LAHTI-SUUNNISTUS 13. – 14.7.2024

Kilpailuohjeet

(muokattu 12.7. klo 8:00 kohta “palkinnot”

muokattu klo 16:20 lisätty linkit Rastilippuun kohdassa “kuntosuunnistus”

muokattu  klo 20.15 kohta “tuomarineuvosto” nimetty

muokattu 13.7. 13:51 H/D21A sarjojen kilpailunumerointi sunnuntaille ja että lähtöajat em. sarjoille tulospalvelussa)

SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä, erillisiä määräyksiä ja järjestäjien antamia ohjeita.

SAAPUMINEN JA PYSÄKÖINTI

Opastus: Opastus kilpailukeskukseen osoitteessa Herralantie 560, 16500 Herrala.

Pysäköinti: Kivilouhoksella ja louhokselle vievän tien varressa. Kävelymatka max. 1,5 km. Parkkialue on louhoksen tämänhetkisen toiminnan myötä ahdas, joten ajoneuvot tulee ajaa ohjauksen mukaan tiiviisti lähekkäin. Kilpailukeskuksessa ei ole pysäköintimahdollisuutta eikä asuntovaunupaikkoja yöpymiseen.

MAASTO

Pääosin vaativaa avokalliomaastoa ja kalliomäkien välissä olevia tiheämpi notkelmia. Alueella on myös suoritettu metsätöitä, mutta heikoimmat alueet on pyritty ratasuunnittelulla välttämään.

KARTTA

Kartta on kuusivärinen värituloste 7/2024, käyräväli 5 m. Kartat ovat muovikotelossa.
Mittakaava H/D16-40 1:10 000 ja sarjoissa H/D10-H/D14 ja H/D45- 1:7500.
Karttojen koko on A4/A3. RR- ja TR-sarjoilla kartan koko on A5.
Kilpailija saa pitää kartan maaliin tultuaan. Järjestäjät korostavat sääntöjen edellyttämää reilua peliä.
Sarjoilla H/D16- on käytössä vain irralliset rastinmääritteet, eikä niitä ole painettu karttoihin. H/D10-H/D14 sarjoilla on rastimääritteet karttassa. Rastireittisarjoissa ei käytetä rastinmääritteitä.

SARJAT JA MATKAT

Sarjat, matkat ja lähdön numerot ovat erillisenä taulukkona kisasivuilla kohdassa ”Sarjat ja matkat”.

KILPAILUNUMEROT JA KILPAILUMATERIAALI

Kaikissa sarjoissa käytetään kilpailunumeroita, jotka kiinnitetään hakaneuloilla paidan etuosaan näkyvästi. Numerot on noudettava Infon viereisestä telineestä. Kilpailijat varaavat omat hakaneulat numeroiden kiinnitystä varten. Infosta on ostettavissa hakaneuloja.

Emit-tarkastuslipukkeet ovat saatavilla lähdöissä.

H/D21A sarjoissa kilpailijoiden numerointi muuttuu sunnuntaina käännetyksi siten, että lauantain nopein juoksee numerolla 1/31 toiseksi nopein numerolla 2/32, jne. Uudet numerot noudetaan Infon viereisestä telineestä.

EMIT-KORTIN TARKISTUS

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa järjestäjille mainittua kilpailukorttia. Järjestäjä ei tarkista / varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjille ilmoitettua Emit-korttia, suoritus hylätään (Lajisäännöt 11.518). Perustellusta syystä tehdystä muutoksesta (esim. rikkoutuminen) pyydetään ilmoittamaan ennakkoon perjantaihin 12.7. klo 16:00 mennessä osoitteeseen timoharju@kymp.net. Muutoksista laskutetaan 2€.

Huom: SSL:n sääntöjen mukaan itse korjatut Emit-kortit on kielletty ja niiden käyttö johtaa hylkäykseen.

Vuokra-emitit on saatavissa Infosta ja ne on palautettava sinne kisan jälkeen.

LÄHTÖAJAT JA MATKAT LÄHTÖIHIN

Lähtöluettelot ovat sarjoittain nähtävillä kisasivuilla (https://www.ls37.fi/suunnistustapahtumat/lahti-suunnistus-2024/). Luetteloita ei ole nähtävillä kilpailukeskuksessa ja osallistujia pyydetään ottamaan muistiin omat lähtöajat.

Lähdöt lauantaina klo 11.00 alkaen ja sunnuntaina klo 10.00 alkaen. Pl. sunnuntain pääsarjojen lähdöt sunnuntaina ovat lauantain tulosten mukaisesti käännetyssä järjestyksessä klo 10.30/10.31 alkaen Näiden sarjojen sunnuntain lähtöajat lisätty tulospalveluun.

Lähtöajat valittavissa osoitteessa: https://sts.virit.in tiistaina 9.7.2024 klo 12.00 alkaen ja valitseminen päättyy torstaina 11.7.2024 klo 12.00. Lähtölistat tulevat kilpailusivulle viimeistään perjantaina 12.7.2024 klo 13.00. Kilpailijoille, jotka eivät valitse lähtöaikaansa itse, järjestäjä arpoo satunnaisesti vapaana olevan lähtöajan.

Lauantai 13.7.

Lähtö 1 – sarjat H/D16 – H/D65, H70
Lähdöt klo 11:00 alkaen. Matka noin 800 m, sininen-oranssi viitoitus.

Lähtö 2 – sarjat H/D10 – H/D14, Avoin 15-20, D70, H/D75, H/D80, H85
Lähdöt klo 11:00 alkaen. Matka noin 600 m, puna-keltainen viitoitus.

Sunnuntai 14.7.

Lähtö 1 – sarjat H/D16 – H/D65, H70
Lähdöt klo 10:00 alkaen. Matka noin 500 m, sininen-oranssi viitoitus.

Lähtö 2 – sarjat H/D10 – H/D14, Avoin 15-20, D70, H/D75, H/D80, H85
Lähdöt klo 10:00 alkaen. Matka noin 800 m, puna-keltainen viitoitus.

Toiminta lähdössä

Lähtö 1

Kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaa. Kolme minuuttia ennen lähtöä Emit-kortti nollataan ja kaksi minuuttia ennen lähtöä on nähtävillä kilpailukartta. Minuuttia ennen lähtöä kilpailijat siirtyvät kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Lähtö 2

H/D14 ja nuoremmat sarjat

Kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaa. Kolme minuuttia ennen lähtöä Emit-kortti nollataan.
Sarjoille H/D 12 ja 14 näytetään suunnastettu kartta, johon on merkitty K-piste.
Sarjoille H/D12TR, H/D10, H/D10RR ja avoinRR näytetään kartta ratoineen.
RR-kilpailijalle opastaja antaa kartan 2 min ennen varsinaista lähtöä. Kilpailija saa opastusta kartan suuntaamisesta, rastimerkinnöistä ja viitoituksesta. Muut sarjat saavat kilpailukartan 1 min ennen lähtöä.

D70, H/D75, H/D80, H85 sarjat

Kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaa. Kolme minuuttia ennen lähtöä Emit-kortti nollataan ja kaksi minuuttia ennen lähtöä on nähtävillä kilpailukartta. Minuuttia ennen lähtöä kilpailijat siirtyvät kartoille. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

TR- ja RR-suunnistus

Tukireittiradat (TR): Reittiä tukee valkoinen yhtenäinen viitoitusnauha. Rasteilla on tavalliset numerokoodit.

Rastireittiradat (RR): Reitti on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Rastit ovat mallirastin mukaisia rasteja, joiden tunnukset ovat RR1, RR2, RR3 jne. Rastit sijaitsevat viitoituksen varrella ja ne leimataan numerojärjestyksessä. Rastireittiläiset tekevät myös maalileimauksen. Puuttuvasta rastista tai väärästä leimasta tulee 10 min aikasakko.

RASTIT

Rastit ovat mallirastin mukaisia. Mallirasti ja Emit-kortin tarkistus sijaitsevat opaspaalun vieressä.

MAALI

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kilpailijat leimaavat maaliviivalla.

Epäselvyydet käsitellään välittömästi itkumuurilla. Kilpailijan, joka saa leimantarkistuksessa hylkäysesityksen, on todistettava suorituksensa oikeellisuus itkumuurilla tai hyväksyttävä hylkäys.

Maali suljetaan lauantaina klo 16:00 ja sunnuntaina klo 15:00

KIELLETYT ALUEET

Kielletyt alueet on merkattu karttoihin. Lähtö- ja maaliviitoitukselta ei saa poiketa.

JUOMAVESI

Kilpailukeskuksessa voi ostaa vesipulloja. Kilpailukeskuksessa ja lähdöissä ei ole järjestäjien puolesta juomavettä. Maaliin saapuville on juomavettä tarjolla.
Sunnuntain kisan pidemmillä radoilla (lähdön 1 sarjat) maastossa on tiellä suunnistusreitin varrella juomapisteitä, jossa on tarjolla vettä.
Geelipussien ja muiden roskien jättäminen metsään on kielletty ja johtaa hylkäykseen. Sunnuntain kisassa geelipussit voi jättää juomarastille jätelaatikkoon.

PESU, PUKEUTUMINEN, WC

Pesumahdollisuutta ja erillistä pukeutumistilaa ei ole.
Kilpailukeskuksessa on käytettävissä yksiövessoja. Lähdöissä ei ole vessoja.

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava maalin kautta, leimattava normaalisti ja ilmoittauduttava tulospalveluun maalissa.

ENSIAPU

Ensiapu on kilpailukeskuksessa. Sunnuntaina pidemmillä radoilla on maastossa ensiapupiste juomarastin yhteydessä. Jokaisen kilpailijan on velvollisuus auttaa maastossa loukkaantunutta suunnistajaa.

TULOKSET

Tulokset ovat nähtävillä Lahden Suunnistajat -37:n kisasivuilla osoitteessa https://www.ls37.fi/suunnistustapahtumat/lahti-suunnistus-2024/.

PALKINNOT

H/D21A -sarjoissa palkitaan kolme parasta lauantain ja sunnuntain yhteistulosten perusteella valmennusstipendeillä. 1. 400€, 2. 200€ ja 3. 100€.

H/D21AL ja veteraanisarjoissa voittajat palkitaan lauantain ja sunnuntain yhteistuloksen perusteella.

H/D16-20 -sarjoissa palkitaan kolme parasta lauantain ja sunnuntain yhteistulosten perusteella.

H/D 10 RR-14 -sarjoissa kaikki osallistujat palkitaan lauantain ja sunnuntain yhteistulosten perusteella. RR-sarjalainen (myös RR Avoin) voi noutaa osallistumispalkintonsa lauantaina infosta, mikäli ei osallistu sunnuntain kisaan.

H/D21A sekä H/D10RR-14 -sarjojen palkinnot jaetaan seremoniallisesti kilpailukeskuksessa välittömästi tulosten selvittyä sunnuntaina.

Muiden sarjojen palkinnot on noudettavissa Infosta sarjan tulosten selvittyä.

Palkintoina jaamme lahjakortteja ja tuotepalkintoja. Lasten palkintojen yhteistyökumppaneina ovat Liikuntakeskus Pajulahti ja Erä-Lindroos.

KUNTOSUUNNISTUS

Kuntosuunnistukseen suositellaan ilmoittautumaan Rastilipun kautta. Kilpailukeskuksessa ilmoittautuminen tapahtuu opaskarttaan merkityllä paikalla olevalla kuntorastivaunulla.

Kuntoradoille lähtö lauantaina klo 11–13 ja sunnuntaina klo 10–12. Kuntoratojen lähtöön matkaa lauantaina on noin 400 m. Sunnuntaina matkaa kuntoratojen lähtöön on noin 300 m. lauantaina lähtö 2 suuntaan ja sunnuntai lähtö 1 suuntaan. Kuntoradoilla on kilpailukeskuksessa oma maali kuntorastivaunun läheisyydessä. Maastosta on palattava lauantaina klo 15 mennessä ja sunnuntaina klo 14 mennessä. Osallistumismaksu 10 €/pv + emit-vuokra 2 €/pv.

Kuntoratojen mitat molempina päivinä: A 5 km, B 4 km, C 2 km

Lauantain tapahtuma Rastilipussa
Sunnuntain tapahtuma Rastilipussa

RAVINTOLA / KAHVILA

Kilpailukeskuksessa on kahvio.

KUVAT JA VIDEOT

Lisäksi maalissa ja maastossa on kuvaajia. Videoita ja kuvia julkaistaan kisasivuilla ja LS-37 somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä kilpailun tiedottajaan tai Infoon.

HUOMIOITHAN SEURAAVAT

Kilpailijat ja yleisö eivät ole vakuutettuja järjestäjien puolesta.

KILPAILUKESKUS SIJAITSEE KALLIOLOUHOKSELLA. ALUEELLA SIJAITSEE VAARALLISIA JYRKÄNTEITÄ, JOILLE MENEMINEN ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY! LOUHOKSEN REUNA ON NAUHOITETTU VAROITUSNAUHALLA JA SITÄ EI SAA YLITTÄÄ!

MUUTA

Suunnistajan Kauppa on kilpailukeskuksessa varustetäydennyksiä varten.

Uintimahdollisuus Hahmajärven uimarannalla. Hahmajärventie 75, 16500 Hollola

TOIMIHENKILÖT

Kilpailujohtaja: Ville Kauppi, 040 757 3336, ville.kauppi@phnet.fi
Ratamestarit: Harri Hytönen ja Petri Kiiskinen (lasten radat)
Tulospalvelu: Timo Harju, 044 5651983, timoharju@kymp.net
Ensiapu: SPR Hollola, Enni Saarela, 044 082 0218
Turvallisuus ja liikenne: Raine Nurminen, 050 434 0064
Tiedotus: Ville Kauppi
Kilpailunvalvoja: Seppo Järvinen, AR, 040 482 6362

Tuomarineuvosto Ilmoitetaan myöhemmin
Puheenjohtaja: Heikki Saarinen MU
Jäsen: Katja Iivonen AR
Jäsen:Oskari Arvela SK Pohjantähti

Tervetuloa nauttimaan suunnistuksesta yhteen Päijät-Hämeen vaativimmista avokalliomaastoista!

Lahden Suunnistajat -37 ry