Kilpailunjohtajan tervehdys

Kilpailujohtajan tervehdys!

Kesäsuunnistuksen kilpailukausi on kiihtynyt  parhaaseen vauhtiinsa.  Reilun viikon päästä kilpailustamme taistellaan jo kesän 2012 ensimmäisistä R2 Suomen mestaruuksista sprinttisuunnistuksessa.  Siihen Vierumäki- sprintti tarjoaa mainion harjoitusmahdollisuuden. Kilpailu on toiminnallista  jatkoa  Lahden Suunnistajien 75v. –juhlavuodelle.

Vierumäki- sprintissä kokeillaan järjestelyissä montaa pientä yksityiskohtaa, jotka ei välttämättä näy kilpailijalle rutiinien toimiessa. Ehkäpä erityisesti nuorimmille poikkeavia  asioita ovat ns. esilähdön tai karanteenialueen käyttö sekä mallisuunnistus. Asiat tai termit herättävät kysymyksiä ja toivonkin, että kilpailuohjeiden lukemisen lisäksi vanhemmat  ja kokeneemmat selvittävät käytännöt seurojen nuorimmille vaikka kädestä pitäen. Lähtöön kuljettava matka selviää heti esilähdön jälkeen olevasta viitasta, reippaalla kävelyllä tai pikku hölkällä lähtöön ehtii aivan varmasti.

Maaliin tulon jälkeen on totuttua pidempi viitoitus leimantarkistukseen. Seuraa sitä ja toimi kilpailuohjeiden mukaan.

Kilpailumme  tapahtuu  vilkkaan urheiluopiston alueella. Huolimatta omasta kilpailutilanteesta, on syytä muistaa, että tietty maltti ja varovaisuus autojen kanssa on valttia erityisesti teiden ylityksissä ja P-alueiden tuntumassa vahinkojen välttämiseksi.

Suunnistusliiton kilpailuryhmä järjestää osanottajille myös kyselyn, johon toivon mahdollisimman monen vastaavan. Kysely löytyy kahviotilasta ja vastaukset palautetaan  infoon.

Toivotan kaikille kilpailumenestystä ja hyviä suorituksia.

Tauno Haapasaari

Kilpailujohtaja