

Keskiviikkona pyörähti myös käyntiin aikuisten suunnistuskoulu, jossa kuuleman mukaan oli paikalla noin parikymmentä naista! Tarina ei kerro, mihin kaikki miehet ovat jääneet.

Perjantaina matkasi miesten joukkueemme kohti viikonvaihteessa juostua Tiomilaa. Ennen lähtöä saimme lukea, että tämän vuoden joukkueella viime vuotisen sijan (125.) pitäisi olla paperia ja näin taisi käydä, koska tällä hetkellä “alustavat lopulliset tulokset” kertovat sijaluvuksi 102. Tavoitetta 100 joukkoon ei vielä tänäkään vuonna ihan saavutettu muutamista loistavista osuuksista huolimatta. Tiomilasta uskoakseni on tulossa tarkempaa raporttia matkalla mukana olleiden kynästä, joten päätetään katsaus kotimaan kilpailutuloksiin.

Uudenmaan rastipäiville osallistui kotimaan kamaralle jääneitä lähinnä veteraani-iän saavuttaneita seuralaisiamme. Lauantain keskimatkojan parhaista sijoista vastasivat toiseksi tulleet Anu (D35), Koikka (D40) ja Salon Markku (H70). Lisäksi kymppisakkiin mahtuivat hienosti 4. sijoittunut Sundqvistin Ida (D12) sekä koukkupolvista Savolaisen Jukka 7. (H70), Riihelän Pauli 9. (H80) ja Orkolan Antti 10. (H55).

Sunnuntain pitkille matkoille oli ilmoittautunut uusia nimiä ja osa lauantaina kilpailleista puolestaan oli jättänyt ilmoittautumatta sunnuntaille. Parhaista sijoista vastasivat D21A-pääsarjassa suunnistanut Tytti sijalla 2 ja D16-sarjassa 3. sijoittunut Lotta. H75-sarjassa Rannan Esko nappasi 3. sijan ja Pohjanpellon Pekka 10. sijan.

Molempiin päiviin osallistuneista sunnuntaina toiseksi sijoittunut Anu nappasi upean yhteiskilpailun voiton ja Salon Markun 3. sija takasi yhteistuloksissa toisen sijan.