Kilpailuohjeet

KILPAILUOHJEET VIERUMÄKI-SPRINTTI 2012

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

KARTTA

Kartta on A4 tulostekartta, käyräväli 2,5m , painettu 5/2012, mittakaava 1:5 000.

SARJAT JA MATKAT

D213,1H213,5
D352,4H353,1
D402,4H403,1
D452,4H452,8
D502,1H502,8
D551,7H552,2
D601,7H601,9
D651,4H652,1
D701,4H701,7
  H751,4
  H801,4
    
D202,8H203,1
D182,4H182,8
D162,2H162,2
D141,6H141,6
D121,4H121,4


KILPAILUNUMEROT JA KILPAILUMATERIAALI

Kilpailijat saavat kilpailunumeronsa ja emit- tarkistuslipukkeet kilpailukeskuksen sisätiloissa pukusuojaan johtavan käytävän alussa. Rastimääritteet on painettu karttaan, niitä ei jaeta. Hakaneulat palautetaan leimantarkastuksen vieressä olevaan palautuspisteeseen.

EMIT-KORTIN TARKISTUS

Kilpailija on itse vastuussa emit- korttinsa toimivuudesta ja siitä että käyttää lähtöluettelossa järjestäjille mainittua kilpailukorttia. Järjestäjä ei tarkista/varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjille ilmoitettua emit- korttia, suoritus hylätään (lajisääntö 11.518). Perustellusta syystä vaihdetun (esim. rikkoutuneen) kortin vaihdosta peritään 2 € ja palauttamattomasta lainakortista peritään 60 €.

Emit-muutokset maksuineen hoidetaan INFO:ssa Areenan sisätiloissa, ei lähtöpaikalla

LÄHTÖKYNNYS, MALLISUUNNISTUS  JA  LÄHTÖ

Lähtöluettelot ovat sarjoittain nähtävillä kilpailukeskuksessa ja lähtökynnyksellä

Jokaisen kilpailijan on siirryttävä viimeistään klo 18.10 yli lähtökynnyksen karanteenialueelle = Areenan länsipuolella sijaitseva hiekkakenttä. Klo 18.10 jälkeen karanteenialueelta ei saa enää palata. Lähtökynnykselle voi toimittaa varusteitaan (reppujakkara tms.) ennen sen sulkeutumista. Lähtökynnykselle jätetyt tavarat voi käydä noutamassa viimeisen lähdön jälkeen toimitsijan annettua siihen luvan. Lähtökynnykselle voi siirtyä kilpailukeskuksesta suoraan käymättä mallisuunnistuksessa. Sateen sattuessa avataan Areenan sisätilaa odotteluun. Lähtökynnyksen WC:t ovat sisätiloissa, joten kengännauhoja ei kannata liian aikaisin teippailla. Kilpailijoita, joiden lähtöaika on 18.00- 18.35 suositellaan jättämään varusteensa yläpihaan/pukusuojaan/autolleen, jotta ne eivät turhaan jää karanteeniin  lähtökynnyksen taakse.

Mallisuunnistus (3 rastia) on suositeltava. Mallisuunnistukseen pääsee klo 17. 00 lähtien. Lähtöpaikka sisääntulon  pysäköintialueen tuntumasta hätätien betoniaidan päästä. Mallisuunnistus päättyy siirtymiseen karanteenialueelle. Mallisuunnistukseen voi käyttää aikaa haluamansa ajan. Muistakaa kuitenkin pakollisen lähtökynnyksen sulkeutumisaika!
Mallisuunnistusaluetta voi käyttää loppuveryttelyyn kilpailun jälkeen.

 

 

 

 

ESILÄHTÖ JA LÄHTÖ

Kilpailija kutsutaan lähtökynnysalueen rajalla olevaan esilähtöön 12 minuuttia ennen omaa lähtöaikaa. Esilähdön kello on +12 min ts. esilähtö ohitetaan omalla lähtöajalla. Esilähdöstä on sinivalkoinen opastus varsinaiseen lähtöön, jonne siirryttävä matka ilmoitetaan esilähdön jälkeen opasviitassa. Siirtymiseen on varattu noin 8 minuuttia aikaa. Varsinainen lähtö on ns. hiljainen (ei nimen huutoa).

Toiminta lähdössä:

Kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan 4 minuuttia ennen lähtöaikaa. Neljä minuuttia ennen on kilpailunumeron tarkistus, kolme minuuttia ennen emit-kortin nollaus, kaksi minuuttia ennen lähtöä on nähtävillä kilpailukartta. Minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Poikkeus: H12, D12 sekä H14, D14 sarjat: kartan saa ottaa luettavaksi 1 minuutin karsinassa ennen lähtöhetkeä.

RASTIT

Mallirastit ovat lämmittelyalueella. Emit-kortin nollaus/tarkistus sijaitsee yläpihalla. Paikoitellen rasteja on todella lähekkäin, joten muistakaa tarkistaa koodit!

KIELLETYT ALUEET
Kielletyt alueet on merkitty karttoihin. Maastossa on paljon mökkiasutusta. Mökkirakennukset ympäröi vähintään 5m säteellä vihreä tonttialueen merkki (joka on siis automaattisesti kiellettyä aluetta).  Maaliin tullut kilpailija ei saa palata kilpailualueelle ( tai lähtöviitoitukselle)  ennen viimeistä lähtöä (veryttely suoritetaan mallisuunnistusalueella).

ETÄMAALI

Maali  sijaitsee maastossa. Kilpailijat leimaavat maaliviivalla, johon päättyy ajanotto. Maalin jälkeen kilpailija siirtyy viivyttelemättä viitoitusta ja karttaan painettua merkintää seuraten kilpailukeskukseen emit- lukijalaitteelle leimojen tarkistusta varten. Epäselvyydet käsitellään välittömästi kilpailukeskuksen itkumuurilla. Maali suljetaan viimeistään  klo 19.45.

PESU, WC, JALKINEET
Pukeutuminen, peseytyminen ja WC:t ovat Areenan sisätiloissa. Sisätiloissa kuljetaan joko sukkasillaan tai sisäkengissä. Suunnistusjalkineissa ei saa missään tilanteessa oleskella sisätiloissa. WC:t ovat vain  kilpailukeskuksessa ja lähtökynnysalueella. Lähdöissä ei ole vessoja.

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava maalin kautta ja leimattava siellä normaalisti ja ilmoitettava keskeytyksestä.

ENSIAPU

Ensiapu on kilpailukeskuksessa. Maastossa ei ole ensiapupistettä.

INFO JA KUTSUVIERAAT

Infossa hoidetaan virheet lähtöluettelossa ja maksamattomat maksut.
Lainaemit-kortit saat infosta ja ne tulee myös palauttaa sinne. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 60 euroa.

Kutsuvieraiden palvelut hoidetaan infosta.

TULOKSET

Tulokset toimitetaan tulostaululle kansallisen kilpailun etenemisen mukaan kun sarja valmistuu.. Alue-kisojen tulokset tulostetaan lehdistötulostuksena kilpailun jälkeen. Tulokset ovat myöhemmin nähtävillä myös Lahden Suunnistajat-37:n kotisivuilla osoitteessa www.ls37.fi.

PALKINTOJEN JAKO

Palkintojenjako suoritetaan kilpailukeskuksen kahviotilassa. Tilaisuudessa jaetaan palkinnot järjestyksessä : kansallisen kilpailun sarjavoittajat, sarjat H21 ja D21 (3 parasta)  ja lopuksi kaikkien sarjojen am- mitalit.
Palkintojen jako alkaa tulosten selvittyä noin 19.45. Palkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

RAVINTOLA

Vierumäen Opiston kisakahvio palvelee klo 17- 20 .

KILPAILUN JOHTO JA VASTUUHENKILÖT:

Kilpailunjohtaja Tauno Haapasaari KahvioVierumäen Urheiluopisto
RatamestariPekka Nieminen LiikenneJuha Palo
InfoAnniina Niiranen TulostauluArvo Martikainen
Lähtö Sanna Lahtinen EnsiapuHannu Huusari
 Esa Rajala  Lea Anttolainen
TulospalveluHannu Korhonen  Kuulutus Kari Käyhkö
MaaliJani Hämäläinen PesuVierumäen Urheiluopisto
   Kutsuvieraat Kari Valonen
Kilpailun valvoja Reijo Kuoppala Nastolan Terä  

Tuomarineuvosto:

Puheenjohtaja:    Heikki Kyyrönen KS           
Jäsen: Katja Iivonen AR           
Jäsen: Jussi-Petri Hirvonen Rava            

NAUTINNOLLISTA SUUNNISTUSTA!