Lahden sprinttiviesti, Viestiliigan 3. osakilpailu 6.9.2020

 

KILPAILUOHJEET​ (alustavat)

Lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan 5.9. klo 15.00 mennessä

Kilpailusäännöt ja -ohjeet:

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja kilpailun järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailun toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja: Matias Sankari, 045 1122171, sankari.matias@gmail.com      

Tiedotus: Petteri Huikko, 050 4956661, petteri.huikko@ls37.fi

Valvoja: Atte Lahtinen, Helsingin Suunnistajat

Ratamestari: Teemu Niskanen

Tulospalvelu: T:mi Kokkens

Tuomarineuvosto:

Puheenjohtaja Jari Kymäläinen (TP) 

Jäsen Tuomo Mäkelä (AngA)

Jäsen Milla Mattila (HS) 

Joukkueiden juoksujärjestysten ilmoittaminen:

J​oukkueiden juoksujärjestykset on ilmoitettava lauantaina 5.9.2020 klo 15.00 mennessä Irma-palvelun kautta. Samalla on ilmoitettava käytettävien emiTag-korttien numerot juoksijoittain. Naisten ja miesten viestissä ei voi käyttää samoja emiTageja. Järjestäjä osoittaa vuokrakortin kaikille niille, joilta puuttuu emiTag-numero juoksujärjestyksen ilmoittamisen määräajan jälkeen. Varattua vuokrakorttia ei voi tämän jälkeen vaihtaa. Vuokrakortit lunastetaan joukkuemateriaalin noudon yhteydessä. (kts. myös kohta Leimaustapa -emiTag)

Muutokset juoksujärjestyksiin ilmoitettava kahta (2) tuntia ennen naisten kilpailun alkua, klo 08.00 mennessä, sähköpostilla osoitteeseen sankari.matias@gmail.com tai puhelimitse 045 1122171.

Saapuminen ja pysäköinti:

Autolla tulevien opastus paikoitusalueille alkaa Uudenmaankadun ja Launeenkadun pohjoisemmasta risteyksestä. Opastus on paikoillaan 6.9. klo 8.00 alkaen. Pysäköinti tapahtuu kilpailukeskuksen lähialueella olevilla yleisillä pysäköintialueilla (ks. Opaskartta). Kuvaan merkityiltä alueilta on opastus kilpailukeskukseen.

Kilpailukeskukseen on matkaa Lahden matkakeskukselta noin 1 km, joten myös julkisella liikenteellä on mahdollista kilpailuun tulla. Opastus kävelijöille kilpailukeskukseen alkaa Uudenmaankadun ja Launeenkadun risteyksestä. Kaikki kulku vain opastuksen mukaan. Harjoituskieltoalueen läpi käveleminen ja pyöräileminen on kiellettyä. 

Kilpailukeskuksesta karanteenialueelle kuljetaan ainoastaan opasteiden mukaista reittiä (n. 400m kävelymatka).

 

Karanteenialue:

Kilpailussa on käytössä karanteenialue H21 sarjan kilpailijoille. Karanteenialueaukeaa klo 09.15. Kilpailijoiden pitää saapua paikoituksesta karanteenialueelle klo 09.45 mennessä. Karanteenialueella sähköisten viestimien (kännykät,tabletit, tietokoneet) käyttö on kiellettyä. Karanteenialueelta poistutaan osuuksittain suoraan verryttelyalueelle järjestäjien ohjeiden mukaan. 1. osuuden juoksijat siirtyvät verryttelyalueelle 11.10 ja 2. osuuden juoksijat 11.25. Karanteenialueelta löytyy sekä sisätilaa että ulkotilaa. Vesipiste ja WC-tilat löytyvät. Karanteenialueelta on kilpailukeskukseen matkaa noin 400 metriä. Karanteenialueelta löytyy varustesäilytys, josta kilpailijat voivat noutaa tavaransa oman suorituksensa jälkeen.

Joukkuemateriaalin haku:

Joukkuemateriaalit jaetaan kilpailukeskuksessa Info-vaunusta. Joukkuekuori sisältää kilpailunumerot ja vuokratut emiTagit. Vuokrakortit (5€/kpl) maksetaan joukkuemateriaalin haun yhteydessä. Maksuvälineenä käy käteinen ja kortti. Miesten joukkueiden on noudettava joukkuemateriaali ennen karanteeniin siirtymistä.

Maasto:

Kilpailumaasto on pohjaltaan hyvin moninainen. Puistomaista nurmea, hiekkakenttää, asfalttia sekä hyväkulkuista metsää. Alueesta noin 50% asfalttia tai hiekkakenttää/-tietä, n. 45% nurmea ja n. 5% hyväkulkuista metsää. Maaston suurin korkeusero on 30m.

Kartta:

Sprinttisuunnistuskartta mittakaavassa 1:4000, käyräväli 2,5 m, tekijä Stefano Raus. Tulostekartta, viimeisin päivitys 8/2020. Kartta on muovisuojuksessa. Kartan koko A4.

Rastimääritteet:

Rastimääritteet on tulostettu karttaan, ei irrallisia rastimääritteitä. Rastinumeroiden vieressä EI ole rastikoodeja kartan luettavuuden parantamiseksi.

Rastit:

Käytössä on emiTag –leimaustapa. Rasteilla on rastiliput ja emiTag –leimasin. Mallirasti löytyy kilpailukeskuksesta.

Sarjat ja matkat:

Kilpailussa on kaksi eri sarjaa: D21, lähtö klo 10.00 ja H21, lähtö klo 11.30. Molemmat sarjat ovat pariviestejä, joissa on neljä osuutta. Ensimmäinen juoksija juoksee osuudet 1. ja 3., ja toinen juoksija osuudet 2. ja 4.

 

Ratojen pituudet ja ihanneajat:

 

D21H21
OSUUSMATKA (km)AIKA (min)OSUUSMATKA (km)AIKA (min)
12,61 – 2,6611 12,67 – 2,7010
22,64 – 2,68 1122,70 – 2,72 11
32,61 – 2,631132,89 – 2,9011
42,58 – 2,601143,03 – 3,0412

 

Leimaus:

Kilpailussa käytetään emiTag-leimaustapaa. EmiTag-kilpailukortti (jatkossa emiTag) kiinnitetään ranteeseen tarranauhan avulla. EmiTag ottaa leimauksen n. 30-50 cm säteellä rastiyksiköstä, joten emiTagin ei tarvitse osua rastiyksikköön. Riittää, että käyttää emiTagin rastiyksikön päällä. Onnistuneen leimauksen merkiksi emiTagissa vilkkuu keltainen valo n. 10 sekunnin ajan. Vilkkuva valo on ainoa merkki leimauksen onnistumisesta. Kannattaa käydä mallirastilla testaamassa emiTagilla leimausta ennen kilpailua, jos käyttö ei ole ennestään tuttua. Etukäteen vuokrattavat emiTagit jaetaan joukkuemateriaalin mukana, hinta 5e/kpl. Vuokratut emiTagit kerätään pois leimantarkastuksen jälkeen. Palauttamattomasta emiTagista veloitetaan 100 e.

Tarkempia ohjeita EmiTag käytöstä:

https://emit.no/en/support-base/instructions-for-competitors-in-foot-o/

Lähtö:

Lähtö, vaihto ja maali sijaitsevat kilpailukeskuksessa. Ensimmäisten osuuksien juoksijat pääsevät emitnollausportin kautta verryttelyalueelle 20 min ennen kyseisen sarjan lähtöaikaa. Emitnollausportilla kilpailijoilta tarkistetaan kilpailunumero ja kilpailija nollaa emiTaginsä. Kilpailijat ohjataan lähtöpaikalle kuuluttajan ohjeiden mukaisesti 5 min ennen lähtöaikaa. Kilpailukartta annetaan kilpailijan käteen noin 2 min ennen lähtöhetkeä. Kartta pidetään alaspäin käännettynä lähtöhetkeen asti. Lähtö tapahtuu kuuluttajan ohjeilla. Viitoitus K-pisteelle.

Vaihto:

2. osuuden juoksijat saavat luvan siirtyä verryttelyalueelle emitnollausportin kautta, kun oman sarjan aloittajat ovat siirtyneet lähtöalueelle. Emitnollausportilla tarkistetaan kilpailunumerot ja nollataan emiTagit. 

Vaihtoleimausta ei ole. Seuraavan osuuden juoksija ottaa kartan karttatelineestä ennen vaihtopuomille siirtymistä. Vaihtoalueella vaihtoon tulija koskettaa seuraavan osuuden juoksijaa vaihtopuomilla, jonka jälkeen osuudelleen lähtevä juoksija saa avata karttansa. Ensimmäisen osuutensa jälkeen juoksija siirtyy leimantarkastukseen, ja sen jälkeen suoraan emitnollausportin kautta verryttelyalueelle. Jälkimmäisen leimantarkastuksen jälkeen järjestäjä kerää vuokratut emiTagit. 

 

Viestin maaliintulo:

Maalileimausta ei ole. Maaliintulojärjestys ratkeaa maaliviivalla. Tarvittaessa maalituomari ratkaisee järjestyksen. Viestin maali sulkeutuu naisten kilpailun osalta klo 11.30​ ja miesten kilpailun osalta 13.00.

Keskeyttäneet:

Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa toimitsijoille. Kilpailumaastossa maastovalvojat auttavat tarvittaessa loukkaantumistapauksissa.

Kilpailunumerot:

Kilpailunumerot jaetaan joukkueittain kilpailukeskuksen Info-vaunusta muun joukkuemateriaalin mukana. Parittomat osuudet juoksevilla numerolappu on valkoinen, ja parilliset osuudet juoksevilla keltainen. Omat hakaneulat.

GPS-laitteet:

Viestissä käytetään GPS-seurantaa molemmissa sarjoissa. Järjestäjä valitsee ne joukkueet, joiden kilpailijoiden on kannettava mukanaan GPS-lähetintä. Valitut joukkueet selviävät lähtölistoista. Seurantalaite ja tarvittaessa myös laitteen kantoliivi luovutetaan kilpailijalle ennen siirtymistä lähtö- ja vaihtoalueelle sisäänkirjautumisen yhteydessä. Miehille seurantalaite luovutetaan karanteenialueella. Laite ja kantoliivi palautetaan oman suorituksen jälkeen GPS-pisteeseen.

Varusteet:

H21 sarjan kilpailijat voivat jättää varusteensa karanteenialueella olevaan varustesäilytykseen, josta ne voi noutaa kilpailusuorituksen jälkeen.

Kielletyt alueet:

Sprinttisuunnistuskartan kuvausohjeiden mukaisesti kielletyt alueet on merkitty karttaan. Maastoon kiellettyjä alueita on tarpeen mukaan korostettu valkoisella kielletyn alueen nauhalla. Kiellettyjen alueiden noudattamista valvotaan maastossa ja sääntöjen rikkojat hylätään. Maastoon on lisätty keinotekoisia aitoja, jotka on karttaan merkitty tavallisella ylitsepääsemättömän aidan merkillä. Keinotekoisten aitojen rakentamiseen on käytetty sinisiä aitoja, joita on nähtävillä kilpailukeskuksessa.

Kilpailualueen halkaisee vilkkaasti liikennöity tie, joka on merkattu kielletyksi alueeksi. Tien ylittäminen on sallittu ainoastaan karttaan ja maastoon merkityiltä ylityspaikoilta, joissa on liikenteenohjaus.

Lisäksi alueella on muitakin pienempiä katuja, joita ei ole suljettu. Kilpailijat ovat velvollisia ottamaan huomioon muun liikenteen alueella.

 

Kielletyt alueet:

Jalkineet:

Kilpailussa ei ole sallittua käyttää piikkareita tai nastareita.

Karttojen palautus:

Karttojen palautus n. klo 12.30 alkaen.

Palkinnot:

Molempien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan. Palkinnot jaetaan heti sarjan tulosten ratkettua Viestiliigan mainostaulun edessä joukkue kerrallaan.

Info:

Kilpailukeskuksessa sijaitsee Info-vaunu, josta noudetaan joukkuemateriaalit. 

Käymälät:

Karanteenialueella sekä kilpailukeskuksessa on WC-tiloja. 

Pesu:

Ei pesupaikkaa.

Ensiapu:

Kilpailukeskuksessa.

 

Kahvio:

Viereisen keilahallin palvelut ovat kilpailijoiden käytettävissä.

Kuntosuunnistus:

Sprinttiviestin jälkeen järjestetään sprinttirastit kilpailualueella. Suunnistamaan pääsee klo 13.00 – 14.00. Tarkemmat tiedot osoitteessa ls37.fi/iltarastit/iltarasti-sprintti/sprinttirastikalenteri.

 

ERILLISET OHJEET KORONA-TILANTEEN VUOKSI

Kilpailijan velvollisuudet: 

Älä saavu kilpailupaikalle flunssaisena. 

Huomioi matkustuksen osalta virustilanteen vaatimat ohjeistukset. Kilpailupaikalle saa tulla vain kilpailijoita sekä välttämättömät huoltajat.

Pyri viettämään kilpailupaikalla mahdollisimman lyhyt aika. Huolehdi turvaväleistä, siirtymissä oikeanpuoleinen liikenne. Huolehdi käsihygieniasta järjestäjien ohjeen mukaisesti.

Huolehdi turvaväleistä kaikissa tilanteissa. Anna tilaa toiselle suunnistajalle rasteilla ja maalissa.