Iltarastikauden aloitus lähestyy!

 

Vaikka lumi on maassa ja hiihtokausikin vielä meneillään, kalenteri alkaa muistuttaa, että iltarastit alkavat kohta! Tänä vuonna luvassa on kaiken kaikkiaan 36 tapahtumaa hienoissa ja vaihtelevissa maastoissa eri puolella Päijät-Hämettä. Iltarastikalenteri on jo päivitetty seuran nettisivuille, joten käy kurkkaamassa ja merkkaa omaan kalenteriisi kaikki tiistait varatuksi! Kalenterien yhteydestä löydät myös kaikki tarpeelliset ohjeet iltarasteihin liittyen.

Iltarasteilta löytyy sopiva rata jokaiselle suunnistajalle. Metsärasteilla tarjolla on aina monta ratavaihtoehtoa: vanhat perinteiset A-rata (vaativa, noin 5,0 – 7,5 km), B-rata (keskivaikea, noin 4,0 – 5,5 km) ja C-rata (vaativa, noin 2,5 – 4,0 km) sekä nyt kaksi vaihtoehtoa D-ratoja. Tavallinen D-rata (helppo, noin 1,5 – 2,5 km) on aloitteleville suunnistajille ja lapsille tarkoitettu rataa. Uusi D2-ratavaihtoehto (keskivaikea, noin 2,0 – 3,0 km) tarkoitettu kokeneille lapsille ja lyhyttä rataa haluaville aikuisille. Pääsääntöisesti kaikille radoille on tarjolla sekä 1:10000 että 1:7500 mittakaavainen kartta. Sprinttirasteilla kaikilla radoilla on myös 1:3000.

Sprinttirastien viikoilla järjestetään lisäksi omatoimirastit. Omatoimirasteilla ei ole ajanottoa ja rastit on haettavissa metsästä 10 päivän ajan ja kartan saa joko tiistaisin iltarastikärrystä taikka itse tulostamalla Rastilippu-sivun kautta.

Iltarastien hinnat löytyvät täältä! Voit maksaa osallistumisesi paikan päällä iltarastivaunulla tai ilmoittautua ja maksaa etukäteen Rastilippu-palvelussa. Suosithan ennakkomaksua, sillä ilmoittautumalla etukäteen Rastilipussa nopeutat toimintaa itse tapahtumapaikalla. Ennakkoilmoittautuneiden lähtökirjaus tapahtuu jonottamatta.

Rastilipun kautta on mahdollista maksaa tapahtumakohtainen kertamaksu tai kausikortti (molemmat hintavaihtoehdot). Paljon suunnistavan kannattaa hankkia kausikortti, jolla säätää merkittävästi. Sama kausikortti sisältää sekä metsä- että sprinttirastit. Mikäli haluat ostaa kausikortin Rastilipun kautta, avaa joku Päijäthämäläisten iltarastien tai LS-37 Sprinttirastien tapahtuma ja valitse ilmoittautumisvaihtoehto “Ilmoittaudu koko sarjaan”. Tämän jälkeen voit valita maksatko normaalihintaisen kausikortin (perusmaksu) vai jäsenen kausikortin.

Kaudella 2024 Päijäthämäläisten iltarastien kumppanina toimii OP Häme.

Nähdään iltarasteilla!

Harrastesuunnistusjaosto