SM-kisoista menestystä!

Viikko oli jälleen täynnä tapahtumia; oli valmentajan päivää, seurapaitapäivää, sekä useampia SM-kilpailuita. Alkuviikosta miteltiin sotilaiden SM-kilpailuissa sekä henkilökohtaisilla matkoilla, että partiosuunnistuksessa yö- ja päiväosuuksilla. Järjestelyistä vastasi tänä vuonna Panssariprikaati. Henkilökohtainen kilpailu käytiin Pälkäneellä, kun taas partiokilpailut kisailtiin Hämeenlinnan Parolannummella. Heikki Jokinen nappasi hienosti kultaa henkilökohtaisella matkalla H55-sarjassa. Miesten pääsarjassa Matias Sankari, Tatu Leirimaa ja Atte Etula suunnistivat sijoille 6., 8. ja 9. Miesten varusmiessarjassa Henri Arvela sijoittui sijalle 16. Henkilökohtaisten kilpailuiden kisasivut tuloksineen: https://hakasuunnistus.sporttisaitti.com/suunnistuksen-sotilaiden-sm-kilpail/

Jälkispekulointia..

Viikko huipentui yösuunnistuksen SM-kilpailuihin Taipalsaarella. Lahden Suunnistajien lippu liehui korkealla ja menestystä tuli laajalla rintamalla. Miesten pääsarjassa Aleksi Anttolainen sijoittui upeasti viidenneksi hienon vedon jälkeen. Edellisen päivän karsinnan jälkeen Aleksi oli hieman epävarma jaksamisestaan, mutta finaalipäivänä viivalla oli terävä ja vauhdikas mies: “Ihan eri mies viivalla tänään. Hieno yösuunnistusmaasto, paikoin erittäin nopeaa kangasta, mutta myös peitteisempiä alueita löytyi. Hyvä suoritus, lopussa vähän alkoi hiipumaan.” Naisten pääsarjassa Sanna Kauppila osoitti päässeensä kesän loukkaantumisen jälkeen hienoon syysvireeseen ja nappasi myös plaketin kotiinviemisiksi kahdeksannella sijallaan. Sanna kommentoi kilpailuaan seuraavasti: “Alkumatkasta oli vähän levotonta suunnistusta ja tuli kiemuroita, mutta loppumatkalle sain suunnistuksen sujumaan ja mukavaa että vauhti oli riittävän hyvää tänään!”

Aleksi tyytyväisenä hyvän suorituksen jälkeen
Saara yösuunnistuksen D35-sarjan suomenmestari!

Menestystä tuli laajemminkin. D16-sarjassa Annlinn Gaasenbeek sijoittui upeasti kuudenneksi ja samassa sarjassa Helmiina Nurmela juoksi sijalle 12. D20-sarjassa Eerika Riutto säväytti terveysmurheiden jälkeen plaketin arvoisesti mainiolla 10. sijallaan. Saara Kukkonen suunnisti mahtavasti suomenmestariksi D35-sarjassa. Marko Väisänen kasvatti mitalisaldoa ja nappasi pronssimitalin H50-sarjassa ja D65-sarjan hopeamitalistiksi suunnisti Hennariikka Lonka. Lisäksi kymppisakkiin suunnistivat H65 Ari Anjala 4., D40 Mari Tuokko 6., D50 Kirsi “Koikka” Koivuniemi 6., D55 Anna-Lea Rantalainen 7. ja Virpi “Vipe” Remahl 8. Onnea menestyneille! Tuloksiin: https://lappeenriento.fi/wp-content/uploads/2023/10/2023_SM-yo_tu_f.htm

Myös tämän syksyn seuranmestaruuskilpailuiden tulokset löytyvät nyt kootusti nettisivuiltamme, käyhän kurkkaamassa linkistä. https://www.ls37.fi/suunnistustapahtumat/seuranmestaruuskilpailut/

Kilpailukausi käy kohti loppuaan, mutta edessä on vielä muutamia huipputapahtumia. Suunnistuksen sprinttimatkojen EM-kilpailut käynnistyvät tällä viikolla Italiassa ja ensi viikonloppuna syksyisessä Tukholmassa kilpaillaan maailman parhaan seuran tittelistä 25Mannassa ja myös Lahden Suunnistajat ovat mukana omalla joukkueellaan. Joten vielä saamme nauttia syksyisestä suunnistustarjonnasta!