Slovakiasta roppakaupalla motivaatiota

Kaksi Kirvesmiestä ja Anttolaisen Aleksi lensivät aikaisin maanantai aamuna Unkarin Budapestiin, josta matka jatkui vuokra-autolla kohti koillista ja Slovakian Kosicea. Mukana reissussa ovat myös Deltan kaksikko Liukkosen Sonja ja Närhen Anna ja Pihkaniskojen Johanna Hulkkonen.

Emme tienneet Slovakiasta juuri mitään ennakkoon, mutta maa osoittautui mukavaksi uudeksi tuttavuudeksi. Työttömyysprosentti on suuri ja elintasoerot paikoin huimat, mutta yhtä kaikki kaikkialla oli yleisesti siistiä ja mikä tärkeintä: maastot olivat hienot! Ja niin olivat myös maisemat. Korkeiden mäkien keskellä laakeissa laaksoissa on erikokoisia kyliä. Kuusi ensimmäistä treenimaastoamme sijaitsivat mäkien päällä, eli pikkupakullamme oli hommaa serpentiiniteiden ylös nousemisessa. Maastot olivat aikalailla perinteistä keski-eurooppalaista sorttia. Pyöreiden suppien kanssa sai todella tarkkana, ja tumman vihreä on todella surkeaa piikkipuskaa, jota paksupäisemmätkin meistä älysivät lopulta alkaa välttää… Torstai aamuna kisasimme pitkän matkan leirikisan, johon liitimme mukaan omaksi kisaksemme pummikisan. Pummikisan voittajaksi selviytyi Allu, jonka reitti näkyy jutussa liitteenä. Virheetön se ei ole, mutta virheettömiä eivät siis tosiaan olleet muutkaan reitit… Jos positiivisesti ajatellaan, niin me teimme virheet nyt, muut ensi kesänä!

Ensimmäisten öidemme majapaikkana oli mukava pieni hotelli mukavassa pienessä kylässä Etelä-Slovakiassa. Ruoka oli hyvää ja laatuunsa nähden todella halpaa. Mistään nopeasta palvelusta ei kyllä voitu puhua, mutta ruokailut olivatkin sitten hyviä sosiaalisia tapahtumia. Perjantaina suuntasimme kohti itse Kosicea, joka on noin 250 000 asukkaan kaupunki. Vanhakaupunki laajoine kävelykatu alueineen oli hyvä kulttuuriannos reissuumme.

Slovakian leirillä oli kaksi tarkoitusta yli muiden: antaa infoa siitä millaisia maastoja ensi kesänä on luvassa sekä tuoda motivaatiota ja ajatusta treenaamiseen. Viimeistään nyt esimerkiksi tiedämme, että jaloissa pitää olla poweria, jotta mäkien kipuaminen onnistuu, ja motivaatiota sen powerin saavuttamiseksi totisesti löytyy!