Menestysten viikko

Mennyt viikko oli suunnistuksen osalta erittäin tapahtumarikas; oli tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailua, SM-knock-outia, HOG, SM-sprinttiä, sekä äitienpäivänä vielä metsäsuunnistusta Janakkalassa ja Haminassa. Ja menestystähän tuli roppakaupalla!!🔥

Naantalissa järjestettiin 8.-12.5 tarkkuussuunnistuksen EM-kilpailut, joissa Lahden Suunnistajien Teemu Niskanen menestyi upeasti voittaen kaksi mitalia. Hän nappasi perjantaina henkilökohtaisen EM-pronssin ja lauantaina viestihopeaa yhdessä Pinja Mäkisen ja Antti Rusasen kanssa. Viestin voitti Norja, jolle Suomi hävisi vain 32 sekuntia.

Muita Lahden Suunnistajia olivat Tuomo Niskanen ja Tuula Tjäder.

EM-hopeajoukkue. Kuvaaja Timo Mikkola

SM-knock-out ja kansallinen sprinttikilpailu Helsinki O-Games kilpailtiin Helsingissä 9.5. SM-knock-outissa Karoliina Ukskoski räväytti raivaamalla tiensä finaaliin asti ja ollen lopputuloksissa upeasti 6. Ukskoski voitti ensin oman karsintaryhmänsä ja välieristä finaalipaikka avautui tiukassa loppukirikamppailussa. Lahden Suunnistajilta nähtiin myös upeita suorituksia D18-sarjassa, kun Annlinn Gaasenbeek ja Siiri Honkanen selvittivät tiensä erävaiheisiin asti.

Karo. Kuvajaana Anu Uhotoinen

Lauantaina 11.5 järjestettiin Espoossa sprintin SM-kilpailut, joissa Lahden Suunnistajat rohmusivat mitaleja ja plaketteja nuorista veteraaneihin asti. Mahtavaa!!

Nuorissa Helmiina Nurmela, Hermanni Latonummi ja Aatu Marttinne jyräsivät mahtavilla suorituksillaan. Helmiina oli D17-sarjassa 5., Hermanni ja Aatu 6. sarjoissa H14 ja H15. Lisäksi H14-sarjassa Aaro Yrjölä oli 13., Celine Gaasenbeek D15-sarjan 19. Siiri Honkanen D16-sarjan 14. ja Annlinn Gaasenbeek D17-sarjassa 19.

Naisten pääsarjassa nähtiin myös hyviä juoksuja, kun Karoliina Ukskoski oli 16., Sanna Kauppila 18. ja Anna Närhi 20. Veteraanisarjoissa Anna-Lea Rantalainen (D60) ja Henriikka Lonka (D65) olivat upeasti 2. Lisäksi Jouko Heinonen oli H80-sarjan 4.

Helmiina
  Helmiina palkintojenjaossa
Hermanni
Sanna. Kuvaajana Petteri Kähäri
Aatu palkintojenjaossa
Hopeanaiset Anna-Lea ja Henriikka

Äitienpäivänä kilpailtiin myös metsän puolella Janakkalan Puuhamaassa sekä Haminassa Vehkalahden Veikkojen kevätkansallisissa. Molemmissa kilpailuissa nähtiin runsas LS-edustus ja todella paljon onnistuneita suorituksia. Puuhamaa-rasteilla Sanna Kauppila ja Mari Tuokko ottivat kaksoisvoiton D21-sarjassa, nuorissa Elmo Kiiskinen voitti H13-sarjan ja Eikka Kiljunen oli H14-sarjan 2. Lisäksi Kirsi ja Petri Kiiskinen voittivat omat sarjansa eli D40 ja H40 ja Ari Anjala voitti H65-sarjassa.

Eikka

Mari ja Sanna

Vehkalahden Veikkojen kevätkansallisissa Elisa Mattila jatkoi varmoin ottein voittaen D21-sarjan. Lisäksi Ella Hakkarainen oli D13-sarjassa upeasti 2.