pikamatkanpaluu_logo

Koronaviruksen myllätessä maailmaa ja tapahtumien peruuntuessa laitetaan pystyyn omatoimisesti suoritettava #pikamatkanpaluu –kisasarja. Sarja  on kaikille avoin ja sopii loistavasti kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille, suunnistuksellisuudellaan haastaa jokaista ja toisaalta pituudelta sopii sinulle vaikka et olisikaan huippu kunnossa. Tapahtumat voi myös käydä suunnistamassa itse rauhakseen ilman tulosta – muista kuitenkin aina vastata tähän kyselyyn tapahtuman kierrettyäsi.

Yleiset ohjeet 

Noudata yleisiä ohjeita ja sääntöjä, tämän hetken tilanteessa ei ole tarkoitus kerääntyä kisaamaan isossa porukassa. Kaverin kanssa saa mennä, mutta tämä ei ole tarkoitettu ryhmäliikuntaan. Pääosa parkkipaikoista on joko yleisiä parkkipaikkoja tai rauhallisia tienvarsikohtia. Jokainen suunnistaa sarjan osakilpailut omalla vastuulla. 

Toimet ennen kisasuoritusta 

Maksa kisasuoritus tilille POP-Trio FI38 5612 1120 3225 62 – 5€/kisa tai 35€/koko setti, viestikenttään viitteeksi oma nimi ja pikamatkanpaluu. Kertyvät tuotot käytetään LS-37:n nuorten ryhmän toimintaan. Lataa tiedosto kisasivuilta ja tulosta itse. Jos et saa itse tulostettua, kartan voi myös noutaa LS-37:n toimistolta sen aukioloaikoina, ongelmatilanteissa voit olla yhteyksissä Alluun (+358445050293).    

Toimet kisasuorituksen aikana 

Tallenna kisasuoritus kelloon omana harjoituksena erillään verryttelyistä. Laita kello siis suunnistuksen osalta päälle kun starttaat kisaan. Touch Free leimaus noin 20cm päästä rastilipusta. 

Toimet kisasuorituksen jälkeen 

Lähetä GPX-tiedosto sähköpostilla järjestäjille (aleksi.anttolainen@live.fi ja stefano.raus@gmail.com), jos GPX-tiedoston ulos saamisessa ongelmia, voit kysyä myös järjestäjiltä neuvoa. Vastaa jokaisen kilpailun jälkeen tähän kyselyyn.

Tasoitukset 

Tasoitustaulukko tuttu LS-37:n tasoitusmestiksistä ja löytyy tuloksista. Tarkistettu ratapituuteen sopivaksi viimevuoden kisoihin verraten.  

Pistelasku

  1. 12pistettä, 2. 10p. 3. 8p, 4. 7p, 5. 6p, 6. 5p, 7. 4p, 8. 3p, 9.2 2p, 10. 1p

Palkinnot 

Kokonaiskilpailun 3 parasta palkitaan (8 osakilpailun pisteet lasketaan). Sarjan voittajalla kiertopalkinto. Muuten palkintoina tarjolla ainakin käsidesiä, saippuaa ja vessapaperia. Jokainen vähintään 10 kisaa hyväksytysti suorittanut saa osallistumispalkinnon. 

Extrapisteet 

Extrapiste (1) mahdollista saada jokaisesta osakilpailusta jakamalla Instagramissa tarina juostuasi osakilpailun. Tarinan pitää sisältää @lahdensuunnistajat37 ja #pikamatkanpaluu 

Kalenteri

Karttatiedosto ladattavaksi aukeaa Episodi kohdasta tapahtuman nimeä klikatessa. Tapahtumat ovat joka kerta auki vähintään viikon verran, seuraa alla olevan kalenterin päivämääriä tai tiedustele Allulta aikatauluja.

Episodi
KarttakuvaRata ja karttaRatamestarin lausuntoSeurantaTulokset
Kuohunkallion Korahdus

7500 kartta

Parkki

Epidosi päättynyt! Liput jäävät maastoon treenipaketin muodossa!

Kartan saa jatkossa Allulta (aleksi.anttolainen@live.fi)

3,4km/11 rastia. Isot rastiliput koodeineen. Kartta 1:10000/5m by Jarmo Pikkarainen, ote Lahden Taimen kartasta. Kiitos Lahden Taimelle yhteistyöstä! Ehkä hienoin Lahden alueen maastonosa missä on tullut suunnistettua, ollut vuosi kausia ainakin allekirjoittaneelta valitettavan piilossa. Rastienviennin alussa kylmät väreet – ei kannata missata!GPS

3drerun

Tulokset

Kisan analyysi

Episode 1 – Tulokset

Pesiksen Perinteinen

7500 kartta

Parkki

Auki vähintään 23.3-6.4

3,3km/9rastia. Isot rastiliput koodeineen. Kartta ote Pesäkallion kartasta by Jarmo Pikkarainen. Ulkoilualue sisältää paljon erikokoisia uria joita ei kaikkia pysty laittamaan karttaan.Pesäkallio ei petä! Hienoa kuusikkoa ja pääosin erittäin juostavaa maastopohjaa. Vähärastinen rata tarjoaa paikoin mahdollisuutta vauhdin pidolle, mutta myös reitinvalinnalla saattaa olla merkitystä! Kärki pukannee jopa selvästi alta 20min.GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Mäkelänkallion Märkä

7500 kartta

Parkki

Auki vähintään 30.3-12.4

3,2km/12rastia. Isot rastiliput koodeineen. Kartta by Reijo Pitkänen, päivitykset Juhani Jaskari 3/2020. Kiitokset HU:lle yhteistyöstä! Päijät-Hämeen parhaita kallioita yhdistettynä varsin peitteiseen kuusikkoon. Taidollisesti todella mielenkiintoinen maasto. Paikoin tarjotaan mahdollisuutta pitää kovempaa vauhtia, mutta älä anna vauhdin sokaista, loppuun asti pitää olla tarkkana.GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Saittakallion Salainen

Parkki

Auki vähintään 6.4-12.4

Isot rastiliput koodeineen. Kartta by Reijo Kuoppala. Kiitokset Nastolan Terälle yhteistyöstä!Jo kolmas maasto ”kätketty” helmi sarjaan. Saittakallio tarjoaa koko A4sen verran timanttista suunnistusta! Etenkin alueen eteläosa tarjoaa pikamatkalle loistavat puitteet nopean kuusikon, mutta paikoin erittäin pienipiirteisen maaston muodossa. HUOM! Maastossa yhdessä kohtaa piikkilanka aidan jämiä (tämä merkattu karttaan aitana), toimikaa aidan läheisyydessä varovaisesti!GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Arolan Armoton

Parkki

Auki vähintään 11.4-19.4

GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Suosupan Sutjakka

Parkki

Auki vähintään 20.4-26.4

GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Lakeakallion Laiska

Parkki

Auki vähintään 27.4-3.5

GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Tulikivenmaan Tuskainen

Parkki

Auki vähintään 4.5-10.5

GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Likolammen Loiskis

Parkki

Auki vähintään 11.5-17.5

GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Papinkaivonsuon Painajainen

Parkki

Auki vähintään 18.5-24.5

GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi

Tiirismaan Tilttaus

Parkki

Auki vähintään 28.5

Finaali, tuplapisteet ja toivottavasti virallinen ajanotto, riippuen viruksen tilanteesta siinä vaiheessa.GPS

3drerun

Tulokset

Analyysi