FinnSpring kisahuumaa

Upea aurinkoinen ja keväinen sää houkutteli Länsi-Suomen Sauvoon runsain mitoin Lahden Suunnistajien värejä, kun vuorossa oli FinnSpring-kisaviikonloppu. Lauantaina kilpailtiin henkilökohtainen pitkän matkan kilpailu ja sunnuntaina FinnSpring-viesti, joka oli samalla H/D21A sarjoissa Viestiliigan ensimmäinen osakilpailu.

Lauantain henkilökohtaisilta matkoilta tarttui mukaan paljon hyviä sijoituksia. Nuoremmissa sarjoissa Aaretti Latonummi oli loistavasti 4. (H10RR). Uma Lehtonen ja Eevert Nurmela nappasivat molemmat sijan 6. sarjoissa (D13) ja (H14). Lisäksi Hermanni Latonummi oli hienolla suorituksella 7. (H13).

Erittäin hyvässä vedossa oli myös D20E-sarjassa kilpaillut Eerika Riutto. Hän juoksi 9,7 km radalla loistavasti sijalle 8. Eerikan kommentit omasta tekemisestään:

”Ihan hyvä veto. Yksi 3min pummi alkumatkasta, mutta sen jälkeen suunnistus alkoi sujumaan ja loppu meni hyvin. Ehkä pieni hyytyminen tapahtui lopussa, kun oli aika pitkähkö rata.”

Lahden värejä nähtiin laajalla rintamalla nuorempien sarjojen lisäksi myös useissa eri aikuisten sarjoissa. Nostona esimerkiksi hyvän suunnistuksen tehnyt Timo Lehtonen sijoittui erinomaisesti sijalle 3. (H50AL).

Kaikki lauantain tulokset löydät täältä

Lahden Suunnistajien nuoret edustivat isolla rintamalla viikonloppuna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aurinkoinen sää jatkui myös sunnuntaina, kun vuorossa oli viestitunnelmaa parhaimmillaan. Sarjoja oli kaikille nuorista vanhoihin ja pääsarjalaiset pääsivät aloittamaan talven pitkän odotuksen jälkeen Viestiliiga-kauden. Naisilla oli mukana kaksi joukkuetta ja miehillä neljä.

Naisten 1. joukkue Minna, Anna ja Sanna

Lahden Suunnistajien 1. joukkueessa juoksivat Sanna Kauppila, Anna Närhi ja Minna Kauppi, jotka suunnistivat hienosti sijalle 5.

Lahden väreihin vaihtanut Sanna aloitti suunnituksensa varmasti tuoden joukkueen vaihtoon sijalla 6. Anna jatkoi hyvää tekemistä toisella osuudella tuoden joukkueen vaihtoon sijalla 8. Vahvana ankkurina tunnettu Minna puolestaan aloitti suunnistuskautensa huippuvedolla ollen koko ankkuriosuuden 3. nopein suunnistaja ja nosti joukkueen lopulta sijalle 5.

Naisten ykkösjoukkueen kommentit kilpailusta:

Sanna Kauppila:

”Olen tuohon kisaan kyllä ihan tyytyväinen. Ei se ihan puhdas suoritus ollut, mutta riittävän hyvä tuohon kohtaan. Vähän meinas tosin jänskättää, kun edellisestä aloitusosuudesta ehti kulua 2 vuotta. Mulla oli tavoitteena tehdä omaa työtä ja siinä onnistuin aika hyvin.”

Karoliina Ukskoski ja Sanna Kauppila avausosuuden jälkeen.

Anna Närhi:

“Ollut fyysisesti aika vaikea vika kuukausi ja tänäänkin erityisesti alkumatka oli tosi vaikeaa. Tuli ykköselle virhe, mutta sen jälkeen teknisesti meni ihan hyvin. Loppumatkasta juoksu alko kulkea vähän paremmin ja onneks ei mitään isoja virheitä sitten enää tullu. Pitkällä välillä vähän juutuin pusikkoon, mitä olis vähän yrittänyt pitää kiertää mutta muuten ihan ok. Toivottavasti kuukauden päästä 10Milassa kunto olis vähän parempi niin olis mukavampaa kisata.”

Minna Kauppi:

”Suunnistus edellä rauhassa sain mennä omaa juoksua. Kauden eka kova suunnistus sujui onneksi hyvin, vaikka nainen naista vastaan ei vielä päässyt otattamaan. Pikkuhiljaa kone lämpenee ja lihaksetkin tottuu taas metsäjuoksuun. Ihan ok kokonaissuoritus meiltä.”

 

 

Myös miesten puolella nähtiin hyvä otatus, kun Lahden Suunnistajien 1.joukkue Philipp Von Arx, Aleksi Anttolainen ja Tuomo Lahtinen sijoittuivat 13. Philipp toi ensimmäisen osuuden jälkeen joukkueen vaihtoon sijalla 22, jonka jälkeen Aleksi teki loistavan suunnistusvedon nostaen joukkueen viestissä sijalle 6. Lisäksi Aleksin osuusaika oli kaikista juoksijoista 5. nopein! Ankkurina juossut Tuomo teki alkuun hieman virhettä, mutta lopulta sijoitus oli 13.

Joukkueen kommentit kilpailusta:

Philip Von Arx:

”Pretty solid race all the way from start to finish.”

Aleksi Anttolainen:

”Mukava viestipäivä. Eilisen pitkän matkan konttauksen jälkeen oli mukava saada järkevä suoritus. Philipp tarjosi sopivan paikan lähellä kärkeä, josta löytyi hyvää letkaa lähteä nostamaan sijoitusta. Hyvä hallittu suoritus, pientä taidollista parantamista siellä täällä ja fyysisesti ei ole vielä valmis juoksemaan oikeasti todella kovaa maastossa. Mutta hyvää perustekemistä tänään ja tästä on mukava jatkaa kohti muita kevään viestikilpailuja.”

Tuomo Lahtinen:

“Allu toi hyvässä paikassa, jossa oli hyvät letkat. Harmittavasti alkuun tuli jonkun verran koukkua, ja letkat meni siinä. Kulku oli ihan hyvää fyysisesti, mutta taktiikan kanssa olisi hiomista. Mutta kausi on vasta alussa ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Pääsarjojen lisäksi myös nuoriso-osasto edusti hienosti ja monelta nähtiin loistavia suunnistussuorituksia. H/D10RR-12TR-sarjassa Ella Hakkarainen, Iisakki Latonummi ja Aaretti Latonummi juoksivat hienosti palkintokorokkeelle ollen 3. ja H/D12-sarjassa Siiri Siikanen, Eerikki Hirvonen ja Cedric Gaasenbeek sijoittuivat hienosti 4. Lisäksi H/D14-sarjassa Hermanni Latonummi, Uma Lehtonen ja Eevert Nurmela taistelivat joukkueen todella hyvin sijalle 6.

Cedric, Eerikki ja Siiri HD12
Ella, Iisakki ja Aaretti HD10RR-12TR

Sunnuntain kaikkien sarjojen tulokset löydät täältä

Tästä on mukavaa jatkaa kevään kisoja eteenpäin!